Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Dr.Mehmet Öz'ün Kızı Nasıl Zayıfladı?

Defne Öz çok kilolu bir çocuk ve genç kız olduğunu , nasıl 90 kiloyken birden 20 kilo zayıfladığını anlattı.Babası ve dedesi çok ünlü birer doktor ve sağlıklı yaşam uzmanı olduğu halde nasıl kilolu bir çocukluk geçirdi? Nasıl kilo verdi? Hangi diyeti uyguladı? ...

Ekmek Yiyerek Zayıflanır (mı)!!!

Ekmek Diyeti3 günde 2 kiloya kadar vermek isteyenler için tek gıda diyeti :Hedef: 3 günde 1.5-2 kilo.Günlük Kalori: 900 Kcal Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda, ...

16 ayda 51 kiloyu nasıl verdi?

İlayda Güneş başarı hikayesini anlattı :Fazla kilolarından kurtulmak için doktor doktor gezmeden kendini motive ederek 16 ayda 51 kilo verdi. Bunu nasıl başardığını anlatan İlayda, henüz 31 yaşında... Çocukluğunda çok zayıfken, ...
CahayaBiru.com

Her türlü yemeğe katarak tüketebileceğiniz maydanozun faydaları saymakla bitmiyor.
Her mevsim bulunması kolay olan, ucuz ve buna paralel olarak pek çok yararı olan maydanoz, aynı zamanda suyu elde edilerek şifa amacıyla tüketilebiliyor. Asıl olarak çiğnenerek tüketilmesinin daha yararlı olduğunu düşündüğümüz maydanoz suyu kaynatılıp suyu elde edilerek de kullanılabilir.


Göz rahatsızlığı takdirinde tüketerek derdinize deva bulabileceğiniz maydanoz, aynı zamanda akne; yani sivilceleriniz için birebir. Yüksek tansiyon hastalarına doktorlarınca önerilen maydanozun gece yatmadan tüketilmesi halinde daha faydalı olduğu öne sürülüyor.
A ve C vitamini eksikliğinde destekleyici olarak kullanabileceğiniz maydanozu seçerken doğal bir üretim sürecinden geçerek elinize ulaştığına emin olun.
Kanı temizleme özelliğinin faydaları arasında en önde geldiği maydanoz suyu, zayıflamak amacı ile de kullanılabilir. Düzenli olarak tüketildiğinde şişmanlığa en doğal çözüm olabileceğini düşündüğümüz maydanoz suyu, aynı zamanda grip ve nezleye de iyi gelir.
Yatmadan önce çiğneyerek tüketeceğiniz bir maydanoz, derin ve güzel bir uyku uyumanızı sağlayabilir. Aynı zamanda elde edilen suyu ile cilde uygulandığında sivilcelere ve pürüzlere karşı çözüm olabilir.

Emziren annelerin hamilelik sürecinde aldıkları kiloları vermekte acele ettiklerini biliyoruz. Ama emzirirken bebeğin sağlığı için çok abartılı diyet programları yapmamalı ve bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir . Bunun için dikkat etmeniz gereken hususlar ile sizlere uygun bir diyet programını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Sağlıklı doğumun ardından her annenin, hamilelik döneminde alınan 10-12 kiloyu vermek için gayret sarf ettiğini belirten Uzman Dr. Erdoğan Yürük, diyete en az 3 hafta sonra başlanmasını tavsiye ederek, "Emziren anne en az günlük 2 bin kalori almalı, proteinlere önem vermeli, günde 2.5-3 litre sıvı tüketmeli, limonata, papatya ve ıhlamur çayı içmeli" dedi.


Zayıflama Merkezi Uzmanı Dr. Erdoğan Yürük, hamilelik döneminde alınan kiloların doğumdan sonra verilmek istendiğini kaydederek, "Amaç, ne şekilde olursa olsun kilo vermek değildir; sağlıklı beslenerek kilo vermektir. Kilo vermek için yapılan sağlıksız diyetlerde bazı temel gıdalar az veya hiç alınmamakta, bunu sonunda anne sütü azalmakta veya kalitesi bozulmakta ve neticede annede ve bebekte sağlık problemleri oluşmaktadır" dedi. Bebeklerin beslenmesinde anne sütünün en önemli besin kaynağı olduğunun unutulmamasını isteyen Yürük, "Anne sütü bebeğin beslenmesi, gelişmesi ve büyümesi için en önemli gıda olduğu gibi anne ile bebek arsında psikolojik bağ oluşmasını da sağlıyor. Bu nedenle annenin beslenirken özellikle sütünün yeterli miktarda olmasına özellikle dikkat etmesinde sonsuz fayda var" uyarısında bulundu. Emzirme süresince sütün ayda 2 kilodan fazla verilmemesini öneren Yürük şunları söyledi:
"Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli. Hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut-soya) alınmalıdır. Balık haftada 1-2 öğünde yer almalı. Vitamin ve mineral yönünden zenginliği tartışmasız olan meyve ve sebzeler asla ihmal edilmemelidir. Bu dönemde sigara ve alkolün yasak olduğu da akıllardan çıkarılmamalı. Kilo vermede diyetin değişmez yardımcısı olan hareket de ideal kilolarınıza gelmenizde size yardımcı olur. Kilo verme ve tokluk meydana gelmesi konusunda akupunktur uygulamalarını da tercih edilebilir. Emziren annenin günlük kalorisi 600-750 kalori fazlalık içerir. Bu yüzden de günlük alınacak kalorinin en az 2 bin-2 bin 200 olmasına dikkat etmelidir. Diyette unutulmaması gereken diğer konu bol miktarda sıvı alınmasıdır. Sıvı alınması yaklaşık 2.5-3 litre civarında olmalı, suyun yanında az şekerli limonata, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketmelidir."

Bir haftalık diyet programı
Dr. Yürük emziren anneler için 1 haftalık diyet programını ise şöyle açıkladı:
1. Gün
Sabah :
- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği
Arada Acıkırsanız Bir Elma.
Öğle :
- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.
Akşam :
- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.
2. Gün
Sabah :
- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kaşık Bal,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-
Arada Bir Muz.
Öğle :
- Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
- Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Ekmek.

Akşam :
- Bir Kase Tarhana Çorba,
- 5-6 Adet Izgara Köfte,
- Bir Tabak Püre,
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Tabak Kayısı.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.
3.Gün
Sabah :
- Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Yumurta,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Öğle :
- Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Dilim Börek,
- Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam :
* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* İki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,
Yatmadan Önce Bir Muz.
4.Gün
Sabah :
- Bir Yumurta,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Domatez,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Birkaç Bardak Çay.
Öğle :
- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bol Salata,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Akşamüstü Bir Muz.
Akşam :
- Bir Porsiyon Bonfile,
- Bir Patates Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.
5.Gün
Sabah :
- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :
- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
- Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
- Bir Portakal.
Akşamüstü Bir Muz.
Akşam :
- Bir Kase Mercimek Çorbası,
- Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Elma veya Portakal.
6.Gün
Sabah :
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Bardak Süt,
- 8-9 Adet Siyah Zeytin,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :
- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
- İki Portakal.
Akşamüstü Bir Bardak Ayran.
Akşam :
- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
- Bir Domates,
- İki Havuç,
- Bir Salatalık,
- Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.
7.Gün
Sabah :
- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Domates,
-Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :
- Bir Tabak Taze Bezelye,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates,
- Bir Haşlanmış Patates,
Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.
Akşam :
- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Bonfile,
- Bir Dilim Kepek Ekmek,
- Bir Patates Püre,
- Bir Domates,
- Bir Salatalık,
- Bir Havuç,
- Bir Muz.

Kulak çınlamaları, sadece biri bizi andığında değil, bazı patolojik değişikliklerden de olabilir. Kafa içinde ki bu seslere genel olarak tinnitus denilir ve çok yaygındır. Tinnitus zaman zaman ortaya çıkabilir veya siz sürekli olarak bir ses duyabilirsiniz. Çok kalın veya çok ince olabilir, tek kulağınızda veya her iki kulağınızda da duyabilirsiniz. Zil sesi sürekli olduğunda bu kişiyi çok rahatsız edebilir. Hatta bu rahatsızlık kişilerin normal hayatlarını etkileyecek boyuta kadar çıkabilir.
Nedenleri ve yaklaşık görülme yüzdeleri şöyledir:
1-Kulaktan kaynaklanan sorunlar: (%10)

Küçük bir kulak kiri bile geçici bir süre tinnitus yapabilir. Bunun yanında enfeksiyon, kulak zarında delinme, orta kulakta sıvı birikmesi ve orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerinin sertleşmesi gibi daha önemli nedenler de olabilir.

2-Beyin veya beyincikten kaynaklanan sorunlar: (%1)

Tinnitus baş ve boyun bölgesindeki damar genişlemeleri (anevrizma) veya denge ve işitmeyi sağlayan sinirden kaynaklanan bir tümörden (akustik nörinom) dolayı da olabilir. Bu problemlerde işitme kaybı da vardır. Akustik nörinom, denge sinirinde en sık oluşan selim tümöre verilen isimdir. Tümör, çok yavaş büyür, bu yüzden şikayetler belirgin olmadan yıllar boyu sürüyor olabilir."Baş dönmesi", genellikle görülmez, çünkü tümör yavaş yavaş büyür, beyin ve diğer kulak, onun görevini üstüne alır. Bunun yerine hasta, dengesizlik hissine kapılabilir. Ortaya çıkan ilk şikayet "kulak çınlaması" olabilir. Çınlama, büyüyen tümörün siniri uyarmasıyla ortaya çıkar. Tümör büyüdükçe sinirin işitme bölümü de etkilenir ve işitme azlığı ortaya çıkar. Teşhis, bilgisayarlı tomografi veya manyetik rezonanslı tetkikler ile konur. Tedavi, tümörün operasyonla çıkartılmasıdır.

3-Metabolik hastalıklardan kaynaklanan sorunlar: (%3)

Allerji, yüksek veya düşük tansiyon, tümör, şeker hastalığı, tiroit problemleri kulak çınlamasına sebep olabilir.

4-Travmalar: (%1)

Baş ve boyun bölgesine gelen darbeler

5-İlaçlardan kaynaklanan sorunlar: (%5)

Bazı romatizma ilaçlan, bazı antibiyotikler, sakinleştirici ilaçlar ve aspirin tinnitusa neden olabilir.

5-Boyun Fıtığı (%10)

Kafa tabanından itibaren 7 adet omur cisminden oluşur. Her omur cisminin ortasında, beynin devamı olan omurilik bulunur. Vücudun çeşitli yerlerinden beyine dönen duyular veya beyinden vücuda dağılan emirler omurilik içinde seyreder. Boyun bölgesinde her omur cismi hizasından çıkan sinirlerde kola ve sırta yayılarak, bu bölgelerin duyu ve hareketini sağlar. Omurgalar arası yastıkçık dediğimiz disk dokusunun dış kısmı (anulus fibrosus) ve iç kısmı (nucleus pulposus ) bulunur. Jelatin kıvamındaki iç kısmın , daha kuvvetli bir bağ dokusundan oluşan dış kısmı yırtarak omurilik ve sinirlere bası yapması sonucu boyun fıtığı ortaya çıkar. Hastalar tek taraflı koluna doğru yayılan bir ağrıdan şikayet ederler.Ağrı parmak uçlarına kadar yayılır ve uyuşma ile beraber olabilir.Ağrının yayıldığı kolda kuvvet kaybı olabilir.Hastalar ellerine aldıkları ağır cisimleri yere düşürmekten şikayet ederler. Ağrı özellikle gece uykuda aşırı derecede artar. Eğer bası daha da ilerlerse yürüme güçlüğü ve dengesizlik de oluşur. Kişi idrarını ve dışkısını tutamaz hale gelir.Kesin teşhis için MR çektirilir.MR'ın olmadığı yerlerde tomografi de iş görebilir.Ancak MR varsa tercih edilmelidir.

6-Boyun düzleşmesinden kaynaklanan sorunlar: (%70)


Boyunda en sık rastlanılan problem boyundaki kasların aşırı gerilmesi ile oluşan aks düzleşmesidir. Normalde “C” harfi şeklinde olan boyun düz bir çizgi şeklini alır. Boyun düzleşince beyine giden dört damardan ikisi (vertebral arterler) gerilir ve beyine yeterince kan gidemez, kişide baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, unutkanlık, tedavi edilmezse daha ileri safhalarda dengesizlik, konsantrasyon bozukluğu, ileri derecede alınganlık, isteksizlik oluşur. Boyun gerginliği teşhisi için uygulanacak en iyi yöntemler fiziksel muayene ve MR filmi çekimidir. MR ile hastalığın ne derece ilerlediği de saptanır.Boyun gerginliği çok ilerlememiş, henüz başlangıç safhasında ise kas gevşetici ilaçlar, sıcak uygulama, gürültüsüz ve az ışıklı yerlerde istirahat ile önlenebilir. Fakat boyun gerginliği ilerlemiş, ağrılar kollara da yayılıyorsa tedaviye fizik tedavinin de eklenmesi gerekir. Eğer mevcut hastalığa eklenen ileri derecede bir boyun fıtığı da varsa cerrahi müdahale de gerekebilir.

Ne yapmalı?

Kulak çınlamasında önce bir KBB uzmanına, eğer o her hangi bir sorun bulamazsa bir beyin cerrahisi uzmanına gidilmelidir.

Dr.Aybars Akkor

Diyet yapmadan kilo vermenin yolları nelerdir ?

Gönderen @smile 13 Ekim 2010 Çarşamba

Eğer diyet yapmadan formunuzu korumak istiyorsanız ve bunun imkânsız olduğunu düşünüyorsanız, bazı kurallara uyarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Yaşam şeklinizi ve beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek ilk adımı atabilirsiniz. Bu size çok zor bir iş gibi gelmesin, kolay değişikliklerle az ve akıllı besinlerle zayıflayabilirsiniz.

İşte diyet yapmadan kilo vermenin yolları;

· Genelde dengeli beslenen kişilerde yiyerek kilo vermek daha kolaydır. İlk olarak kilo vermek istiyorsanız dengeli beslenmelisiniz. Sağlıklı ve düzenli yemek yiyerek kilonuzu koruyabilir ve fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz.

· Kadınlar formunu korumak için diyet planı uygularlar. Yemekle ilgilerini keserek sinirli ve asabi bir yapıya sahip olurlar. Aslında bu gibi durumlara girmeden, diyet yapmadan zayıflamak mümkündür. Bu sayede kilolarınızdan sinirli değil, eğlenceli şekilde kurtulursunuz.

· Kilolarınızdan kurtulmada en büyük yardımcınız egzersizler olacaktır. Yaktığınız kalorileri hesaplamakta sizin için faydalıdır. Bu yüzden her gün yakılan kalorileri düzenli biçimde not almalısınız.

· Kahvaltı bilindiği gibi en önemli öğündür. Kilo vermek istiyorsanız bu öğünü atlamamalısınız. Bu sayede öğle yemeğini daha az yersiniz ve gece boyunca enerjisiz kalmış vücudunuzu enerji depolarsınız. Ayrıca uzun süre yemek yememek metabolizmanın yavaşlamasına neden olur.

· Gece yatmadan önce yemek yemeyin. Çünkü gece yenen yemekler sindirilemez ve vücutta yağa dönüşür. Eğer bir şeyler yemek istiyorsanız düşük kalorili besinler tüketmelisiniz. Gece mutfağı aklınızdan çıkarmak en iyi yoldur.

· Diyet yapmadan kilo vermenin bir diğer önemli yoluysa gün boyunca bol su tüketmektir. Su yaşam için en önemli kaynaklardan biridir. En az günde 8 bardak su içmek gerekir. Su tüketiminiz az ise bu günden itibaren arttırmalısınız. Kendinizi kontrol altında tutmanın en iyi yolu su içmektir. Asitli içecekleri tüketmekten uzak durun. Çünkü bu tür içeceklerin kalorisi yüksektir. Ayrıca midede ki asit oranını yükselttiğinden daha çabuk acıkmanıza neden olur.

· Bunların yanında dinlenmenin de kilo vermekte rolü vardır. Yeteri kadar dinlenmek ve uyumak sizi daha zinde kılar. Böylece yüksek kalorili besinler ihtiyaç duymazsınız.

· Önemli olan ne kadar yemek yediğinizdir. Her zaman az ve sık yemek yemenin faydalı olacağı söylenir. Her türlü besinleri yiyebilirsiniz. Ama az yemek şartıyla. Kilo vermek her şeye yasak getirmek anlamına gelmez. Örneğin çikolatayı çok seven bir kişi günde 3-4 tane çikolata yiyebilir. Sebze ve meyveleri öğünlerinize sıkça katın. Sebzeler düşük kalorilidir. Bu yüzden fazla yenmesinde bir sakınca yoktur. Ayrıca yemeklere başlamadan önce midenizi dinlendirmek için bir kâse çorba içebilirsiniz.

· Sizi tok tutan besinleri tüketmek açlık hissini geciktirir.

Sanatçı obezite bilim doktoru Haluk Saçaklı'nın, "vücudun ihtiyacı olan bütün besin değerlerinin yeterli ve dengeli şekilde tüketilmes"ni öngören diyetiyle 5 ayda 9 kilo verdi. Sibel Can beslenme programında, ana öğünlerde 4 temel besin grubunu yan yana getirdi.

Örneğin süt grubundan peyniri, et grubundan tavuk ve balığı, ekmek-tahıl grubundan ekmek ve pilavı, sebze grubundan sebze ve meyveyi birlikte tüketti. Bir diğer önemli nokta ise temel besinlerde renk farklılığının gözönünde tutulması oldu. Örneğin farklı renklerde olan et, sebze, ekmek, peynir ya da süt grubu aynı anda tüketildi.
Adet dönemi öncesi 3 gün
Uyanınca (1056 kalori)
* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
Kahvaltı (Saat 07.00-09.00 arası)
* 4 kaşık müsli ya da yulaf ezmesi, 4 adet kuru kayısı-1 bardak diyet süt karışımı
Kuşluk (Saat 10.00-11.00 arası)
* 1 adet elma
Öğle (Saat 12.00-14.00 arası)
* 3 adet ızgara köfte, tavuk ya da balık
* 300 gr. haşlanmış yeşil sebze
* 1 ince dilim esmer ekmek
İkindi (Saat 16.00-17.00 arası)
* 1 adet orta boy haşlanmış patates
Akşam (Saat 18.00-20.00 arası)
* 1 porsiyon yeşil sebze çorbası
* Yağsız hazırlanmış roka salatası
* 5 adet (150 gr.) yağsız etten hazırlanmış ızgara köfte veya tavuk ya da balık
Gece (Saat 22.00)
* 1 adet elma
Yatarken
* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
Not : Günde 8-12 bardak su içiniz. Çay, kahve ve kolalı içecekler günlük su tüketimine dahil edilmez. Eğer tüketilecekse, tercihinizi yeşil çaydan yana kullanın. Ama her türlü bitki çayını suyun alternatifi olarak içebilirsiniz. Günde 3 kez ahududu ve adaçayı içmeye çalışılmalıdır. Ekmek tam buğday olmalı, baharatlı ve tuzlu besinlerden uzak durmalısınız. Kesinlikle tatlı ve çikolata tüketmeyin. (Bu kurallar tüm listeler için geçerlidir)
Adet dönemi sonrası 3 gün
Uyanınca (1492 kolori)

* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
Kahvaltı (Saat 07.00-09.00 arası)
* 1 su bardağı diyet yoğurt
* 1 ince dilim esmer ekmek
* 1 çay kaşığı kırmızı meyve jölesi
Kuşluk (Saat 10.00-11.00 arası)
* 1 adet küçük boy muz
Öğle (Saat 12.00-14.00 arası)
* 5 porsiyon (150 gr.) diyet peynir grubu ilave edilmiş 2 su bardağı haşlanmış kepekli makarna.
* Yağsız hazırlanmış roka salatası
İkindi (Saat 16.00-17.00 arası)
* 1 ince dilim esmer ekmek
* 1 çay kaşığı meyve jölesi
Akşam (Saat 18.00-20.00 arası)
* 300 gr. haşlanmış yeşil sebze
* 5 adet (150 gr.) yağsız etten hazırlanmış ızgara köfte veya tavuk ya da balık
Gece (Saat 23:00)
* 1 adet elma
Yatarken
* 1 bardak oda sıcaklığında su.
1302 kallorilik 1. tercih
Uyanınca
* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
Kahvaltı (Saat 07.00-09.00 arası)
* 1 kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir ya da 1 adet yumurta
* 1 ince dilim esmer ekmek
* Sınırsız söğüş domates, salatalık, yeşil sivri biber, marul, maydanoz vs.
* 4 adet yağsız siyah zeytin
* 1 tatlı kaşığı süzme bal
* Şekersiz açık limonlu siyah çay
Kuşluk (Saat 10.00-11.00 arası)
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
Öğle (Saat 12.00-14.00 arası)
* 2 adet ızgara köfte (60 gr.), tavuk ya da balık, 1 ince dilim esmer ekmek
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış sınırsız mevsim salatası
* 1 kibrit kutusu diyet peynir
İkindi (Saat 16.00-17.00 arası)
* Diyet kasar peynirli yağsız tost
* Sınırsız söğüş domates, salatalık, yeşil sivri
biber, marul, maydanoz vs.
* Şekersiz bitki çayı (ıhlamur, ada çayı vs.)
Akşam (Saat 18.00-20.00 arası)
* 1 kase yağsız karışık sebze çorbası
* 1 tatlı Kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış sınırsız mevsim salatası
* 1 ince dilim esmer ekmek
* 1 kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir
Gece (Saat 22.00)
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
* 1 adet kuru kayısı, 1 adet ceviz
Yatarken
* 1 bardak oda sıcaklığında su.
1302 kalorilik 2. tercih
Uyanınca
* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
Kahvaltı (Saat 07.00-09.00 arası)
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir ya da 1 adet yumurta
* 1 ince dilim esmer ekmek
* Sınırsız söğüş domates, salatalık, yeşil sivri biber, marul, maydanoz vs.
* 4 adet yağsız siyah zeytin
* 1 tatlı kaşığı süzme bal
* Şekersiz açık limonlu siyah çay
Kuşluk (Saat 10.00-11.00 arası)
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
(Saat 12.00-14.00 arası)
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ye 90 gr. diyet peynir ya da tavuk veya diyet ton balığı ile hazırlanmış sınırsız mevsim salatası
* 1 ince dilim esmer ekmek
İkindi (Saat 16.00-17.00 arası)
* 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
* 2 grisini ya da 1 porsiyon tahıl değişimi
* Şekersiz bitki çayı (ıhlamur, ada çayı, kuşburnu vs.)
Akşam (Saat 18.00-20.00 arası)
* 1 kase yağsız karışık sebze çorbası
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış sınırsız mevsim salatası
* 1 kibrit kutusu büyüklüğünde 30 gr. diyet peynir grubu ilave edilmiş, 1 su bardağı haşlanmış kepekli makarna
Gece (Saat 22.00)
* 1 porsiyon mevsim meyvesi
* 1 adet kuru kayısı, 1 adet fındık
Yatarken
* 1 bardak oda sıcaklığında su içiniz.
Sibel'i zayıflatan Haluk Saçaklı: Azmetti başardı
3 yıldan bu yana çeşitli aralıklarla Sibel Can'a beslenme programı uygulayan Haluk Saçaklı, ünlü sanatçının zayıflamak için büyük bir azim gösterdiğini belirtti. Saçaklı, Sibel Can'ı uyguladığı rejimin sırlarını anlattı.
Sibel Hanım'ın diyet listesi neden tercihli?
Tercihli istediği için kendisine değişik yiyecek grupları olan listeler hazırladık. Hangisini istiyorsa onu uyguladı ama önemlisi, kahvaltıya hangisiyle başladıysa gün içinde de o listeyi devam ettirmesi oldu. Bu beslenme programı klasik diyetisyenlerin hazırladıklarından farklı. Çok fazla aç kalınmıyor.
Egzersiz yapmadan başarmak mümkün mü?
Maalesef değil. Öyle olunca koltuk altında sarkma, göğüste, bacak içinde yumuşama oluyor. Evet terazide değişiklik oluyor ama yumuşama olmaması için kaslanma şart. Bunun için egzersiz yapılmalı...
Sibel Can haftanın 5 günü yüzmüş. Bu imkanı bulamayanlar için ne önerirsiniz?
Bu Sibel Hanım'm tercihiydi, yüzmek istedi. En iyisi haftanın 5 günü birer saat yürümek.
Sibel Hanımı bu kez diyeti uygulamada başarılı oldu mu sizce?
Çok başarılı oldu. Daha önce hep 60 kiloda kalmıştı, şimdi 57'ye kadar indi. Zaten onun inmek istediği kilo buydu. Kilo vermekten öte bu kiloyu korumak da önemli. Ama bu kez hem eşine hem de bana söz verdi. 'Dayanamıyorum' dediği pilav, makarna ve dondurmayı tamamen kesti. 'Yapacağım' dedi ve yaptı. Bravo kendisine...
Bu diyette adet öncesi ve sonrası diye listeler var, bundan bahseder misiniz?
Tarihini önceden kestirebiliyorsak vücutta oluşan ödemi atmak için adet öncesi 3 gün diyetini uyguluyoruz. Adet bittikten sonra vücutta kan dolaşımıyla ilgili bir takım sorunlar oluşuyor, adet sonrası diyeti bunları engelliyor.

Zayıflama ilaçları sağlıklı mıdır ?

Gönderen @smile 12 Ekim 2010 Salı

Genel olarak bakıldığında Türkiye’ de satılan zayıflama haplarının bir çoğunun Sağlık Bakanlığı onaylı olmadığı görülüyor. Buna rağmen bu ilaçlar rahatlıkla piyasaya sunulup satılıyor sizce ne kadar sağlıklı ya da doğrudur bu durum !!!

Doğal ve bitkisel olarak adlandırılıp satılan bu ilaçlar zayıflatmak amacıyla satılıyor. Fakat uzmanlar bu ilaçların aksine kimyasal maddeler içerdiğini ölüme kadar gidebilecek ciddi sorunlar yarattığını söylüyor ve bu konuda uyarıyorlar. Bu zayıflama ilaçları gıda takviyesi olarak adlandırılırken aslında bu ilaçlar beyindeki yemek yeme isteğini azaltarak kilo verdirmeyi amaçlıyor. İştah kesici madde olarak kullanılan sibutramin’ in yüksek dozda kullanımı ise ölümlere yol açmaktadır.

Ve birçok yan etkisi de olan bu ilaçlar genel olarak ağız kuruluğu, kabızlık ve tansiyon yükselmesine sebep oluyor. Ayrıca kalp atışının düzenini de bozarak ölümlere dahi neden oluyor. Buna rağmen zayıflama ilacı kullanmaya gerek duyanlar uzman kişilerden yardım alarak doğru ilaçlar seçerek bu yola başvurmaları tavsiye ediliyor. Tabi ki de en önemlisi sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılmalıdır.

Sağlığımızı kaybetmeden nasıl kilo verebiliriz ?
Günü 6 parçaya bölerek, vücudun ihtiyaç duyduğu kadar besin tüketilmeli, küçük ve masum görünen fakat yağ ve şeker içeriği yüksek; yükte hafif pahada ağır ikramları geri çevirin.


Vücudun yağ ve kas dengesini sağlamada doğru beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite de önemlidir. Beraberinde bir egzersiz programına başlamak ve mümkünse bunu hayat boyu bir alışkanlık haline getirmek gerekmektedir. Bu mümkün değil ise, gün boyu hareket halinde olunmalıdır. Gün içerisinde hareketliliği sağlayacak kısa yürüyüşler, merdiven çıkma gibi fırsatları değerlendirin.

Örneğin masanızda sürekli su bulundurmaktansa, arada bir kalkıp mutfağa gidin ve su için. Dikkat edin; eğer bunu yapmaya bile üşeniyor ve başkalarından rica ediyorsanız; hareketsizliğe alışkın olabilirsiniz.


Yiyerek zayıflamak mümkünmüdür ?
Kişiden kişiye ve yenilen besinlerin içeriğine göre değişmesine rağmen yemek yedikten 3-4 saat sonra kan şekeri düşer ve karnımız acıkır, bir şeyler yeme isteği duyulur. Biz diyetisyenlerin “az miktarda ve sık sık yemek yiyin” önerimizin temelinde bu yatar. Çünkü iş yoğunluğu veya başka meşguliyetler sebebiyle 6-7 saate varan açlıklar sonucunda dayanılmaz bir açlık duygusu ve hızlı yemek yeme bir araya gelir.
Kısa bir süre içinde, o an için vücudun ihtiyacından çok daha fazla besin tüketilir. Metabolik faaliyetler sonucunda alınan kalorinin bir kısmı kullanılır. Ancak fazlası elbette ki, depolanır. Bu durum sık sık tekrarlanırsa, kilo alma kaçınılmazdır. Bu nedenle 2-3
saatte bir besin tüketmek günlük besin alımının frenlenmesine yardımcı olur.
Diyetlerde su tüketimi artırılır bunun nedeni nedir?
Su, yetişkinlerde vücudun toplamda yüzde 55-60′ını oluşturur. Hayati sıvı denilen kanın yüzde 90′ ı, kasların yüzde 75′ i, kemiklerin yüzde 25′ i ve hatta yağlarınenerji için depolandığı dokunun dahi yüzde10 ila 30′ u sudan oluşmaktadır. Bu nedenle vücudun ihtiyacı olan besin ve besin öğelerini alırken, yeterli miktarda suyun da alınması gerekir. Kilo verme esnasında metabolik artıkların uzaklaştırılması için, kilo alma esnasında da hücre yapımı için yeterli miktarda su alınması şarttır.
Kısa sürede kilo vermenin zararları nelerdir?
Yapılan araştırmalar, kısa sürede kilo vermek için günlük alınan kalorinin aşırı derecede kısılması sonucunda, yağ kaybının yanı sıra kas kaybının da fazla olduğunu göstermektedir. Vücudun iskelet kasları dışında kalbin de yapısı kastır. Dolayısıyla tüm bu dokuların kas kitlelerinde azalmalar olmaktadır.
Uzun vadede ise, iç organların zarar görmesi mümkündür. Kaldı ki, hayat boyu kalorisi çok fazla kısıtlanmış bir diyete uyulması imkansızdır. Kilo verdikten sonra düşük kalorili diyetler bırakılır ve sofralar tabir yerindeyse donatılır. Egzersizler azaltılır. Verilen kilolar da aynen ve bazen daha fazlasıyla geri alınır. Geriye gözle görülmeyen ve uzun vadede anlaşılacak tahribatlar
kalır.Hospitalium Haznedar Hastanesi Diyetisyeni Fatma Koçak



Kalıcı kilo kontrolü için neler yapmalı ? Kilonuzu nasıl sabit tutarsınız ?
Beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmenin vakti geldi...
Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. E. Yasemin Sancak anlatıyor...
 

 Kışın giysilerle örtülen fazla kiloların rahatsızlık verdiği bu günlerde, kilolarını verebilmek için acele etmeyin. Kilo kaybı konusunda gerçekçi olun. 1 kilo yağdan vermek için 7000 kalori harcamak gereklidir. Günlük ortalama 500 kalori azaltılarak, haftada ancak yarım kilo verilebilir. Bunun için haftada yarım veya 1 kilo arası kaybı hedefleyin. Haftada 1 kez tartılın.

'Hızlı Zayıflama' sağlığınızı olumsuz etkiler. 5-6 ayda aldığınız kiloları, birkaç haftada vermeye çalışmayın... Nefesinizi tuttuğunuzda, daha derin bir nefes alma ihtiyacı hissedeceğinizi düşünün... Aşırı açlıkla uygulanan diyetler de buna benzer. Sonrasında kilo almanız kaçınılmazdır. Kilo verme hızınız yavaşlarsa moralinizi bozmadan azimle diyetinize uymaya devam edin, hareketinizi artırın. Direnç kırıldığında, kendinizle gurur duyacaksınız.

Mutlaka kahvaltı edin. Geceden düşen kan şekerini dengeleyen, güne başlarken bedensel ve zihinsel fonksiyonlar için çok gerekli olan enerjiyi sağlayan kahvaltıyı asla ihmal etmeyin. Diyetteyken tüm gün tok ve enerjik hissetmek için ana ve ara öğünleri atlamayın.

Tüm besin gruplarından, size uygun dengeli porsiyonlarda tüketerek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanın. Karbonhidrat-Protein ayrımı vb. besin gruplarını ayırmak bilimsel değildir. Doğru karbonhidratları seçin. Çok tahıllı, yulaflı veya çavdar ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler, beyaz unlu makarna yerine kepekli makarna, beyaz pirinç yerine esmer pirinç veya bulgur daha doğru seçim olacaktır. Yağsız et, yarım yağlı veya yağsız süt ürünleri vb. düşük yağlı besinleri tercih edin. Özellikle dışarıda yemek yerken porsiyon kontrolüne dikkat edin. Yemeği arkadaşınızla paylaşın.

Canınız tatlı istediğinde veya atıştırmalık yiyecek isterseniz, önce büyük bir bardak su veya tatlandırıcı eklenmiş meyve/bitki çayı için. İsteğiniz sürüyorsa, sebze ve meyveler ilk tercih olmalıdır. Süte veya yoğurda tatlandırıcı ve kan şekerini dengeleyen tarçın ekleyerek tüketebilir, içine meyve ekleyebilirsiniz. Yine şekersiz dondurma, şekersiz çikolata veya kalorisi düşük tatlılar da masum atıştırmalar olabilir.

Güneşin olumsuz etkisinden korunmak için yeterli omega-3'ü haftada 2-3 kez, ızgara, buğulama, fırında veya haşlanmış (kızartılmamış) balık tüketerek almak önemlidir. Ayrıca semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, fındık vb. kabuklu yemişler de omega-3 içerir.

Özellikle mevsime uygun sebze ve meyvelerden, günde 7-9 porsiyon (en az 5 porsiyon) tüketin. Her renk besinin farklı faydaları olduğundan çeşitliliğe önem verin. Hem vitamin kaybı, hem yüksek kalori alımı, hem de kanserojen madde oluşabilme riski açısından, kızartma yönteminden uzak durun.

Yaz ve kış beslenmesi arasındaki en temel fark sıvı tüketimidir. Metabolik Hızın azalmaması, sindirim, emilim gibi görevlerin yapılabilmesi, hücre, doku, organ ve sistemlerin çalışması, atıkların vücuttan atılması ve vücut ısısının dengelenmesi için, günde yaklaşık 2,0-2,5 litre su tüketimini ihmal etmeyin. İçeceklerinize şeker eklemeyin. Kaç tane şeker kullandığınızı gözden geçirin. Günde sadece 1 adet küp şeker azaltarak yılda yaklaşık 1 kilo verebilirsiniz...

Daha aktif olun. Günde en az 30 dakika orta şiddette egzersiz yapın. İdeal olan bu miktarı yavaş yavaş artırarak günde 45 dakika - 1 saate ulaştırmaktır. Alışkanlıkları pekiştirmek ve problemleri tespit etmek için bir günlük tutun. Bu sayede, diyetinize uyumunuz ve başarınız artacaktır. Diyetinize harfiyen uymanızı engelleyen durumları ve canınızın istediklerini hafta boyunca tespit edip not alabilir, hafta sonunda ödül olarak en çok istediğinizi seçip, aşırı olmayacak makul porsiyonda tüketebilirsiniz.

Yeterli ve Dengeli Beslenme' bir yapboz gibidir. Hiç bir öneri mucize yaratamaz. Yukarıda saydığım tüm noktalar bu yapboz için önemli parçalardır...

Bel Fıtığı Nedir?

Gönderen @smile 6 Ekim 2010 Çarşamba

Bel bölgemizde bulunan omurgaların arasındaki kıkırdak yapının yırtılarak, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırmasıdır. Önce şiddetli bel ağrısı, daha sonrada ayağa yayılan ağrıyla ortaya çıkar. Yatak istirahati ve bazı ağrı kesicilerle tedaviye rağmen, ağrısı geçmeyen, sosyal yaşantısı etkilenen ve ayakta felçler ortaya çıkan hastalarda uygulanan cerrahi girişimler bu gün hızla gelişmekte, hasta kısa sürede eski yaşantısına dönmektedir. Tedavisinde gecikilen vakalardaysa, ağrılar ve felçler kalıcı olmaktadır.


Omurganın Yapısı
Kafa tabanından, kuyruk sokumuna kadar devam eden kemik sistemine omurga denir. Omurga Yastıkçık (disk) dediğimiz kıkırdaklarla birbirine bağlanmış omur cisimciklerinden meydana gelir. Bu karmaşık yapının ortasında omurilik bulunur ve beyinden gelen emirleri , sinirler vasıtasıyla çevre organlara iletir. Omurga aynı zamanda gövdenin dik durmasını sağlayan kemik sistemidir. 
Vücut ağırlığının 2/3 kadarına taşıma görevi görür. Bu zorlu görevi sadece omur ve yastıkçık dediğimiz kemik ve kıkırdak sistemiyle değil, bunlar arasındaki bağ dokusu, sırt adeleleri ve karın adelelerinin gücüyle sağlar. Beş adet bel omuru bulunur.

İntervertebral Disk Mesafesinin Yapısı
İntervertebral disk dediğimiz yapı, kısaca omurgalar arası yastıkçık olarak adlandırılır. Omurgalar arası bir eklem olması yanında, omurgalara binen yükü emici göreve sahiptir.
Yapısına baktığımızda 3 ayrı kısma ayrıldığını görürüz:
1-Kıkırdak doku: Alt ve üst omurgalara bütünüyle yaslanan ve tüm omurga genişliğindeki kıkırdak yapıdır. Her iki omurga arasındaki çekirdek kısmı sınırlar.
2-Bağ dokusu (anulus ): Ortadaki çekirdek kısmı çepeçevre saran kuvvetli bir yapıdır. Bu elastik bağ dokusu omurganın ön kısmında en kuvvetli, omurilik ve sinirlerin yer aldığı arka kısım ve özellikle yanlarda daha zayıftır.
3-Çekirdek kısım (nukleus): Jelatin kıvamında , su içeriği fazla bir yapıdır. Çevresini saran elastik bağ dokusuyla birlikte, omurgaya binen basıncı karşılar. 
   
Çekirdek dediğimiz kısmın , bağ dokusu dediğimiz elastik kısmı yırtarak, omurilik kanalı ve sinir köklerine bası yapacak tarzda yırtılmasına bel fıtığı diyoruz. Bu yırtılma sonucu çekirdek kısım sadece bağ dokusunu omuriliğe doğru ittiği gibi (en hafif şekli -bulging) , bağ dokusunun tam yırtılmasıyla omurilik kanalında serbest parçacık şeklinde yer alabilir (en ağır durum- akmış, serbest disk).
Kaynak: Dr. Levent Akduygu

Kilo vermek için denemediğim yol kalmadı diyorsanız bir de limon diyetiyle zayıflamayı deneyin. Limon hem kilo vermenizi sağlayacak, hem de cildinizi güzelleştirecek! Kilo vermek istiyorsanız, haftada 7 bin kalori az almalısınız. Yani her gün bin kaloriyle vedalaşmalısınız.
Bir hafta süreyle uygulayacağınız bu diyette yağ alımı en aza indiriliyor ve günlük alınan kalori ortalama olarak 1200 kalori dolaylarında.

Toksinleri attırma özelliğine sahip olan limon, vücudun su tutmasını ve dolayısıyla da selülit oluşumunu önlüyor. Üstelik yiyeceklerinize limon kattığınızda günlük olarak almanız gereken C vitaminini de karşılamış olacaksınız.

Tabii ki bu diyetin faydaları bunlarla sınırlı değil; 1 hafta içinde hiç zorlanmadan 2 kilo verebilirsiniz de!

Sabah (7 gün için)
1 fincan şekersiz çay,
2 dilim diyet ekmek,
1 çorba kaşığı limon marmeladı.

Pazartesi öğle
2 tatlı kaşığı sıvıyağ, 2 tatlı kaşığı peynir ve limon suyu ile pişirilmiş pilav (70 gram) Karışık salata, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 limon suyu ile tatlandırılmış yarım limon suyu ile tatlandırılmış 1 kase meyve salatası.

Akşam
Yağsız etle, yine yağsız olarak sadece limon suyu ilave edilerek pişirilmiş kuşbaşı et (120 gram) 1 kepekli sandviç (veya 1 paket diyet bisküvi) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 limon suyu ile pişirilmiş ıspanak.

Salı öğle
Üzerine biraz zeytinyağı ve 1 limonun suyu gezdirilmiş 150 gram fırında balık 1 kepekli sandviç (veya 1 paket diyet bisküvi) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla pişirilmiş taze fasulye.

Akşam
150 gram tavuk göğsü (1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve yarım limon suyu ile pişirilmiş). Yarım limon suyu ve çok az sıvıyağ ile ızgara edilmiş dolmalık biber 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi).

Çarşamba öğle
Yoğurt ve limonla pişirilmiş 70 gram makarna, zeytinyağı ve 1 limonun suyu ile tatlandırılmış karışık salata, yarım limon suyu ve az şekerle karıştırılmış bir kase çilek.

Akşam
Maydanoz, yarım limon suyu ile pişirilmiş 150 gram ahtapot, zeytinyağı ve yarım limon suyuyla pişirilmiş taze fasulye, 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi).

Perşembe öğle
40 gram dil peyniri, 30 gram diyet ton balığı, 5 yeşil zeytin ve limon suyuyla hazırlanmış salata, 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi), muz ve üzüm dışındaki meyveler ve yarım limon suyu ile hazırlanmış meyve salatası.
Akşam
Limonla ve domatesle tatlandırılmış 150 gram palamut, yarım limon ve çok az zeytinyağı ile tatlandırılmış 150 gram salata, 2 tane haşlanmış patates.

Cuma öğle
Çok az sıvıyağ ve limon suyu ile tatlandırılmış 120 gram rosto 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi), 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla pişirilmiş taze fasulye.

Akşam
2 tatlı kaşığı sıvıyağ, 2 tatlı kaşığı peynir ve limon suyu ile pişirilmiş pilav (70 gram) 120 gram haşlanmış, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırılmış dil limon suyu ve çok az zeytinyağı ile tatlandırılmış 150 gram salata.

Cumartesi öğle
Limon suyuyla tatlandırılmış 120 gram ızgara tavuk, 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi), 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 limon suyu ile pişirilmiş ıspanak.

Akşam
70 gram haşlanmış pirinç, sebze, 20 gram peynir, 30 gram diyet ton balığı, zeytinyağı ve limon sulu salata, muz ve üzüm dışındaki meyveler ve yarım limon suyu ile hazırlanmış meyve salatası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tatlandırılmış domates salatası.

Pazar Öğle
70 gram makarnayı pişirip, rendelenmiş 1 limonun kabuğu ve sıvıyağ ile tatlandırın. 40 gram kaşar peyniri serpin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve yarım limon suyu ile tatlandırılmış taze fasulye 1 portakal veya greyfurt (C vitamini ve antioksidan açısından çok zengin).

Akşam
Çok az zeytinyağı ve limonla tatlandırılmış 150 gram fırında pişirilmiş balık. 1 kepekli sandviç (veya bir paket diyet bisküvi) 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve 1 limon suyu ile tatlandırılmış ıspanak.

Hızlı İncelmenize Yardımcı Olacak Diyet...

Burada size öğün öğün ne yemeniz gerektiğini değil, her öğün için değişik alternatifler sunuluyor. Bunların içinde beğendiklerinizi ve canınızın çektiğini yiyebilirsiniz. Kahvaltınız 300 - 350, öğle ve akşam yemekleriniz 350 - 400, ara öğünleriniz ise 65 kaloriden oluşuyor. Bu diyet programına uyarsanız, yedi günde üç kilo verebilirsiniz.


Sabah
- Bir dilim kepek ekmeğine sürülmüş yağsız labne, yanında bir adet domates ya da greyfurt ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu.
- İki dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış peynirli tost, bir adet yumurtayla yapılmış omlet, bir adet domates.
- Bir adet elma, 30 gram müsli, bir çay kaşığı bal ve 100 gram yağsız sütle hazırlanmış elmalı müsli.
- Bir dilim reçelli ya da ballı etimek, 40 gram yağsız salam ya da tavuk göğsü, yarım adet salatalık
- Çalışan kadınlar için, bir adet muz, bir adet elma, bir adet kividen oluşan meyve tabağı
Öğle
- Bir porsiyon yağsız tavada hazırlanmış sebze ızgara
- İki dilim vejetaryen pizza
- Bir kase çorba, bir dilim kepek ekmeği, 20 gram yağsız peynir
- Bir adet fırında patates, yanında haşlanmış sebze
- Çalışan kadınlar için, Salata yapraklı, peynirli, domatesli sandviç, yanında bir bardak domates suyu
Akşam
- Bir adet kepek ekmeğiyle hazırlanmış domatesli, biberli, peynirli tost
- Patates, kabak ve bamyayla hazırlanmış bir tabak yağsız türlü
- Bir tabak spagetti bolonez
- İki adet etli domates dolması
- 250 gram haşlanmış patates, üzerine maydanoz, karabiber ve tuz serpebilirsiniz.

Ara öğünler
65 kaloriden az

- Bir adet kayısı
- Bir adet elma
- Bir adet portakal ya da greyfurt
- Bir avuç dolusu üzüm ya da kiraz
- Bir adet şeftali
- İki - üç adet havuç
- 150 gram yağsız yoğurt
- İki adet bisküvi
65 kaloriden fazla

- Bir adet muz
- Bir adet armut
- 150 - 200 gram diyet meyve yoğurdu
- 150 gram probiyotik yoğurt
- Bir adet çokoprens
- Üç parça çikolata

7 günde 7 kilo verilir mi ? Yedi günde yedi kilo nasıl verilir ?
7 Günde 7 Kilo Verdiren Diyet ile Günlük Kalori: 1100 Kcal
7 Günde 7 Kilo Verdiren Diyet en fazla 7 gün boyunca uygulanabilecek bir şok diyettir. Protein ve meyve ağırlıklı olan bu diyette şeker, karbonhidrat ve yağlar tamamen yasak. 7 gün boyunca sabah ve öğle yemeği aynı. Su, soda, şekersiz çay-kahve, ıhlamur, diyet kola içebilirsiniz.


1.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız tavuk

2.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız ızgara köfte

3.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız ızgara köfte

4.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız ızgara köfte

5.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız balık ya da bonfile

6.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız balık ya da bonfile

7.gün:

Sabah: - ½ kg meyve
Öğle: - 1 kg meyve
Akşam: - Sınırsız biftek veya şiş ızgara

7 günlük beyaz lahana çorbası diyeti : Lahana Diyeti için uygulayabileceğiniz bir çorba tarifi veriyoruz . Bu çorba ile lahana diyetinizi rahatlıkla yapabilirsiniz . Sağlıklı günler ...
Malzemeler :
5 adet taze soğan
1- 2 taze domates veya domates konservesi
1 büyük beyaz lahana
2 adet yeşil salça biberi
1 demet maydanoz
1 tane kereviz

Yapılışı: Tüm sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak biçimde su ilave edip düdüklü tencerede pişirin. Ardından isterseniz blenderdan geçirerek krema kıvamına getirebilirsiniz.
Beyaz Lahana Çorbası Diyeti :
1. gün
Dilediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel lahana çorbası
2. gün
Dilediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel lahana çorbası
3. gün
Dilediğiniz kadar sebze, meyve ve özel lahana çorbası
4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel lahana çorbası
5. gün
300 gr. kırmızı et(haşlama veya ızgara) , 6 tane domates, özel lahana çorbası
6. gün
Dilediğiniz kadar yağsız kırmızı et(haşlama veya ızgara), özel lahana çorbası
7. gün
Esmer pirinç, Dilediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel lahana çorbası

Bademin ve Badem yağının faydaları nelerdir ?

Gönderen @smile 4 Ekim 2010 Pazartesi

Badem yağı hem saç hem de cilt bakımında kullanılan doğal bir ürün. Yüksek oranda E vitamini içerdiğinden cildin toparlanmasına yardımcı oluyor. İşte detayları ile badem yağı ve faydaları:

Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi, olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin, diğer kabuklu yemişler gibi,besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir.
Bademin Faydaları: Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem Yağı, pek çok şifayı içinde barındıran özel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.
Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır? Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Hülya Avşar aldığı fazla kiloları işte bu diyet sayesinde attı .
Avşar'a 2 ayda 9 kilo verdiren diyet nasıl ? İşte o diyet :

Avşar'ın aldığı kiloları vermesinde büyük rol oynayan Banu Kazanç, iki ayda dokuz kilo verdiren diyeti anlattı. "Kilo verirken önemli olan nokta vücutta kas kaybına neden olmadan, tamamıyla kilonun yağdan verilmesidir.Yine verilen kiloların kalıcı olabilmesi için çok hızlı kilo vermeye çalışmak yanlış olacaktır.Vücuttaki kas oranını korumak ve sadece yağdan verebilmek için ayda 5 kilo vermek yeterlidir.Yüzünüzün çökmemesi için diyetinizde proteinli yiyecekleri eksik bırakmayın" diyen Banu Kazanç'ın diyet listesini uygulamak ise oldukça kolay.


2 dilim kaşar, 1 dilim ekmek, 0,5 lt.su ya da 1/4 avokado,30 gr. peynir, 1 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı bal, 0,5 lt.su

ARA
5 kayısı ve 0,5 lt.su.

ÖĞLE
1 bonfile veya tavuk but ve salata, 0,5 lt.su

Haftada 2 gün-1 tabak makarna, salata ve 0,5 lt.su.

ARA

5 kayısı, 3 ceviz yada 1 muz ya da 10 badem, 4 kayısı ve 0,5 lt.su

AKŞAM

1. seçenek;

350 gr balık ya da somon ızgara ya da 1 göğüs tavuk, salata, 0,5 lt su.

ya da

2 enginar veya 2 kereviz, 1 dilim ekmeK, 1 kase yoğurt, salata, 0,5 lt su.

2. seçenek;

1 tabak karışık sebze(brokoli,brüksel lahanası,havuç...vb)(1 çorba kaşığı zeytin yağ ile hazırlanacak), 1 dilim ekmek, 1 kase yoğurt, salata ve 0,5 lt. su.

GECE

1 nar yada 1 muz yada 1 dilim ananas.

Dünya Starlarının Diyet Sırları ve Beslenme Önerileri :

Dünya’da Yaz-kış güzel vücutlarıyla boy gösteren,  Her filmlerinde, konserlerindei katıldığı davetlerde daha etkileyici bir görüntüye sahip olan  starlar, diyetlerinin püf noktalarını hayranları için anlattı. İşte starların merak edilen diyet sırları…

BEYONCE KNOWLES

Amerikalı ünlü şarkıcı Beyonce Knowles, ne zaman alışverişe çıksa kendisine bir beden küçük gelen bir jean pantolon aldığını ve bu pantolona sığabilmek için sıkı bir diyete girdiğini söylüyor. Diyet programı içinde mutlşaka bir diyetisyene başvurduğunu belirten yıldız kendi düşüncesi ile diyet programı uygulamadığını belirtiyor.
lady_dLADY GAGA
Ünlü şarkıcı Lady Gaga, kahvaltıda hamur işleri ve ekmek yerine tam tahıllı kahvaltı gevreklerini ve meyveyi tercih ediyor. Hem sağlıklı beslendiğini hemde formuna dikkat ettiğini belirtiyor.
CAMERON DIAZ
Beyazperdenin seksi güzellerinden Cameron Diaz, ne kadar yoğun bir iş programı olursa olsun, güne kahvaltı etmeden başlamadığını söylüyor. Ünlü yıldız, kahvaltı sayesinde metabolizmasının hızlı çalıştığını belirtiyor.
britney spears diyetiBRITNEY SPEARS
İki çocuk annesi olmasına rağmen güzel vücuduyla dikkatleri üzerine çeken ünlü şarkıcı Britney Spears, mutfağından tuzu çıkardığını söylüyor. Spears, fazla tuzlu gıdaların vücutta ödem yaptığına da dikkat çekiyor.
MELANIE BROWN
Spice Girls grubunun yıldızı Melanie Brown, lezzetsiz olduğu için diyet yemeklerini sevmeyenlere baharat kullanmalarını tavsiye ediyor. Baharatla lezzetlendirilen yemeklerin damak zevkini de tatmin edeceğini sözlerine ekliyor.
gwen stefani diyetiGWEN STEFANI
Amerikalı şarkıcı Gwen Stefani de her gün altı öğün yediğini ama porsiyonlarını küçülttüğünü belirtiyor. Stefani bu sayede iki doğumundan sonra da çok kolay forma girdiğini söylüyor.
KATE HUDSON
Gece hayatına düşkünlüğüyle tanınan ünlü aktris Kate Hudson, geceleri dışarı çıktığı zaman alkolden uzak duruyor.
JENNY McCARTHY
Eski Playboy yıldızı Jenny McCarthy, ne zaman kilo alsa ıspanak çorbası içerek forma girdiğini dile getiriyor.
JENNIFER ANISTON
Amerikalı ünlü aktris Jennifer Aniston, salatalığın hayatında önemli bir yer tuttuğunu söylüyor. Çoğu zaman ara öğün olarak salata yiyen ünlü aktris, cildine de çok fayda ettiğini belirtiyor.
ASHLEY GREENE
‘Alacakaranlık’ serisinin güzel yıldızı Ashley Greene, haftada altı kez pilates yaparak forma girdiğini söylüyor. Genç aktris güne çoğu zaman pilates yaparak başlıyor.
KIM KARDASHIAN
Ünlü TV yıldızı Kim Kardashian, her akşam uyumudan önce 250 mekik çekerek formunu koruyor ve bunu herkese tavsiye ediyor.
23khloe_dKHLOE KARDASHIAN
Kim Kardashian’ın kız kardeşi Khloe Kardashian ise boks yaparak zinde kalmayı başarıyor. Boksun aynı zamanda strese karşı da birebir olduğunu belirtiyor.
GWYNETH PALTROW
İki çocuk annesi Gwyneth Paltrow, yılda altı ay detoks yaparak vücudunu arındırdığını ve bu sayede hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini hem de forma girdiğini söylüyor.
27fergie_dFERGIE
Sahnelerin seksi yıldızı Fergie, dans ederek kilo verdiğini söylüyor. Evde boş vakitlerinde fırsat buldukça dans eden yıldız, dansın vücudunu sıkılaştırdığını sözlerine ekliyor.
29jessica_dJESSICA BIEL
Ünlü aktris Jessica Biel, ne zaman bir restorana gitse önüne gelen tabağın yarısını yemiyor. Porsiyonlarını yarı yarıya azaltan yıldız, böylece hem istediklerini yiyor hem de gereksiz kalori almıyor.

Yeşil Elmanın Faydaları ...

Gönderen @smile 3 Ekim 2010 Pazar

Bol miktarda tüketilen elma ve domates solunum yolları kanseri riskini önemli ölçüde azaltıyor. Domates ve elmada bulunan vitamin ve minerallerin kanser oranında önemli bir düşüş meydana getirdiğini kaydeden bilimadamları her gün düzenli olarak domates ve elma tüketmek gerektiğinin altını çizdi.


Haftada en az 5 porsiyon elma, en az 3 porsiyon da domates tüketmenin kanser riskini azalttığına dikkat çeken uzmanlar muzun da yine bu anlamda bir sağlık deposu olduğunu ifade ediyorlar. Bu sebze ve meyvelerin yüksek miktarda antioksidan maddeler barındırdığını ve vücudu temizlediğini dile getiren uzmanlar, sağlıklı yaşamın sırrını doğaya dönüş ve vejetaryen beslenme olarak açıklıyorlar.
Elma suyu kanser düşmanı: Polonya wroclaw tarımcılık üniversitesi uzmanları hücre yıpranmasını engelleyerek kalp ve kansere karşı koruyan polifenol adlı antioksidanların elma suları içindeki yoğunluğunu inceledi.
Çeşitli firmalar tarafından üretilmiş elma sularından numuneler alan profesörler dışarından bakıldığında bulanık görünen yani daha fazla posa içeren ürünlerdeki polifenol miktarının berraklara oranla iki kat fazla olduğunu tespit etti.
Bilim adamları elmanın kendisinde bol miktarda bulunan polifenolün bir bölümünün, meyve suyu çıkarma işlemi sırasında yok olduğunu belirtirken bulanık görünümlü ürünlerde bu kaybın çok daha az gerçekleştiğini belirtti. Uzmanlar ayrıca antioksidanlardan tam olarak faydalanabilmek için suyunu içmektense elma yemenin daha doğru olduğunu vurguladı.
Elma astımdan koruyor: Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor. Hollandalı ve iskoç bilim adamlarının gerçekleştirdiği araştırmada annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıdanın elma olduğu tespit edildi.
Thorax dergisinde yayımlanan araştırmada anneleri haftada 4′ten fazla elma yiyen çocukların astıma yakalanma riskinin, haftada hiç yada bir elma yiyen annelerin çocuklarından yüzde 53 daha az olduğu belirtildi. Araştırma ayrıca hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi. Haftada bir kez yada daha fazla balık tüketen gebelerin çocuklarında diğerleriyle kıyaslandığında egzama riskinin yüzde 43 daha az olduğu açıklandı.
Elma suyunu süzmeden için: Araştırmacılar elma suları arasında yaptıkları karşılaştırmada süzülmemiş tortusuyla içilen elma suyunun daha çok antioksidan içerdiğini tespit etti. Antioksidanlar vücuda zarar veren ve hastalığa neden olan molekülleri nötrleştiriyor. Üreticiler tortusu alınmış elma suyunun tüketici için daha cazip olduğunu düşünürken, perakendeciler’de süzülmüş elma suyunu uzun raf ömrü için tercih ediyor.
Araştırmanın başında bulunan polonya’daki wroclaw üniversitesinden doktor jan oszmianski tortulu elma suları daha çok antioksidan içeriyor. En sağlıklı seçim için öneride’de bulunan oszmianski elmayı kabuğu ile tüketmek daha çok antioksidan alma açısından daha iyidir.
Elma iyi kolesterolü yükseltiyor: Amerikan kalp vakfı tarafından yapılan bir araştırma her gün yenilen bir elmanın kalp, damar hastalıklarına karşı koruma sağladığını ortaya çıkardı. İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor.
Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor. Hayvansal ürünlerin bol tüketilmesi ise özellikle kolesterol, damar sertleşmesi, felç ve kalp krizlerine yol açabiliyor.

20 adımda nasıl kolay kalori harcanır ?

Gönderen @smile 1 Ekim 2010 Cuma

Sadece günlük yaşam şeklinizi değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilir ve sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Nasıl mı ? İşte cevabı :

Bu öneriler ile, Özel diyet yiyecekleri almanıza, Yüksek ücretli diyet salonlarına üye olmanıza gerek yok. Sadece günlük yaşamınızda basit değişiklikler yapmanız yeterli.
1- Kilo almanın en belirgin sebeblerinden biri, bir diyete bağlı olmadan yemek aralarında atıştırmaktır. Eğer bir diyete bağlı değilseniz bu atıştırmalarınız yerine su için.
2- Buzdolabınızın içini boşaltın. Böylelikle hem para harcamanızı engelleyecek, hemde sizde atıştırma hissi meydana getiren yiyecekler gözünüzün önünden gidecek.
3- Uyku düzeninize çok dikkat edin. Sizi rahatlatacak kadar dinlenin. Bunu yaparsanız birşeyler atıştırarak alacağınız enerjiyi uyuyarak toplamış olursunuz.
4- Çoğu diyet programında olduğu gibi Alkol almaktan, Ekmek yemekten kaçının, Karbonhidratlı gıdalardan uzak durun.
5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya çalışın. Akşamları film izleme gibi zevkleriniz varsa bunu karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın.
6- Kahvaltı yapmayı asla ihmal etmeyin. Kahvaltı gün içinde size yetecek kadar enerji verecektir ve  böylece öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.
7- İki Öğün arasında acıkır ve yeme istedi duyarsanız onun yerine sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Uzmanlar,  müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesinin uyarıldığını belirtiyor.
8- Ayakta yemek yemekten vazgeçin.
9- Yeşil çay tüketin. Yeşil çay içmek vücuttaki mevcut kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak kadar tüketlemeye çalışın.
10- Yemek yerken yemeğe odaklanın. Televizyon karşısında,  kitap vs. okurken ya da başka birşeylerde uğraşırken yemek yemeyin.
11- Günde en az 20 – 25 dakika gündüz yürüyüşü yapmaya özen gösterin. Gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardım eder.
12- Sağlıklı şeyler yiyin. Abur cubur yemekden kaçının, Dışarıda yemek zorunda kaldığınızda ise çocuk menülerini tercih edin ya da sossuz salata yiyin.
13- Kendinizi zorlamayın. Sağlıklı zayıflama programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye çalışın.
14- Bahçe ve toprak işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe ve toprak işiyle uğraşmak 500 kalori harcamanızı sağlar.
15- Apartmanlara girdiğinizde asansör yerine merdivenleri kullanın.
16- Ev işleri ile de uğraşarak kalori yakabilirsiniz. Ev işleri ile uğraşın.
17- İp atlayın. Çok muhteşem bir egzersizdir ve hem de çok eğlencelidir .
18- Azar azar olmak kaydı ile sık yiyin.
19- Çikolatayı çok mu seviyorsunuz ? Her akşam küçük bir parça çikolata yiyin.  Size mutluluk verecek kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
20- En önemli nokta Kendinizi asla ve asla sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter. Bunu hiç unutmayın.
Sağlıklı zayıflama o kadar zor birşey değildir. Diyet programlarına yüklenmeden önce mutlaka böyle basit uyarıları göz önünde bulundurun ki sadece zayıflamak için değil sağlıklı olmak için de adım atmış olun .

Followers