Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

İştah Kesen (Azaltan) Yiyecekler Nelerdir?

Gönderen @smile 28 Mayıs 2011 Cumartesi


Diyet yapmanın en zor yanı, sevdiğimiz pek çok yiyecekten vazgeçmek zorunda kalıp, üstüne bir de iştahımızla baş etmek zorunda kalmaktır. Bu gibi durumlarda sabırlı olmak, açlığımızı yatıştırmak için iştah kesen besinleri tercih etmek gerekiyor. Peki ama hangi besinler bizi uzun süre tok tutuyor acaba?

İşte iştah kesen 12 mucizevi besin ve tüketim önerileri:

1. Karnabahar ve Brokoli


Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğu için sizi uzun süre tok tutar.

2. Salatalık

Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bolca dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar azdır ve oldukça tok tutar.

3. Mor Erik

Tatlı ihtiyacınız için 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

4. Yeşil Fasülye

Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.

5. Ananas

200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığı için oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

6. Balık (Uskumru, ton balığı)

Kendinize yeşil salata, uskumru veya ton balığından oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.

7. Kuru Erik

Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.

8. Yumurta

Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan vardır. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.

9. Maydanoz

1 demet maydanozu blenderden geçirip suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yıkımını kolaylaştırır.

10. Kırmızı Elma

Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.

11. Peynir-Zeytin

Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecektir.

12. Enginar Kökü- Soğan- Limon

Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, 1 adet doğranmış soğan, karabiber taneleri ve yarım limon ile suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın içinde biraz pişirip çıkarın. Böylece bir kaç saat açlık hissetmeyeceksiniz.

İştahınızı Kesecek (İştah Kapatan) Besinler ve İştah Azaltmaya Yarayan Beslenme Önerileri 

0 yorum

Yorum Gönder

Followers