Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

 


Pelin olarak bilinen Tarhun otu birçok hastalığa derman olabiliyor. Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun baharatı bir çok yemeklerde de kullanılıyor. Tarhun otu yemeklerin yanında yenilebildiği gibi çay olarakta içilebiliyor. İşte tarhun otunun faydaları ve tarhun çayının hazırlanışı…

Öncelikle tarhun otunun faydalarına değinelim;

Vücutta biriken fazla tuzu ve suyu atmanıza yardımcı olur,
Sindirim salgılarını arttırarak sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırır,
Mide ve bağırsaklarda oluşan gazları giderir,
İdrar söktürücü özelliği vardır,
Güçlendirici tonik özelliği bulunmaktadır,
İştahınızı açmaya yardımcı olur,
Mikroplara karşı koruyucu anseptik özelliği vardır,
Kramp sorunlarını çözer,
Hıçkırığı anında keser,
Kan yapar.

Tarhun Çayı Hazırlanışı

1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir çay hazırlanır. Hazırlanan çay süzülerek içilir.

Tarhun Otu Nerelerde Yetişir

Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum”daki bazı bahçelerde yetiştirilmektedir. 60-120 cm. boylanabilen, keskin ama hoş kokulu, dayanıklı çokyıllık çalımsı bitkidir.
 

0 yorum

Yorum Gönder

Followers