Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Dyt. Ayşe Nur Yılmaz 'dan makarna hakkında bilinen ve bilinmeyenler :
Muhteşem Lezzet Makarna diyenlere ben de yürekten katılıyorum, ki şu an bu yazıyı paylaşırken ve şu harika resmi görmüşken saate aldırmadan makarna yememek için kendimi zor tutuyorum :)
Diyet yaparken makarna yemekten kaçınanlardan mısınız? İşte makarna hakkında önemli yanlışlar ve doğruları:

Makarna şişmanlatır:

Makarna şişmanlatmaz, makarna yalnızca un su ve tuzdan oluşan bir hamurdur, ölçülü şekilde tüketildiğinde ve sosları az yağlı hazırlandığında şişmanlamaya neden olmaz.

100 gram makarna için 1 litre su kullanılır  
Makarna bol suda haşlanmaz,
makarna pişirirken bol su kullanmak suya geçen vitaminlerinsüzülerek kaybına neden olur, oysa bir paket makarnayı 1,5-2 litre su ile haşlarsanız, makarnaya suyunu çektirerek vitamin kaybını engellersiniz. Bir miktar daha fazla su ekleyerek süzdüğünüz suyu sos yapımında veya çorba yaparken de kullanbilirsiniz.

Makarna suyu deniz gibi kokmalı en az 50 gram tuz eklenmelidir 500 gram makarna için 2 yemek kaşığından fazla tuz eklemeyin ve makarna haşlarken tuzu su kaynadıktan sonra ekleyin

Makarna çok kalorilidir(enerjisi yüksektir)  
Makarnanın 100 gramında yaklaşık 360 kkal içerir, diyet yapanlar için 3 yemek kaşığı, yağsız makarna 1 ince dilim ekmek yerine kullanılabilir. Sosunda kullanılan 5 gram yağ için 1 yağ değişimini feda etmelisiniz.

Dengeli bir makarna öğünü için, makarnanın yanında yoğurt tüketebilir veya kıymalı bir sos hazırlayabilirsiniz. Makarna tüketirken sebze yemeği yemek istemezseniz mutlaka salata yemelisiniz.

Afiyet olsun

0 yorum

Yorum Gönder

Followers