Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

ZAYIFLATAN VE YAĞ YAKAN MEYVELER NELERDİR?

Gönderen @smile 17 Eylül 2011 Cumartesi


Zayıflamaya yardımcı olan bazı besinlerin var olduğu herkes tarafından özellikle de uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Bir diyetisyen tarafından size özel bir diyet listesi hazırlanırken ya da kendinize bir diyet listesi hazırlıyorsanız bu meyveleri bu diyet listesine eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız.

Yağ yakan meyveler denildiğinde bu meyveler sayesinde metabolizmanızda termojenik etki yaşanması beklenmektedir. Çünkü bu sayede bu meyvelerle kilo verimi gerçekleşir. Kesinlikle size ana öğünlerinizde dahi bu meyveleri tüketerek tek tip besinlerle beslenmenizi önermiyoruz ancak eğer zayıflamak istiyorsanız en azından ara öğünlerinizde bu meyveleri tüketmek bir hayli işinize yarayacaktır. Zayıflatan meyveleri sıralamak gerekirse karpuz, ananas, üzüm, şeftali, kayısı, kiraz, elma, portakal, greyfurt en önemlileri arasında yer alabilir.
Kayısı : Kayısı oldukça düşük bir kalori değerine sahip olan bir meyvedir. Ayrıca sağlığınız açısından da tüketimi bir hayli faydalı olan kayısı vücudunuzda ki zehirleri ve zararlı atıkları temizleyerek sindirim sisteminizi düzenlemiş olur. İçeriğinde antioksidan bulunduran kayısı zayıflamamızı hızlandırdığı gibi bağışıklık sistemimizin de güçlenmesini sağlar. Buradan da anlayabileceğiniz gibi kayısı hem zayıflatabilme özelliğine sahip olan bir meyve hem de tedavi edici özellikler sahip olan bir meyvedir.
Kiraz : Diyetlerde tüketilmesinin tavsiye edilmesinin yanısıra ayrıca özellikle detoks programlarında kiraz tüketiminin fazlasıyla yararlı olduğu bilinmektedir. Kayısı gibi kirazında içinde antioksidanlar bulunması diyet listeleri için vazgeçilmez olmasını sağlamaya yetmektedir. Özellikle yoğurt ve kiraz kullanarak hazırlayabileceğiniz meyve karışımları diyetinizin vazgeçilmez bir öğünü olabilir. Tatlı ihtiyacınızı bu şekilde karşılamak kısa sürede incelmenize yardımcı olacaktır.
Elma : Elma diyetlerin en vazgeçilmez parçasıdır. Sağlığımız açısıdan da bir hayli faydalı olan bir meyve olan elma diyetisyenlerinde zayıflamanız için tavsiye ettiği neredeyse tek meyvedir. Özellikle yeşil elma tüketimini tavsiye eden diyetisyenler, yeşil elma içerisinde bulunan enzimler sayesinde toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar, ayrıca vücudun yağ depolamasını engelleyen özelliği sayesinde de kilo alımını engellemektedir.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers