Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Kuru erikde su, şeker, karbon hidratlar, asidler, albuminler ve  bunlardan başka a, c ve b vitaminleri, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve manganez bulunur.
Özellikleri :
Sinir sistemini uyarır, kuvvet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar

Kuru Erik Hangi Hastalıklarda kullanılır?
Zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, besin zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır.

Kuru Erik Nasıl kullanılır?
Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse çok’ faydalıdır veyahut suyu yemeklerden, yarim saat önce içilir kabız olanlar sabah erken saatlerde taze erik yemelidirler

Kuru erik, sağlık açısından çok sayıda faydasının yanında aynı zamanda yüksek bir lif kaynağıdır Boston'daki Tufts University'de yapılan son araştırmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini göstermiştir .
Kuru erik, yükse antioksidan değere sahip olan yabanmersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır Aslında, kuru erik o kadar etkilidir ki, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 oranında artırır Her gün iki tane kuru ya da taze (mevsimindeyse) erik yiyin Güzelce yıkayın, ama kabuklarını soymayın, çünkü kabukları fitonutrient'ler bakımından çok zengindir

Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi en yüksek olan meyve kuru eriktir İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz diyet yapanlara önerilir Mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır

Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin Kuru erik kan şekerinin düşmesini önler. Ancak yine de fazla tüketmeyin Çünkü bir kuru erikte 8 kalori vardır



0 yorum

Yorum Gönder

Followers