Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Dr.Mehmet Öz'ün Kızı Nasıl Zayıfladı?

Defne Öz çok kilolu bir çocuk ve genç kız olduğunu , nasıl 90 kiloyken birden 20 kilo zayıfladığını anlattı.Babası ve dedesi çok ünlü birer doktor ve sağlıklı yaşam uzmanı olduğu halde nasıl kilolu bir çocukluk geçirdi? Nasıl kilo verdi? Hangi diyeti uyguladı? ...

Ekmek Yiyerek Zayıflanır (mı)!!!

Ekmek Diyeti3 günde 2 kiloya kadar vermek isteyenler için tek gıda diyeti :Hedef: 3 günde 1.5-2 kilo.Günlük Kalori: 900 Kcal Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda, ...

16 ayda 51 kiloyu nasıl verdi?

İlayda Güneş başarı hikayesini anlattı :Fazla kilolarından kurtulmak için doktor doktor gezmeden kendini motive ederek 16 ayda 51 kilo verdi. Bunu nasıl başardığını anlatan İlayda, henüz 31 yaşında... Çocukluğunda çok zayıfken, ...
CahayaBiru.com


Gün içerisinde 3 defa yemeklerden sonra alındığından yağ yakımına yardımcı olan bu tarif ; Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez tarafından hazırlanmıştır.
İçeriği:



2 orta boy elma
1 limon
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 dal rulo tarçın

Hazırlanışı:

1. Elma ve limonu 4'e bölün.

2. 3 lt. su içerisine tüm malzemeleri ekleyin ve aroması çıkana kadar kaynatın.

3. En fazla 3 gün kuru zeminde ve karanlık bir ortamda bekletilebilir.

Çok önemli uyarı: Tansiyon düşüklüğü ve reflü rahatsızlığı olanların kullanmaması öneriliyor.

Metabolizma hızlandırıcı bu tarif için Selahattin Dönmez'e teşekkürler.


Saçlarınızı boyattınız ve her zaman rengini korumak istiyorsanız uzmanların tavsiyelerini uygulayarak ve bazı hususlara dikkat ederek bunu kolayca başarmanız mümkün olacaktır Sevgili Hanımlar.
Saç rengini korumanın yolları
Şampuansız Şaç Temizliği İçin ...



Stil danışmanı Ashley Javier, eğer saç temizliğinde şampuan kullanılmayacaksa bunun yerine saç kremi ve ılık su ile saçların temizlenebileceğini söylüyor. Saç kremleri şampuanda alıştığınız temizlik hissini vermeyebilir ancak içerdiği yumuşatıcılar sayesinde kuru ve yıpranmış saçlarınızın nem oranını dengeleyecek ve saç boyanızın akmasını engelleyecektir. Javier, saç rengini korumada daha iyi sonuç verdiği için özellikle besleyici içeriğe sahip saç kremlerini öneriyor. Şampuan kullanacağınız günlerde ise mümkün olduğunca az köpüren ve kısa durulama süresi gerektiren ürünleri tercih etmenizde fayda var.
Şampuan kullanmayacağınız günlerde ise saçınızı su ile temas ettirmemek en etkili çözümlerden biri. Yağ emici özelliğe sahip saç pudralarının etkisini hafife almayın. Bunun yanında bebek pudraları ile temizlik de aynı etkiyi yaratarak saçlarınıza canlılık getirecektir.
Saç Boyasını Koruyucu Şampuan ve Saç Kremi Kullanın

Şaç renginizi korumak ve sıkça saçnızı boyamamak için kullandığınız şampuan ve saç kremimin saç boyasını koruyucu özellikler barındırması gerekmektedir. UV filtreli şampuanlar saçınızı güneş ışınlarından koruyarak bakım sağlaken, saç kremleri ise saç boyanızdaki renk pigmentlerini geliştirici bir etki yaratırlar. Davines şaç boyası uzmanı Naomi Knights, saçların güneş ışınlarının etkisiyle sararmaya ve solmaya eğilimli olduklarını söylüyor ve bunu önlemek için kesinlikle şaç rengine uygun, UV filtreli şampuanlar ve saç kremleri kullanılmasını öneriyor.
Mutlaka Profesyonel Keratin Protein Bakımı Yaptırın
Saçın neredeyse tamamnı keratinden ve lifsel proteinlerden oluşur. Saça uygulanan boya ise saçı oluşturan keratin yapısında zayıflamalara neden olarak saçın güneş, su ve kötü hava koşulları gibi dış etkenlere karşı korumasını azaltır.
Bu nedenle boya sonrasında saça profesyonel bir keratin bakımı uygulatmak, boyadan yıpranan saçları dış etkenlere karşı güçlendirir. Keratin protein bakımı saçınızı güneşin olumsuz etkilerine karşı korur ve saçınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
Güneşten Koruma Faktörlü Sprey Saç Kremlerini Kullanın
Yoğun güneş ışığına maruz kalınan yerlerde tüm saçları gölgeleyecek geniş bir şapka takmak en iyi koruma yöntelerinden biridir. Bunun yanında nemlendirici etkiye sahip, UVA ve UVB filtreli sprey saç kremleri de saçı korumaya yardımcı olurlar.


Tülin Şahin sağlıklı beslenmek için günde 6 öğün yemek yenmeli, öğünler, özellikle de sabah kahvaltısı geçiştirilmemeli, saat 19 :00'dan sonra bir şey yenmemeli, günde 8 bardak su içilmeli, diyetteki saatlere uyulmalı diyor.
İşte Tülin Şahin’in diyet listesi :
Sabah (09:00 - 09:30)
3 dilim kepekli, çavdarlı light ekmek, çeşitli peynirler, bal, zeytin, her iki günde bir yumurta mutlaka yenmeli Zayıflama İçecek olarak şekersiz çay ve taze sıkılmış portakal suyu öneriyorum ... 


Ardından 1 kase mevsim meyvesi salatası üzerine, 2 kaşık badem eklenerek mutlaka her sabah tüketilmeli .Bu güzel bir cilde sahip olmanıza, toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır 
Öğlen (12 :30-13 :30)
Sebzeli ve domates soslu makarna yanına su veya light kola, tatlı olarak ise light 3 top dondurma (her zaman tercih sütlü tatlılardan yana olmalı ) bölgesel zayıflama
Ara öğün (15 :30-16 :30)
1 paket kepekli kraker ve 1 elma Zayıflama
Akşam (18 :00 -19:00)
Ton balıklı salata üzerine zeytinyağı ve limon sos yanına bir dilim kepekli ekmek, 1 kadeh şarap veya su zayıflama ilaçları ve hapları için gerekli tüm bilgi burada
Eğer acıkılırsa (saat 19:00'dan itibaren)
1 tabak meyve salatası üzerine 2 kaşık sade yoğurt, tuzsuz badem ve her gece yatmadan önce 1 bardak süt Benim diyetimin mantığı şu, az ama sık yemek kilo verme Öğlen sağlam yemek, akşam hafif yemek ama mutlaka yemek . Çünkü insanlar akşamları yemeden uyursa, ya da hiç yemezse kilo vereceklerini zannediyorlar . Ayrıca en az iki günde bir düzenli olarak spor yapmak .
Tülin Şahin

Gaz ve şişkinliğe karşı ne yapmalı?

Gönderen @smile 23 Haziran 2011 Perşembe


Yemeklerden sonra insanların büyük çoğunluğu mide şişkinliği gaz ve hazımsızlık sorunu çeker . Neredeyse bu sebepten yemek yemek işkence haline gelir .
Peki gaz ve şişkinliği önlemenin yolları nelerdir ? Yemek sonrası gaz ve şişkinlikten kıvranmamak için ne yapmak gerekir ?
İşte bunun için size birkaç öneri :
Gaz nedeniyle oluşan şişkinliğe karşı ne yapmalı? 
1. Her yutkunmamızda bir miktar hava yutarız ve bu durum hızlı yediğimizde, heyecanlı ve stresli olduğumuzda, sakız çiğnerken, kamışla bir şeyler içerken artabilir ve bu hava bağırsaklarımızda gaz oluşmasına sebep olur.  

2. Sebze ve meyveler, tahıllar ve baklagiller sağlıklı lifler bakımından son derece zengindir. Buna rağmen gaz şikayetiniz varsa bu besinleri tüketirken daha dikkatli olun özellikle çiğ tüketmemeye özen gösterin. 
3. Bazı durumlarda bağırsak hareketlerini arttırmak adına lif takviyeleri de ani ve fazla gaz oluşturabilir. Bira gibi gazlı içecekler de gaz üreticilerindendir. Eğer şişkinliğiniz geçmiyorsa doktor kontrolüne geçmelisiniz. Karın şişkinliğinden kurtulmak için: 1. Soğan, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, kuşkonmaz, armut, sakız, bira, sütten bir süre uzak durarak bu besinlerin sizde karın şişliğine sebep olup olmadığını anlayabilirsiniz. 2. Yapay tatlandırıcılardan uzak durun. 3. Küçük porsiyonlarda yemek yemeye alışmaya çalışın. 3 ana 3 ara öğün kuralını hayatınıza geçirin. 
4. Yemekleri küçük lokmalar halinde yemeye gayret edin. Aceleniz varken, heyecanlı veya stresli olduğunuz anlarda yemek yememeye özen gösterin. 5. Diş sağlığınıza daha fazla önem verin. 6. Sigarayı bırakmaya gayret edin zira bu daha fazla hava yutmanıza sebep olur Hazmı zor olan besinleri tüketmekten, kimi zaman stresten, ruh hali sonucunda ki sindirim sistemi bozukluğun da yukarıda verdiğimiz önerilere uymanızı tavsiye ederiz.  

Pierre Dukan Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından biridir. son zamanlarda yazdığı kitap ile çok gündemde olan Dukan, kendi adını verdiğidiyet listesi ile fazla kilolarından şikayetçi olanlar için ışık kaynağı oluyor. Sağlıklı bir şekilde zayıflamanızı ve vücudunuzun düzgün bir biçimde şekil almasını sağlayan bu diyet listesinde et yemek serbest hanımlar. Kulağa hoş geliyor değil mi;)

Dukan diyetinin önemi aç kalmadan sınırsız protein tüketip az miktarda yağ kullanmaktır. Bu şekilde vücut yağ depolamadığı için vücutta önceden bulunan yağları yakmaya başlar.
Peki nedir bu Dukan diyeti?
Karbonhidrat sevenler, üzgünüz ama bu bir protein diyeti! Yağsız proteinleri, süt ürünlerini, balık ve kümes hayvan etini içeriyor.
Diyetin ilk aşaması ;


Diyetin ilk aşaması oldukça keskin. Sadece et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini tüketiyorsunuz. Bu aşama, ilk 10 günü içeriyor. İlk beş gün içinde 3 kilo vermeniz bekleniyor.

Bu saf protein aşamasında ağız kuruluğu ve ağız kokusu sorunu yaşayabilirsiniz. Ancak her iki durum da kilo veriyor olduğunuzun işareti. Bu durumun üstesinden gelmek için daha çok su içmenizi öneriyor Dukan. İlk dört günden sonra kabızlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun üstesinden gelmek için de yulaf kepeğinize bir çorba kaşığı buğday eklemeniz gerekiyor.

Bu aşamada listedeki her şeyden özgürce yeme hakkınız var.
Dukan diyetinin aşamaları

1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)

2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.

3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.

4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!

Protein aşamasının kurallar listesi
1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.

2. Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.

3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.

4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.

5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.

6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.

7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasak!

8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz. Sade yoğurt ya da hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız! Fakat yağsız yoğurt ya da meyveli yoğurdu günde iki kere ile sınırlandırmalısınız.

9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.

Ek kurallar
- Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.
- Günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (örneğin, yoğurdun üstünde ya da pankekin içinde) tüketmelisiniz.
- Her gün 20 dakika hızlı bir şekilde yürümelisiniz.
- Tüm sıvı yağlardan ve tereyağından sakınmanız gerekiyor.

Sebze diyeti
Haftanın iki günü (pazartesi ve perşembeleri)salt protein günleri, diğer günleri de sebze ile kombinlenmiş protein günleri olarak belirleyebilirsiniz!
Et ya da balıkla birlikte yiyebileceğiniz; çiğ, buharda pişmiş, haşlanmış ya da folyo ile fırında pişirilmiş sebzeler şunlar: enginar, kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, radika, rezene, salatalık, mantar, balkabağı, marul, turp, kuzukulağı, soya fasulyesi, ıspanak, domates.
Tüm bu sebzeleri istediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ancak eğer hızla kilo vermek istiyorsanız bu yiyecekleri tamamen boş mideye değil, acıkmanıza az bir zaman kala tüketin ki daha az yeme ihtiyacı duyun.

Dikkat!
Havuç ve pancar da bu listeye dahil. Ancak bunlar karbonhidrat içerdiklerinden, her öğün tüketmekten kaçının. Diyetinizde patates, pirinç, mısır, fasulye ve mercimek gibi diğer karbonhidrat içeren gıdalardan da uzak durun.

Tipik sebze ve protein günü diyeti:
Kahvaltı: Kahve (yağsız süt ve tatlandırıcı ile) ya da çay (tatlandırıcı ile),225 gram kadar yağsız peynir ya da yoğurt, bir dilim hindi eti, tavuk ya da jambon, bir adet haşlanmış yumurta.
Ara öğün: Bir küçük yoğurt ya da 115 gram kadar yağsız peynir.
Öğle: Mantar, ton balığı, kremalı kahve.
Ara öğün: Bir dilim jambon ya da somon balığı, yulaf kepeği ile yapılmış pankek (2 çorba kaşığı yulaf kepeği eklemek yeterli).
Akşam: Kabak çorbası, sığır eti kebabı, süt ve yumurtadan yapılmış muhallebi gibi bir tatlı.


Dukan diyeti (Protein Diyeti)


Atlanta’daki Emory Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, bağırsakta yiyeceklerin sindirimine yardımcı olan bakterilerin özellikle kirli su içilmesiyle artmasının iştahı da arttırdığını buldular.Dr. Andrew Gewirtz, Bı zayıflama konusunda fareler üzerinde yaptıkları deneysel araştırmayla senelerdir tartışılan zayıflama diyet konusuna farklı bir bakış açısı getirdiklerini söyledi.


Önceki araştırmalarda, aşırı kilolu insanların sayısındaki artışın, katkı maddesi içeren besinlerin eskiye göre daha çok tüketilmesinden kaynaklandığını ifade eden Gewirtz, kendi araştırmalarının bağırsakta sağlıksız su tüketimiyle oluşan bakterilerin kilo alımında etkili olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Sindirim sistemi bakterilerinin sayısındaki artışın içilen suyun kirliliğiyle doğru orantılı olduğunu belirten Gewirtz, temiz su içmenin ve antibiyotik kullanmanın bakteri sayısını normal seviyelere çekebileceğini kaydetti.  Diğer yandan ünlü tıp dergisi Journal Science’da yayımlanan araştırmada, aynı bakterilerin metabolizmayı olumsuz yönde etkileyerek kolesterol ile tansiyonun yükselmesine ve diyabete yakalanma riskini artırdığı vurgulandı.
Gewirtz, bir sonraki çalışmasında,kilo verme ameliyatı olan kişilerde sindirim sistemi bakterilerinin nasıl değiştiğini bulmaya çalışacağını söyledi.
Zayıflama programların da önemli bir yer tutan sıvı tüketiminin bu araştırma ile temiz ve sağlıklı tüketime dikkat edilmesi gerektiğini gözler önüne sermiştir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiye ettiği zayıflama yöntemi şu şekilde; Yemeklerden yaklaşık 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz ortalama 10 dk. içerisinde tokluk hissi meydana gelir ve bu sayede daha az yemek yersiniz.

Zayıflamak isteyenlerin özellikle tüketmesi gerekir.Dereotu açlık duygusana fren yaptıran bir doğal destektir. Dereotunu yemek aralarında da yiyebilirsiniz. Bir süre sonra iştahınızın azaldığını farkedeceksiniz.
Dereotunu yemeklerden önce yemeye devam ettiğiniz taktirde iştahınızın azaldığını ve yemek yerken daha çabuk doyduğunuzu sizde farkedeceksiniz.


1 Ayda zayıflamak akla mantığa aykırı gibi görünebilir ilk okuduğunuzda, ancak unutmayın ki artık hiçbir şey imkansız değildir. 1 Ayda kolayca istediğiniz zerafete kavuşabilirsiniz..
28 günde kilo vermek ve ideal kiloya ulaşmak için mucizeler vaad eden “Sabahları 8 Dakika” programı üç temel kurala dayanıyor:

Heyecan formunuz
Sabahları 8 Dakika uygulamasından önce yapacağınız günlük “Uyanma konuşması”yla kendi iç motivasyonunuzu yaratacaksınız. Bu size yeni yaşam biçiminizi sevme konusunda kendinizi motive etmeniz için gerekli olan heyecanı sağlayacak.
Bu konuşma sırasında kilo verme hedeflerinizi saptayın, bu kilolardan kurtulmak için yeni ikna yolları keşfedin. Kendinizi olumsuz düşünen birinden olumlu düşünen biri haline dönüştürün. Nefes alma şeklinizi değiştirerek gizli bir enerji kaynağı yaratın, hareketlerinizi değiştirmek için gözünüzde canlandırma gücünden yararlanın. Sahip olduğunuzu bilmediğiniz zamanı ortaya çıkarın, bir saniye içinde ruh halinizi düzeltin, özgüveninizi ortaya çıkarın. Ayrıca sabahları yapacağınız uyanma konuşmasına ek olarak programın bir başka öğesi de “Günlük”. Bu bölümde; kaydettiğiniz ilerlemeyi, yaptığınız atılımları ve yaşamınızda sizi mutlu kılan şeyleri yazmak yeterli.

Fiziksel formunuz
Programın temelinde kendisini kanıtlamış “iki süper hızlı hareket” yer alıyor. Bunlar günde sadece 8 dakika zaman alıyor, fakat muhteşem sonuçlar veriyor. Bu iki güçlendirme hareketi, hergün metabolizmanızı hızlandırmanıza, form kazanmanıza ve yağlarınızı mümkün olduğunca etkili şekilde yakmanıza yardımcı oluyor.

Beslenme alışkanlıklarınız
Takip etmesi son derece kolay olan “yağ yiyin forma girin” beslenme programı kişide yemekten yoksun bırakılma duygusu uyandırmıyor. Bu programda, hemen her diyette söylendiği gibi, sadece omega yağlarını yemek zorunda değilsiniz. Yemeklerinizde her türlü yağı, hatta tereyağı gibi doymuş yağları bile kullanabilirsiniz. Ayrıca mısır yağı veya hoşlandığınız diğer yağları da kullanabilirsiniz. Sadece bunları az miktarda kullanmaya dikkat edin. Ama yine de unutmayın ki, omega yağlarını ne kadar fazla kullanırsanız, o kadar daha az yemek yiyecek, yediklerinizden keyif alacak, metabolizmanızı hızlandıracak, hastalıkları engelleyecek ve kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

Ketentohumu yağı kullanın
Ketentohumu yağı kullanmanız gereken yağların başında geliyor.
Sabahları ekmeğinize reçel sürmek yerine, ketentohumu yağı kullanın (Bunun erimiş tereyağı olduğunu düşünebilirsiniz).
Bu tostunuzun daha lezzetli olmasını ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır.
Sebzelerinizin üzerinde sos kullanmak yerine öğlen veya akşam öğünlerinde bir çay kaşığı ketentohumu yağı kullanın.
Aşırı yemek yemenizi engellemek için akşam yemeğinden 1 saat önce bir çay kaşığı ketentohumu yağı karıştırılmış bir kase yağsız yoğurt veya soya yoğurdu yiyin. Pişirdikten sonra bir çay kaşığı ketentohumu yağı katarak çorbanızı daha doyurucu, yağ yakıcı bir dost haline getirin. Metabolizmanızı harekete geçirecek ve çorbanızın lezzetini artıracaktır.


Kadın yada Erkek tüm insanların hayalinde dümdüz bir karın’a sahip olmak vardır. Ama bunun için yapılması gereken diyetler ve spor, insanların bu hayallerinden vazgeçmesine neden olmaktadır. Ama artık hayallerinizde yaşattığınız, dümdüz bir karın’a sahip olmanız için diyet yapmanız gerekmiyor.
Buyrun size dümdüz bir karın için elmas gibi öneriler…
Bel bölgenizin ince olması ve düm düz bir karın‘a sahip olmak için günlük aldığınız besinlerde 3000 kalori‘nini aşağısına inmemelisiniz. Günlük alınması gereken miktarı düşürenlerin obezite karşısından daha 2,5 kat daha dirençsiz olduğu biliniyor. Bu sebebledir ki besinlerinizi doğru seçmeniz son derece önemlidir.

Meyve ve sebze bol bol tüketin
Meyve ve sebze konusunda özellikle portakal mandalina gibi turunçgillerden bol bol tüketin. İnce bir bele, düz bir karın‘a sahip olmak için ekmek yerine şeker içeren sebze ve meyvelerden tüketin. Bel çevrenizde yağ birikmesini engellemek için Zengin C vitamini, beta-karoten, antioksidan içeren lifli yiyecekler tüketin, bu gibi yiyecekler uzun süre tokluk hissetmenizi sağlayacağından ve bel çevresinde yağ depolanmasını azaltır.
Beta-karoten yiyecekler; Havuç, taze meyve suyu ve şeftali gibi yiyeceklerdir, Portakal, çilek, ahududu, böğürtlen, kivi gibi meyveler ise C vitamini bakımından zengindir.
Beslenme sürecinden hemen önce yeşil biber gibi kaloriyi düşüren yiyecekler alırsanız meyvelerden gelecek fazla kalorileri azaltmış olursunuz.

Bol bol Selenyum alın,
Bel’in kalın olmasının sebeblerindne biriside kanda ki selenyum oranı ile diğer antioksidan’ların yetersiz olmasıdır. Selenyum bir çok yiyecekte bulunuyor. Eğer günde 55 mcg alınması önerilmişse, yiyeceklerden ne kadar alındığını tahmin etmek zor olabilir. Bu sebeble selenyum içeren vitaminleri tercih edebilir yada selenyum içerikli bir beslenme takvimi uygulayabilirsiniz.

Protein’e mutlaka ihtiyacınız var,
Zayıflamanıza, incelmenize yardımcı olacak ve bunun yanında enerjinizi korumak için protein içeren yiyecekler tüketin. Fakat aşırıya asla kaçılmamalıdır. Aşırı protein tüketilmesi ise, fazla kalsiyum kaybına sebep olduğundan bu durum, böbrekleriniz açısından aksi bir durum yaratabilir. Eğer günde 2000 kalori ile bir beslenme programı izliyorsanız bunun 500 kalorisi proteinden olmalıdır. Yağsız yoğurt, süt, balık gibi gıdaları beslenmenize gereken miktarda ekleyebilirsiniz.
Fındık, ceviz gibi çerezler de zengin birer protein kaynağıdır fakat haftada bir kere 24-25 badem, 35-40 fındık yiyebilirsiniz.

Doğru yağlarla beslenin
Beslenmenizide zeytinyağı gibi doymamış yağları tercih edin böylece daha kolay zayıf kalırsınız vede daha sağlıklı zayıflama dönemi geçirirsiniz. Bünyesinde Omega 3 barındıran balık veya ceviz yiyebilirsiniz.
Omega 6 içeren gıdalar karın bölgesinde yağ birikimine neden olabilir.(mısır yağı, tahıllar, fırında pişen yiyecekler ve yumurtalar omega 6 içerir)

İnce bir bel ve düm düz bir karın‘a sahip olmak için;
Kesinlikle yenilmemesi gerekenler!


İşlenmiş yağlar, besleyici özelliği olmayan kurabiye, pasta vs., cipsler kesinlikle yenilmemeli…

Bebek gibi bir yüz için evde kolay maske hazırlamak ...

Gönderen @smile 17 Haziran 2011 Cuma

Bebek cildi gibi pürürssüz ve duru bir yüze sahip olmayı kim istemez ki!!!

İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmanın yolları. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı görebilirsiniz.
Yüz için nemlendirici maske  yapılışı :



Malzemeler:
Yumurta sarısı + süt
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
Ne işe yarıyor:
Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.

Siyah noktalara elveda deme zamanı geldi !!!

Malzemeler: 
Limon suyu + yoğurt
Hazırlanışı: 
Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Ne işe yarıyor: 
Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: 
Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceler için karnıbahar maskesi !!!

Malzemeler: 
Karnıbahar + Zeytinyağı
Hazırlanışı: 
Sekiz adet karnıbahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: 
Karnıbahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: 
Haftada bir ya da iki kez.

Kırışıklık va yaşlanma etkilerine karşı maske :

Malzemeler:
Kaymak + Elma
Hazırlanışı: 
Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: 
Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
Ne zaman kullanmalı: 
Haftada bir kez.

Yağlı ciltlere özel maske :

Malzemeler: 
Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: 
Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: 
Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı:
İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.







ZAYIFLAMAK için bunu da yaparım diyebilene PES !!!

Gönderen @smile 12 Haziran 2011 Pazar


Zayıflamak için Dünya Tenyanın Peşinde!
Peki siz zayıflamak için tenya (solucan-kurt) yutarmıydınız!!!
Bana soruyorsanız cevabım hayır !
Ama isterseniz yazıyı okuyup sonra cevabınızı verin ...
Hollywood yıldızları zayıf kalabilmek için pamuk yutmaktan yağ çektirmeye uzanan çilelerine bir yenisini ekledi. Taylan’dan getirdikleri minik kapsüllerin içinde tenya yumurtaları var. Kapsülü yutunca midede çözülüyor ve yumurtalar serbest kalıyor. Bir hafta içinde nur topu gibi bir tenyası olan yıldızlar böylece ne yeseler yaramıyor.
Zayıflamak için Solucan Bile Yutarım!

Alman menşeli Ovamed firması Universty of Iova’da geliştirdiğini iddia ettiği “Çığır Açıcı İyileşme” sisteminin onayını ve tedavi olarak kullanma iznini, nedense FDA’den (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) değil, Tayland Sağlık Bakanlığı üzerinden alıyor. Sadece internet üzerinden ulaşılabilen bu “ilacın” satışı da Tayland’a bağlanan bir site üzerinden yapılabiliyor.

Yutuyorlarmış! Sadece Zayıflamak İçin de Değil!

Firmanın iddiasına göre; doğada yaşayan bazı organizmalar -aynı sülük gibi- vücuda dost bir şekilde kullanılabiliyor. Barsak kurdu olarak da bilinen bu parazitler, doğru uygulamayla pek çok hastalılığın tedavisinde faydalı olabiliyor. Barsak kurtları çeşitleri deyince ilk etapta akla:

- Kancalı kurtlar
- Yuvarlak kurtlar
- Şerit
- Kıl kurtları
- Kamçı kurtları geliyor.

Ovamed firması yetkilileri, bu kurtlardan bazılarının, “doğru dozda” vücuda verilmesi halinde, ülseratif kolit ve krohn hastalığı gibi bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında faydalı olabileceğine inandıklarını iddia ediyorlar.

Worm Therapy (solucan tedavisi) adı altında lanse edilen bu yeni nesil “tedavi” yönteminin bir başka ayağı da astım ve diğer alerjik hastalıkları kapsıyor. Kancalı ve kamçılı parazitleri kombine edip, bir kapsül içinde vücuda az bir dozda zerk ettiklerinde, alerjik hastalıklarla mücadele edebileceklerini savunan Joel Weinstock ve çalışma arkadaşları, Artirit’ten MS’e, Lupus’tan diabete, pek çok hastalığı bu “akıllı” solucanlar sayesinde yenebileceklerine inanıyorlar.

Peki, Yan Etkisi Var mı?

Tenya genellikle az pişmiş ya da çiğ et yemekle oluşuyor. Et, çiğ olduğu için etle alınan larvalar (olgunlaşmamış tenyalar) insan barsaklarında olgun hale geliyorlar. Tenya genellikle bir belirti yapmıyor, kişi kendisinde tenya olduğunu dışkısında tenya yumurtalarını veya hareketli parçacıkları görünce anlıyor. Ama elbette vücudunuzda tenya varsa yokmuş gibi de olmuyor.

Nadiren de olsa, karın üst bölgesinde ağrı, ishal, bulantı görülebiliyor. Hatta tenyalar bazen apendis, safra kanalları ve pankreas kanalında tıkanıklığa neden olabiliyorlar.

Bu hayvan yediklerinizden beslenerek büyüyor, gelişiyor. Öyle ki boyu dört ya da altı metreye ulaşıyor. Tedavisi yok mu? Elbette var. Fakat diğer bağırsak parazitlerine nazaran tenyadan kurtulmak biraz daha zor.

Bence zayıflamak için tenya yutmak, hakikaten şuursuz bir aklın yapabileceği bir şey olabilir. Ama elbette benim ne düşündüğümün bir önemi yok. O zaman FDA’a kulak verelim! Faydalı bir sistem olsaydı FDA bu kurt kapsüllerini onaylardı. Böylelikle Ovamed firmasının, aperatif olarak köri soslu çekirge yiyen Taylandlıların Sağlık Bakanlığından izin alması gerekmezdi.

Hazırlayan: Mehtap Erel
 

Tam tahıl mı rafine edilmiş tahıl mı? Tam tahıllar nelerdir? Tam tahıllı yiyecekler hangileridir? 

Araştırmalar gösteriyor ki, rafine edilmiş tahıllıları tüketmeyip, tam tahıl olanları tercih etmek belimizin daha ince olmasını sağlıyor

32 ile 83 yaş arasındaki    2 bin 834 kadın ve erkek takip edilerek yapılan bir çalışmaya göre günde 3 ya da 4 porsiyon tam tahıl tercih edip ve günde 1 porsiyondan daha az rafine edilmiş tahıl yiyen yetişkinler, bu beslenme   tarzını takip etmeyenlere göre, yüzde 10 daha az yağlı bele sahip oluyor.
Bu çalışmada örneğin bir dilim tam buğday ekmeğini 1 dilim tam çavdar ekmeği, 1 kase yulaf unu veya bulgur tam tahılı temsil ederken, rafine tahılı ise beyaz ekmek, beyaz pirinç, şeker, meyve suyu, kek kurabiye vb şekerli besinler temsil ediyor.

Araştırmacılar, katılımcıların bel çevrelerindeki -aynı zamanda iç organlardaki- yağın miktarını ölçtüler. Buna ek olarak, vücudun diğer bölgelerinde derinin altında ne kadar yağ olduğunu da incelediler.

İç organlardaki yağlanmanın, deri altındaki yağlanmaya nazaran daha kötü olduğunu biliyoruz. Özellikle bel çevresindeki yağlanma metabolik sendromun gelişmesiyle ilişkili olduğundan hipertansiyon, sağlıksız kolesterol düzeyleri ve insülin direnci gibi birçok belirtiye, kalp rahatsızlıklarına ya da Tip 2 diyabete yol açmakta.

Peki, tam tahıl tüketimini beslenmeye ekleyip ama bununla birlikte rafine tahıl da diyette yer almaya devam ederse ne oluyor?

Maalesef çok fazla rafine edilmiş tahıl yerken, aynı zamanda tam tahıllı besinler de tüketilince, aynı fayda görülemiyor. Günde 4 porsiyondan fazla rafine edilmiş tahıllı besinler, kişide her ne kadar beraberinde tam tahıllı besinler tüketmiş olsa da, iç organlardaki yağlanma oranlarında iyi bir gelişmeye yol açmıyor.

Sonuçlar öyle gösteriyor ki, beslenmenizde besinlerin yerine başka şeyler koyabilmek için mutfağı genel olarak gözden geçirmek gerekiyor. İşte size bazı tavsiyeler:

- Beyaz pirinç yerine, esmer pirinçle veya bulgurla yemek pişirmeyi tercih edin.
- Beyaz ekmek yerine sadece tam tahıllı ekmekle sandviç yapmayı seçin.
- Dolmalarınıza pirinç yerine bulgur veya yulaf ekleyin.
- Çorbalara un eklemek yerine bulgur veya yulaf veya tam buğday unu koyun.
- Meyveleri kabuklu yenebiliyorsa kabuğu ile tercih edin, meyve suyu içme alışkanlığınızı taze meyve ile değiştirin.
- Kendinizi takip etmek için bir yeme günlüğü yazmaya başlayın ve her gün bir porsiyon rafine tahıldan daha fazlasına yer vermeyin.
- Ekmek olarak kepekli ya da tam taneli olanları tercih edin, tam buğday veya tam çavdar gibi...
- Kuru baklagillere sofranızda daha fazla yer verin.
- Salatalarınıza nohut, tam buğday, mercimek veya bulgur ilavesi yapın.
- Makarna seçiminizde de kepekli olanı seçmeye çalışın bol domatesli       ve sebzeli soslarla aynı lezzeti   yakalayabilirsiniz.
- Kahvaltınıza yulaf ekleyin. Yoğurt ile ara öğün seçimi de hoş olabilir.

Maydanozlu bulgur salatası- 1 demet maydanoz -1 demet nane n 1 domates  -2 çay kaşığı haşlanmış bulgur
Maydanoz ve naneleri ince doğrayıp küp doğranmış domates ve haşlanmış bulgur ile karıştırın.
Sos için: -1 çay kaşığı nar ekşisi  -1 tatlı kaşığı limon suyu   -1 çay kaşığı elma sirkesi  -1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tavuklu buğday salatası- 5-6 yaprak kıvırcık marul   -2 çay kaşığı haşlanmış buğday -Yarım yeşil elma -5 badem -60 gram ızgara tavuk
Elmaları kabuklu olarak ince ince yarım ay şeklinde doğrayın, marul yapraklarını eliniz ile ufak parçalara ayırıp, haşlanmış buğdayla karıştırın tüm malzemeyi sos ile harmanlayıp üzerine ızgara edilmiş tavuğu dilimleyin ve badem ile süsleyin.
Sos için: -1 tatlı kaşığı hardal -1 tatlı kaşığı limon suyu - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, az tuz


Diyet Yaparken Kilomu Alıyorsunuz Yoksa?

Diyet yapanları en çok rahatsız eden ve diyetten vazgeçiren şey diyet yaparken kilo almaktır. Aslında doğru yapılan diyet kilo aldırmaz. Ancak her gün tartıya çıkmak, her yemekten önce ve sonra tartılmak sizi yanıltabilir. Bu nedenle sadece belirlediğiniz bir günde ve aynı kıyafetler ile tartıya çıkın. Bu size gerçek kilo kaybınızı söyleyecektir.

Diyetin ilk iki gününde daha hızlı kilo verilir. Bazen bu rakam 1.5 kiloya kadar çıkar. Ancak bir hafta sonrası kilo verme duraklama sürecine girer. Bir süre sonra da durur. Bu normal bir durumdur. Bazen son tartıldığınızdan belirli bir oranda kilo almış olarak da görünebilirsiniz.Eğer kilo vermede duraklama sürecini sabırla beklerseniz bir süre sonra yine kilo vermeniz hızlanmaya başlar. İlk iki gün verilen kilo sadece yağ yakımı değildir. Özellikle ağır diyetlerle proteinler ve kas lifleri de yakılır. Ancak 15 gün kadar diyetinizi bozmadan devam ettirirseniz vücut hızlı bir kilo verme sürecine girer. Uzmanlara göre bir ayda verilebilecek en fazla sağlıklı kilo 4′tür.


Göğüslerde sütün aşırı birikmesinden dolayı oluşan ağrılardan veya ilerde sütün olmamasından endişelenmelerden ötürü anne sütü sağılmaktadır. Peki sağılan bu bu anne sütü nasıl saklanır? Anne sütü buzdolabına , derin dorundurucuya konulabilir mi? Anne sütü oda sıcaklığınde ne kadar süre durabilir?
Tüm bu sorularınızın ve daha fazlasının cevabı yazının devamında…

Anne Sütü Saklama Koşulları Nelerdir? 
Anne sütünü sağdıktan sonra eğer oda sıcaklığında bekletecekseniz (19-22°C) 10 saat bekletebilirsiniz.
Anne sütü buzdolabında 8 gün korunabilir.
Tek kapılı buzdolabının dondurucu kısmında 2 hafta, iki kapılı buzdolabının buzluk kısmında 3 ay saklanabilir.
Anne sütü derin dondurucularda sürekli olarak -19°C’de 6 ay veya daha fazla saklanabilir.

Anne Sütü Neye Konulmalıdır?

Anne sütünü eczanelerden temin edebileceğiniz süt saklama poşetleriyle muhafaza edebilirsiniz.

Saklanan Bu Sütleri Nasıl Kullanmalısınız?
 
Sıcak, akan su altında çözün ve/veya ısıtınız. Kaynamış su dolu bir kaba da koyup ılıtabilirsiniz.
Sütün sıcaklığını kaynama noktasına getirmeyiniz
Sıcaklığını ölçmeden önce sütü YAVAŞÇA çalkalayınız. Çalkalayarak, sütteki krema görünümündeki yağ içeriğini de homojen şekilde dağıtmış olursunuz (Depolanan sütün yağlı ve süt tabakalarını ayrışması normaldir). Anne sütünde bulunan bazı canlı bileşenlere zarar verebileceği için sütü, kuvvetli bir şekilde sallamayınız.
Isıtmak için ASLA mikrodalga fırını kullanmayınız.


Uzmanlar kilo vermek isteyen kişilere 10 önemli kuralı hatırlatıyorlar. Bu kurallara uyarsanız, fazla kilolarınızdan kurtulmanız hiç de imkansız değil !!!

İşte kilo vermenizi kolaylaştıran o mucize 10 altın kural :

Aşağıdaki 10 maddeyi uygulayarak diyet ve spor yapmadan kilo verebilirsiniz…

1. Canınız abur cubur istediğininde su için. Su iştahınızı yatıştırmak için birebirdir.

2. Buzdolabını boş tutun. Her canınız sıkıldığında kolaylıkla ulaşabileceğiniz yerlerde yiyecekler bulundurmayın.

3. Kendinize hedef belirleyin. Örneğin XL giyen birisiyseniz M beden bir kıyafet alın ve bu kıyafeti giyebilmek için azmedin.

4. Miğde rahatsızlığınız yoksa baharatları bol bol kullanın. Araştırmalara göre baharatlar metabolizmanın yağ yakma hızını yüzde 25 arttırmaktadır.

5. Kilo vermek için düzenli uyuyun.

6. Yürüyen merdiven ve asansör kullanmayın.

7. Kahvaltıyı kesinlikle atlamayın.

8. Kan şekerini çabuk yükselten tatlılardan uzak durun. Esmer şeker kullanın.

9. İçinizden çılgınca yemek yemek geliyorsa, size kendinizi iyi hissettiren müzikler dinleyin. Araştırmacılar müziğin beyindeki, en sevilen yiyeceği yemenin etkilediği merkezi harekete geçirdiğini belirtiyorlar.

10. Yeşil çay için. İsviçre Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre, yeşil çay içmek vücudun yaktığı kalori miktarını artırıyor. Günde üç fincan içmeye çalışın.


Günlük kalori ihtiyacınız, günlük kalori harcamanız ile günlük kalori alımınızın formüle edilmesi ile hesaplanır. Günlük kalori ihtiyacını öğrenmek için bir çok bilim adamı ve bilimsel çevre farklı metodlar önermişlerdir. Ancak günümüzde insanın kilosunun 5 katı kadar günlük kalori ihtiyacı olduğu ortalama olarak alınır. Ortalama bir hesaptır, eğer genç bir erkekseniz veya yaşlıysanız farklılık gösterebilir. Bir diyetin içerdiği kalori oranı genelde belirtilir.


Eğer belirtilmemişse diyet içindeki gıdalardan kalori boyutunu kolayca hesaplayabilirsiniz. Kalori hesaplarken porsiyonun büyüklüğünü ve miktarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Diyet uzmanları size kalori hesabında yardımcı olurlar. Kişisel kalori hesabı yanlış ölçümlere neden olabilir.
Günlük kalori ihtiyacı açık verebilir. Vücudunuz normal bir zayıflama sürecinde sadece yağları kullanıp incelmenizi sağlar. Ancak sağlıklı bir zayıflama sürecinde değilseniz protein de kullanımaya başlanır. Eğer kalori açığı çok büyükse ve diyet içinde protein yeterli değilse protein kullanımı artar. Bu doğru bir zayıflama yöntemi değildir. Bir süre sonra vücutta güç düşmesi ve protein eksikliği görülür.

Bebek emziren anneler diyet yapabilir mi ?

Gönderen @smile 9 Haziran 2011 Perşembe

Günümüzde bütün anneler emzirmek istiyor. Artık bebek için en sağlıklı besinin anne sütü olduğu herkes tarafından kabul görmüş bir gerçek. Emziren bir anne nasıl beslenmeli? Diyet yapabilir mi? Emziren anne kilo almak zorunda mı, kilo vermek sağlıklı ve normal kiloda olmak anne için ilk dönemde hayal mi? ...gibi birçok sorunun cevabı ise hala tartışılıyor. Diyetisten Nil Şahin Gürhan merak edilenleri anlatıyor.

Doğumdan sonra da kilo alınmasının en önemli sebebi nedir?

Çoğu anne kendisini ve bedenini tamamen arka plana itip emzirmeye ve bebeğe odaklanır. Buda birçok beslenme hatasını beraberinde getirir. Sütün artması ümidiyle şeker ve yağ zengini yüksek enerjili yiyeceklerden oluşan beslenme uygularları ve süt kesilir endişesi ile sürekli bir şeyler yeme davranışları devam eder. Böylece emziren anne, doğum kilolarından ve doğum şişliğinden bir türlü kurtulamaz. Doğum sonrası kiloları üzerine yapışmış ve yeni kilolarda sürekli gelmeye devam etmektedir. Sonuçta her şeye rağmen süt üretimi de azalabilmektedir.

Emziren anneler nasıl beslenmelidir?

Emzirme dönemi içinde bulunulan fizyolojik ve psikolojik durum açısından özel bir dönemdir. Emziren annenin sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesi çok önemlidir. Bu durumda konunun uzmanı bir diyetisyenden yardım almak en yerinde karar olur. Yeterli süt verimi için sağlıklı bir beslenme programı şarttır. Laktasyon dönemi olarak adlandırılan bu dönem beslenmede amaç; sütün verimliliğini ve içeriğini arttırmak ve annenin vitamin, mineral ve besin elementleri depolarına zarar vermeden sağlıklı beslenmesini sağlamaktır. Böylece annenin mümkün olduğunca çabuk ve sağlıklı bir şekilde sağlıklı kilosuna ulaşması sağlanırken bebeğinde mümkün olabilecek en sağlıklı beslenme şekli olan anne sütü ile beslenme maksimum verimlilikte sağlanabilmektedir.

Beslenmede dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?

Bebeklerini emzirmeye devam eden anneler; her yiyecekten yerim mantığından, hızlı kilo verdirdiğini iddia eden standart ve düşük kalorili zayıflama diyetlerinden uzak durmalıdırlar. Emziren bir annenin eski formuna kavuşmasının en kolay ve sağlıklı yolu bebeğini emzirmeye devam etmesidir. Anne bebeğini emzirmeye devam ettikçe, süt üretimi artar ve buna bağlı olarak harcadığı enerji miktarında da artış olur. Emziren anne emzirdiği dönem boyunca daha hızlı incelir. Bu dönemde tüketilen protein miktarı da önem taşır. Yeterli miktarda protein tüketilmemesi veya proteinin yanlış kaynaklardan karşılanması süt verimliliğini azaltabilir.

Bebeklerini emzirmeye devam eden kadınların beslenmesinde vitamin ve minerallerin de yeterli miktarda yer alması gereklidir. Çünkü bu dönemde iyot, demir, kalsiyum yetersizliği oluşabilir. Bu sorunlar gelecek dönemde anne sağlığını olumsuz etkiler.

Süt verimliliğini artıran en önemli etkenler nelerdir?

Süt verimliliğinin artmasında en önemli etkenlerden biri de günlük sıvı tüketimidir. Anne yeterli miktarda sıvıyı doğru içeceklerden karşılamalıdır. Bazı içeceklerin süt miktarını arttırmak yerine vücuttan su kaybını arttıracağı iyi bilinmelidir.

Annenin beslenmesi sütü nasıl etkiler?

Anne sütünün bileşimi, tadı ve kokusu annenin beslenmesinden etkilenir. Yeterli dengeli ve çeşitli beslenen annelerin sütü diğer annelere göre daha kaliteli ve bebeğe daha uygun olur. Bu nedenle, emziren annelerin bir diyetisyene danışarak kendilerine ve durumlarına özel bir beslenme programı takip etmeleri ve başka herhangi bir zayıflama metodundan kaçınmaları gerekir.


Sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı beslenerek fazla kilolarınızla vedalaşmaya mı karar verdiniz? Bu yolda başarılı olmanız için yapmanız gereken bazı ön hazırlıklar bulunuyor.

Diyetisyen Ayşe Nur Yılmaz, diyet yapacak kişinin öncelikle fizyolojik durumuna, vücut kompozisyonuna göre özel olarak hazırlanması gerektiğini söylüyor ve yapılması gereken testleri anlatıyor.

Bu testlerin yapılması hem diyetin başarısını artırıyor hem de referans dışı bir değere rastlanırsa tedavinn gecikmeden yapılmasına neden oluyor. İşte, diyet önceki yapılması gereken testler ve açıklamaları...

Diyete Başlamadan Önce Yapılacak Testler :
1.Glikoz
Bireyin insülin direnci, reaktif hipoglisemi veya diyabet rahatsızlıkları olması diyet sırasında tatlı krizlerine neden olur, yemek sonrası ise yorgunluk, halsizlik gibi belirtilerle diyete uyumunu zorlaştırır. İnsülin direnci, diyabet durumunu saptamak için açlık kan şekeri, tokluk kan şekeri, kontrol edilmeli hekim tarafından gerekli görülürse oral glikoz tolerans testi (şeker yükleme) yapılmalıdır.

2.Kan Yağları-Karaciğer Fonksiyonları
Diyet başlamadan vücut yağları hakkında bilgi sahibi olmak adına total kolesterol, HDL, LDL ve trigliserit kontrol edilmelidir. Kavitasyon gibi bir uygulama da yapılacaksa AST, ALT tahlilleri yapılarak karaciğer fonksiyonları ortaya konulmalıdır.

3.Tiroid Bezi Fonksiyonları
Tiroid bezinin normal dışı çalışması metabolizma hızını etkileyerek bireyin kilo almasına veya kilo kaybetmesine neden olur. Tiroid fonksiyonlarının değerlendirilmesinde en sık kullanılan parametreler serbest T3, serbest T4 ve TSH hormonlarıdır. Bu hormonların herhangi birinde referans dışı bir değere rastlanması halinde endokrinoloji veya dahiliye uzmanlarının bireye uygun tedaviyi uygulaması gerekir.

4.Böbrek Fonksiyonları
Üre ve kreatin tetkikleri böbrek hastalığı hakkında bilgi vermektedir. Özellikle ödemden şikayet eden ve ailesinde böbrek hastalıkları bulunan ve/veya dolaşım rahatsızlığı, hipertansiyon hastalığı olan bireyler mutlaka diyete başlamadan böbrek fonksiyonları değerlendirmelidir.

5.Vitamin ve Mineraller
Vitamin ve minerallerin yetersizlikleri vücutta hastalıklara karşı direncin azalmasına, saç dökülmesi, tırnak incelmesi, halsizlik gibi belirtilere neden olmaktadır. Diyet yaparken özellikle B12 vitamini, Fe ve folik asit durumları saptanmalıdır.

ENDER SARAÇ - SOĞAN SUYU ÇORBASI DİYETİ

Gönderen @smile 6 Haziran 2011 Pazartesi


Ender Saraç kilo vermek isteyenler için soğan çorbası diyetini yapmalarını önerdi.Oldukça etkili olan soğan çorbası diyeti metabolizmayı hızlandırarak çok çabuk kilo vermeyi sağlıyor.Ama soğan çorbası diyetini yaparken 3 günden fazla uygulanması tavsiye edilmiyor.Soğan çorbası diyetini hızlı kilo vermek durumunda olanlar için oldukça ideal diyet türüdür.

Soğan çorbası diyeti ile kaç kilo verebilirim?
Bu diyeti 3 gün boyunca uygulayacaksınız.Bu süreç içerisinde 3 kilo verirsiniz.Kalori bakımından oldukça düşüktür.3 gün boyunca ortalama 2.000 kalori alırsınız.


Soğan çorbası nasıl yapılır?

6 tane normal büyüklükte kuru soğan gerekecek.Bunun dışında 200 gram kadar yağsız et suyu ve mevsimi olan 2 tane 500'er gramlık sebze malzemeler bundan ibarettir.Soğan çorbasının içerisine herhangi bir yan madde katmamalısınız.Ama tat katması açısından baharat,limon ve tuz gibi ürünler kullanabilirsiniz.Soğan çorbasını sabah hariç her öğün 300 gram içmeniz yeterlidir.Örnek soğan çorbası diyet listesi.

Soğan çorbası diyet listesi:

Soğan çorbası diyetini diğer diyetlerden ayıran önemli bir durum vardır.Menülerde protein,yağ,kalori ve karbonhidrat gibi değerleri göz önüne alarak istediğiniz değişiklikleri yapma hakkına sahipsiniz.

İşte örnek liste:

Soğan çorbası diyeti 1. gün

Sabah kahvaltısı : Sabah: 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir, yanında 1 fincan şekersiz çay

Öğle Yemeği: Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Akşam Yemeği: Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Soğan çorbası diyeti 2. gün

Sabah kahvaltısı : Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Öğle Yemeği: Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Akşam Yemeği: Dilediğiniz kadar balık, tavuk veya hindi eti + soğan çorbası

Soğan çorbası diyeti 3. gün

Sabah kahvaltısı : Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Öğle Yemeği: Dilediğiniz kadar meyve + soğan çorbası

Akşam Yemeği: Pirinç lapası, meyve (muz, üzüm gibi kalorili meyveler hariç) + soğan çorbası


Acil durumlarda örneğin bir davet , düğün , defile , yarışma ya da benzeri bir durum öncesinde birkaç günlük basit ve hızlı bir diyet tarifi ve birazda özenle kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bütün diyetlerde olduğu gibi tavsiyemiz kısa süreli ve gerekirse uzman kontrolünde sağlığınıza da özen göstererek rejim yapmanızdır. Sağlıklı günler ...

# UYANINCA
1 bardak oda sıcaklığında su için

# KAHVALTI
1 porsiyon mevsim meyvesi, şekersiz limonlu çay, 1 ince dilim kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir, 4 adet yeşil ya da siyah zeytin, 1 porsiyon domates, salatalık ve sivri biber

# ARADA
1 porsiyon mevsim meyvesi, 2 adet grisini, şekersiz bitki çayı

# ÖĞLE
2 adet köfte büyüklüğünde 60 gram tavuk veya beyaz peynirli 1 porsiyon salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 su bardağı diyet yoğurt

# ARADA
1 porsiyon mevsim meyvesi, çeyrek sokak simidi, 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir, şekersiz limonlu çay

# AKŞAM
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 4 yemek kaşığı sebze veya sınırsız salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış), 1.5 su bardağı kepekli makarna ya da pilav veya 12 yemek kaşığı kuru baklagil, 1 su bardağı yoğurt

# GECE
1 porsiyon mevsim meyvesi

# YATARKEN
1 bardak oda sıcaklığında su için


Yaz mevsiminin gelmesi ve kiraz meyvesinin tezgahlarda yerini alması ile beraber faydalarından da bahsetmenin tam zamanıdır .
Bu güzel meyvenin ( benim en sevdiğim meyvedir) kendisinin faydalarının yanı sıra saplarından da faydalanmak mümkün . Özellikle de zayıflamak isteyenler için kiraz sapından yapılacak çayın faydasını belirtmek istiyoruz.
Kiraz sapı çayı içmek zayıflatır mı ? Cevap kesinlikle evet olacaktır.
Peki kiraz sapının çayı nasıl demlenip hazırlanır ?

MALZEMELER:

* 1 çay bardağı kiraz sapı,
* 6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:
Kiraz saplarını suyun içinde, 12 saat bekletin. 15 dak kaynattıktan sonra, 30 dak soğutun ve süzün. Günde 3 defa, sabah saat 10:00, öğlen 15:00 ve akşam 21:00′ de birer çay bardağı içilir. Kür, en fazla 14 gün uygulanır. Hızlı zayıflamak için, önerilen miktarlar ve dozların, kesinlikle aşılmamasını tavsiye ederiz.Yardımcı zayıflama yöntemleriyle diyetinizi takviye edebilirsiniz.Mesela spor ve hareketli olmak gibi ...


Yeşim Ceren Bozoğlu nasıl 38 kilo verdi.
Ünlü oyuncu nasıl 38 kilo verdiğini açıkladı:
Ünlü oyuncu katıldığı bir Tv programında canlı yayında "38 kiloyu" nasıl verdiğini açıklamıştı .

 ''3.5 yılda 38 kilo verdim. İlaç hiç kullanmadım. Günde 3 litre su içtim. Doktorlar dizisinde çok kiloluydum seyirciler bilir bunu. 98 kiloydum''
Özetlemek gerekirse ;
Yeşim Ceren Bozoğlu neredeyse 100 kiloydu. 98 kilo ile başladığı zayıflama rejiminde 3,5 senede tam 38 kilo zayıfladı ve bugünkü fiziğine sahip oldu. 98 Kilo olan genç oyuncu 38 kiloyu sıkı bir diyet programı yaparak değil aslında tamamen sağlıklı beslenerek verdi. Peki Yeşim Ceren Bozoğlu nasıl zayıfladı ve nelere dikkat etti ?

Yeşim Ceren, sıkı bir diyet uygulamadı. 38 Kiloyu tamamen sağlıklı beslenerek verdi.

1-Günde 3 litre su içti

2-Her gün düzenli spor yaptı ve uzman bir antrenörden yardım aldı

3-Kahvaltıyı etmeyi hiç ihmal etmedi


Zerrin Ozer Nasil 27 Kilo Zayifladi? 27 kiloyu hangi diyet ile verdi?
Zerrin Özer Nasıl 27 Kilo Verdi?
Evet yıllardır ekranlarda bulunan Zerrin Özer nasıl bu kadar çabuk zayıfladı? Yıllardır kilolu hali ile kabullendiğimiz Zerrin Özer gerçekten herkesi şaşırtarak bir anda bu kadar zayıflamasını neye borçlu? Özer’in söyledikleri tek kelime ile şunlar oldu; kesinlikle diyetisyenimin verdiği formüllere harfiyen uydum ve herkesi de uyarıyorum kesinlikle bir diyetisyene başvurmalısınız dedi.

Kırmızı eti hiç sevmediğini söyleyen Özer çok fazla zeytinyağlı sebze yediğini de söyledi. Peynir, domates, salatalık, vb şeyleri bol bol tükettiğini söyledi. Aynı zamanda siyah üzüm, elma ve hergün bir kase yoğurt yediğini de dile getirdi. Her şeyden bol bol tükettim ama asla beyaz ekmek yemedim sadece sabah kahvaltısında 2 dilim kepek ekmeği yedim dedi. Ve cümlelerini tamamlarken en son güzel olan her şey kesinlikle kilo yapıyor unutmayın dedi. Buradan da ne çıkarıyoruz kesinlikle abartılı ve farklı bir diyet uygulamadığını sadece her şeyden az biraz yiyerek sebze yemekleri üzerinde çok durduğunu ve ekmeği kesinlikle yemediğini anlıyoruz.


Ultrason Dalgalarıyla Zayıflama Doğru mudur?
Dr. Mustafa Karataş diyet ve egzersiz yapmadan ultrasonla zayıflamak imkansız ve yalan söylentilerdir, sadece satış yapabilmek için söylenen şeylerdir bunlar dedi. Ama tabi ki spor ve diyetin yanında bölgesel zayıflama da ultrasonun büyük rol oynadığınıda öne sürdü.

Diyelim ki göbeğiniz çok aşırı kilolu siz zayıflıyorsunuz ama göbeğiniz kesinlikle yerinde sayıyor ise ultrason ile kesinlikle böyle olmayacaktır dedi. Eğer diyet ve spor yapıyorsanız ultrason ile bölgesel yerlerin daha da zayıflamasını sağlayabileceğimiz doğrudur dedi.Evet yöntem güzel ve kesin ama ne kadar zayıflatıyor? 
Ultrason cilt altındaki yağ dokularını eritebilir hale getirdiğini öne sürdü. Dr. Karataş’ın söylemlerine göre kesinlikle o bölgede bir incelme yaratacağını söyledi ve 2 aylık bir süreç içerisinde kesinlikle 10 ile 25 cm bünyeye göre zayıflama olacağını ileri sürdü. Bölgesel zayıflamada birebir olan ultrason cihazı kesinlikle herkese tavsiyemizdir. Evet diyet ve spor yapıyorsunuz ama sadece bacak ve kollardan gidiyor göbek olduğu gibi duruyorsa bölgesel zayıflama ile kesinlikle oda durmayacaktır yerinde dedi.


Zayıflamada Son Trend Ultrasonla Zayıflama Nedir?
Ultrasonla zayıflama henüz cok yeni zayıflama yöntemi olsa da yakın geleceğin zayıflama teknolojisi olarak görülmektedir. İsrail’li bilim adamları tarafından geliştirilen bu teknolojide rejime ihtiyaç duymadan ve yeniden şişmanlama derdi olmadan zayıflamak mümkün. Fazla yağ ve kiloları ultrason ile eritecek olan bu yöntem vücuda da hiçbir zarar vermeyecek. İngiliz Sunday Telegraph gazetesinde çıkan bir yazıya göre zayıflama yöntemi tüm izinleri aldı.

Ultrasonla zayıflama yönteminde vücuttaki yağlar yakabilmek için yağ depolanan alanlara yüksek miktarda ultrason gönderiliyor. Eritilen yağı ultrason yapılan kişinin vücudu kolayca emiyor ve dışarı atıyor. Operasyon ile zayıflama yöntemlerinin en çok tartışılan yönlerinden biri olan kas, adale ve kemik yapısına zarar verme sorunu da bu zayıflama yöntemi ile ortadan kalkacak. Herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen işlemde hasta işlem yapıldıktan bir saat sonra işine ve hayatına geri dönebilecek. Özellikle yağın vücuttan atılma yöntemi ile yöntemin yakın gelecekte liposuction gibi tüm uygulamaları rafa kaldırabileceği konuşuluyor.


Hedef: Bir haftada 3-4 kilo Günlük kalori: 1000 Kcal 

Bu diyet "tek gıda rejimi" adı verilen diyetlerden olup, her gün, en az 4 bardak soda ya da su tüketilmesi tavsiye edilir. Yemeklerinize, çeşitli bitki ve baharatlar ile, tuz, acı biber ve sirke ekleyebilirsiniz. En fazla 7 gün uygulanmalıdır

1. GÜN
Muz hariç gün boyunca istediğiniz kadar meyve

2. GÜN
Gün boyunca sadece istediğiniz kadar sebze yemeği (patates hariç)

3. GÜN
İstediğiniz kadar meyve ve sebze yemeği (patates ve muz hariç)

4. GÜN
5 muz, 5 bardak süt

5. GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık (Öğle ve Akşam)

6. GÜN
2 parça ızgara biftek , çiğ sebze, (havuç, kereviz, domates, lahana vs) (Öğle ve Akşam)

7. GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık (Öğle ve Akşam)


Kilo vermeyi bekleyecek kadar zamanınız yok mu? İşte bazı moda uzmanlarından daha ince gösteren moda ipuçları...

1. Tek renk giysiler kullanın

Gece mavisi, kahverengi ya da siyah gibi tek renk koyu renkli elbiseler giyin.. Bunun yanı sıra aynı rengin farklı tonlarını da birlikte giyebilirsiniz. Bej, deniz mavisi, mercan ya da teninize en iyi giden renklerde desenleri bulunan giysiler de olabilir. Eğer rengin sizi daha kilolu gösterdiğini düşünüyorsanız, elbise olarak sizde nasıl durduğuna da bakın.

2. Kumaşları doğru seçin

Katı, sert ve ağır hatta yapışan kumaşlardan

uzak durun. En iyi seçim hafif, yumuşak ve giydiğinizde vücudunuzdan kayan kumaşlardır. Amacınız vücudunuzun genel şeklini görmek olmamalı..

3. Vücudunuza göre ayarlayın

Geniş omuzlarınız varsa, vatka ya da herhangi bir omuz aperatı kullanmayın. Kayık ve yuvarlak yakalı giysileri tercih etmeyin. Üstünüzü daha küçük göstermek için modaya uygun V yakalı elbiseler, V yakalı üst ve etek veya bol pantolonları tercih edin. Eğer üst küçük alt büyükse, yani armut vücutluysanız, boynunuzu kalın göstermeyen, omuzlarınıza uygun sizi dik gösteren kıyafetleri arayın. Üst için yuvarlak, oyuk yaka kesimleri, alt için de düz etek ya da normal kesim pantolonları seçin.

4. Kalça ve basenlere dikkat !!!

Büyük kalça ve basenleri kamufle etmek için, rahat pileli, bel kısmı büzgülü rahat etek ve pantolonlar tercih edilebilir. Modaya uygun, düz çizgiler yan cepli ya da cepsiz modeller seçin. Basenleri küçük göstermek için beli düz yarım ya da dizden hafifçe aşağıda pantolonlar arayın. Daha uzun ve zayıf görünüm için pantolonunuz ya da eteğiniz yere değecek kadar uzun olmalı.
Basenlerinizi daha fazla kamufle etmek için etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarınızı örtecek kadar uzun bluz ya da bluzunuzun üzerine hjafifi dantel ya da örgü tunikler giyebilirsiniz. Kalçalarınızdan aşağısının çok fazla uzun olmamasına dikkat edin.

5. Kesim ve dikişleri inceleyin

Giysilerinizde, özellikle ceketlerde kare şekilli olanları ya da sıkı saran modelleri tercih etmeyin. Bunun yerine hatları hafif belli eden modelleri tercih edin. Elbiselerin dikişleri daha ön plana çıkartılmış olabilir.

 6. Ayakkabı tercihini unutmayın

Sadece elbiselerle zayıf görüneceğinizi sanmayın. Giysilerinizi belirledikten sonra ayakkabılarınızı deneyin. Özellikle ayaklarınız genişse ince şeritli ve düz sandaletler, ufak topuklu ayakkabılar giymeyin. Bunun yerine, kısa topuklu ya da üzerinde durabiliyorsanız yüksek topuklu ayakkabılar giyin. 5 cm'lik topuk ne giyerseniz giyin sizi daha ince gösterecektir. Ayak bileğinize dolanan ayakkabılardan, kare topuklardan uzak durun. Tüm bunlar sizi daha bodur ve bacaklarınızın daha kısa görünmesine neden olur.


Kadınların kadınlara söyledikleri 15 yalan bakın neymiş!!!
Kimi zaman amaç karşıdakini kırmamak olsa da kimi zaman sadece rekabetle ilgili...
Erkeklerin kadınlara, kadınların erkeklere söylediği yalanlar dışında bir de kadınların kadınlara söyledikleri var elbette. Kimi zaman amaç karşıdakini kırmamak olsa da kimi zaman Daily Mail’in de yayınladığı gibi rekabetten doğan yanlış yönlendirmelerle ilgili… Örnek mi?

1. Saç kesimin… harika görünüyor!
2. Evet, nikah şahidin olmaktan gurur duyarım.
3. Sen neden bahsediyorsun? Kalçaların hiç de büyük değil!
4. Onsuz (erkek arkadaş) çok daha daha iyisin.
5. Tabi ki kimseye söylemeyeceğim.
6. Bu kurabiyeler nefis olmuş, tarifini istiyorum!
7. Kesinlikle yaşından daha küçük gösteriyorsun.
8. Hayır, hiç de aşırıya kaçmıyorsun!
9. Annenle alakan yok.
10. Yeni erkek arkadaşını gerçekten beğendim.
11. Eğer senin fiziğine sahip olsaydım, o elbiseyi giymek için bu kadar düşünmezdim.
12. Endişelenmeyi kes, ben de olsam aynı şeyi yapardım!
13. Hey, kilo mu verdin sen?
14. Ben deli değilim.
15. Aaa, dövmen ne hoş.
Yalan karşıdakini kırmamak için söyleniyorsa elbette ki kötü değildir, ama diğer şekilde yalan yalandır ve söylememek gerekir.


Sezonla birlikte zayıflama çabalarını hızlandıran kadınlar için karnı düz bir forma kavuşturmanın basit ipuçları...

Hollywood yıldızlarının gözdesi İngiliz vücut geliştirme koçu James Duigan, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte zayıflama çabalarını hızlandıran kadınlar için karnı düz bir forma kavuşturmanın basit ipuçlarını verdi. İşte Duigan’ın tavsiyeleri:


*Vücudun, yağ yakabilmesi yağ tüketmeye bağlıdır. Bu yüzden kızartmalar ve yapay gıdalarda bulunan trans yağlardan uzak durun. Zeytinyağı gibi doğal yağlar vitamin ve minerallerin daha etkili sindirilmesini sağlar.
*Organik et tercih edin, alkolden uzak durun.
*Yemekleri çok fazla pişirmeyin. İçindeki besin değerlerinin azalmaması için sebzeleri mümkün oldukça az pişmiş veya çiğ tüketin.
*Gluteni ihmal etmeyin. Gluten, özellikle tam tahıllı buğday grubunda bulunan bir proteindir. Ayrıca; kahvaltılık gevrek, fırın mamülleri, pizza, makarna, buğday birası, likör, peynir, yulaf ezmesi gibi pek çok gıda gluten içerir. Gluten sindirim sistemini düzenler.
*Uykunuzu almadığınızda beyne tokluk hissini veren leptin hormonunun salgılanması da düzensiz hale gelir. Bu nedenle düzenli uyumuk açlık hissini kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Mümkünse gün içinde de birkaç kez 15’er dakikalık şekerlemeler yapın.*Hindi, turunçgiller, domates, havuç, biber, brokoli, yoğurt, yağlı balık, badem, biftek gibi besinler ve günde 2-3 litre oda sıcaklığında su içmek formda bir karnın dostudur.
*TV, bilgisayar, telefon gibi cihazlar beyni manyetik salınımla yanlış yönlendirerek uyku kaçırır. Bu da kilo almanıza neden olur.
*Masaj yaptırın.
*Kahvaltısız asla sokağa çıkmayın. Uyandıktan sonra en fazla 1 saat içinde kahvaltı edin. Aksi takdirde vücut strese girerek metabolizmayı anında yavaşlatmaya başlar. Vakit yoksa bile yanınıza bir meyve veya bir avuç fındık alarak ilk 1 saati boş geçirmeyin.



Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, Anne sütü ve anne sütünü artırmak için çok önenli tavsiyelerde bulundu.

Anneler genellikle biyolojik gerekliliklerden dolayı sütleri azaldığında bilinçsiz olarak yanlış beslenirler. Bu bilinçsiz beslenmeden dolayı belki süt artar fakat besleyiciliği azalabilir. Annelerin sütlerini artırmak için tahin helvası, dut, beyaz üzüm ve incir tüketip bol su içmeleri gerekir.

Peki bu besinler ne işe yarar ve ne kadar faydalıdır?

İncir, anne sütü artmasını sağlar. Kış dönemlerine girerken vücudun direncini artırıp rahatsızlıklara karşı yüksek oranda direnç savunma sağlar.

Beyaz dut / dut kurusu, anne sütü artırır. Kansızlığa iyi gelirken aynı zamanda vücudunuzu kuvvetlendirir. Oral bölgeler, bademcik iltihabı, boğaz iltihabı, diş eti rahatsızlıkları, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıklar için çok faydalıdır. Ateş düşürücü etkiye sahiptir. Karaciğer için gerekli kuvveti sağlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi için faydalıdır. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır.

Beyaz üzüm, Yeni anneler için süt artıran özelliktedir. Kalp damar hastalıkları için etkilidir ve daha önce kalp damar rahatsızlığı geçirenler için çok faydalıdır. Ritim bozukluğu için önerilir ve ritim bozukluğu rahatsızlığını önler.Tahin helvası, anne sütü artmasını sağlar. balgam söker, saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırır, sedef hastalığı, egzama gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Balık yediğiniz öğünlerde tükettiğiniz zaman rahatlatıcı etki gösterir.

Dereotu, anne sütü artırmak için tüketmeliniz gereken şifalı bitkiler grubundadır.

Peki Anne sütünün artmasını engelleyen gıdalar hangileridir?

Nane, maydanoz, nişasta veya nişasta barındıran gıdalar ve turşu kesinlikle süt artırma düşüncesi ile tüketilmemelidir. Bu gıdalar tam tersi bir etki yaratarak anne sütünün azalması sorununu ortaya çıkarır.


22.03.2011 tarihinde Gülben Ergen'in programına katılan Ahmet Maranki, 10 yaş gençleşme iksirinin tarifini açıkladı.İksirin aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olduğunu da açıkladı. Her sabah aç karnına içilecek bu iksir cilde de çok iyi gelecektir.Bu tarif ile karaciğer temizlenir, kalınbağırsaklardaki kurtlar ve parazitler temizlenir. Oldukça kolay ve etkili olan bu tarif sayesinde kozmik beden temizliğini keşfedin!

Çok özel Kırmızı Pancar Kürü

10 yaş gençleşme iksiri için malzemeler:
5 adet orta boy havuç
5 adet orta boy kırmızı pancar
Birkaç yaprak lahana
Birkaç yaprak ıspanak
Birkaç dal maydanoz
1 küçük yarım elma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

10 yaş gençleşme iksiri tarifi:
Kırmızı pancarlar ve diğer tüm malzemelerimiz katı meyve sıkacağına atılır ve suyu iyice sıkılarak uygun bir kap içerisine toplanır. İçerisine bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklenir.

Kozmik iksir önümüzde hafta başlamak üzere 7 gün uygulanabilir. Kozmik kürümüz her sabah aç karna uygulanmalıdır. Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına oldukça iyi gelmektedir. Her sabah içerisine farklı olarak birgün roka, birgün ıspanak, birgün daha farklı bir yeşil sebze ekleyebilirsiniz. İçerisine eklediğimiz zeytinyağı sayesinde tüm vitamin ve minerallerin emilimi sağlanır.
Öğlenleri bir sebze salatası ve meyve tüketebilirsiniz. Akşam da aynı şekilde beslenmeniz önerilir. Gün içerisine fındık, fıstık ve ceviz gibi yemişleri tüketebilirsiniz.

7 günün sonunun akşamında bir su bardağına limon ve zeytinyağı karıştırarak içip uyumalısınız.

Not: Bu iksir içildiği 7 gün boyunca et, tavuk ve süt ürünleri, siyah çay, hazır tatlılar, beyaz ekmek, konsantre ürünler kullanılmamalı. Bunun dışında bütün sebze ve meyveler yenilebilir.

not : http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com/ özel yazısıdır . Yazılarımızın hiç birisinin izinsiz yayınlanması yasaktır.

Followers