Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Dr.Mehmet Öz'ün Kızı Nasıl Zayıfladı?

Defne Öz çok kilolu bir çocuk ve genç kız olduğunu , nasıl 90 kiloyken birden 20 kilo zayıfladığını anlattı.Babası ve dedesi çok ünlü birer doktor ve sağlıklı yaşam uzmanı olduğu halde nasıl kilolu bir çocukluk geçirdi? Nasıl kilo verdi? Hangi diyeti uyguladı? ...

Ekmek Yiyerek Zayıflanır (mı)!!!

Ekmek Diyeti3 günde 2 kiloya kadar vermek isteyenler için tek gıda diyeti :Hedef: 3 günde 1.5-2 kilo.Günlük Kalori: 900 Kcal Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda, ...

16 ayda 51 kiloyu nasıl verdi?

İlayda Güneş başarı hikayesini anlattı :Fazla kilolarından kurtulmak için doktor doktor gezmeden kendini motive ederek 16 ayda 51 kilo verdi. Bunu nasıl başardığını anlatan İlayda, henüz 31 yaşında... Çocukluğunda çok zayıfken, ...
CahayaBiru.com


Oruç Tutarken Sağlığınıza Dikkat Edin!
Bu Sene 16 Saat Oruçlusunuz! İşte Oruç Tutarken Zorlanmamanız için Birkaç Öneri...
11 Ayın Sultanı Ramazan bu sene Ağustos sıcaklarına denk geldi. Günlerin uzunluğu, havanın sıcaklığıyla birleşince oruçlu geçirilen 16 saat çoğumuz için çok yorucu oldu. Peki, bu zorlayıcı koşullarda oruç tutarken daha rahat edebilmek için birkaç öneriye ne dersiniz?
Oruçluyken su kaybı nasıl önlenir? Ramazanda susuzluğu nasıl önleriz? Oruçluyken bitki çayları susuzluğu önler mi? Ramazanda sıvı kaybına karşı ne yapılmalıdır?

En büyük sorun su kaybı!

Bu Ramazan'da hepimizin yaşadığı en büyük problem bunaltıcı havalarda uzun saatler boyunca sıvı alamamak. Özellikle de yaz aylarında aşırı terleme problemiyle beraber su kaybı iki kat daha artar. Aşırı terlemeyi önlemek sıvı kaybını da önemli bir ölçüde önlemenizi sağlar.

Ayrıca, iftardan sahura kadar olan süreç içerisinde sıvı alımınızı dengede tutmanız gerekiyor. Sıvı kaybını minimuma indirmek için iftarda yemeğe az da olsa çorba içerek başlamanız faydalıdır. Çorba içmek ayrıca sizi daha tok tutacağından daha az yemek yiyecek ve birden bünyenize yüklenmeden daha dengeli beslenmenizi sağlayacaktır.


Çay-kahve tüketimine dikkat! Bir tek bitki çayları su ihtiyacınızı karşılar!

Ramazan'ın en büyük keyiflerinden birisi de iftardan sonra içilen Türk Kahvesi ve demleme çaydır. Fakat burada dikkat etmeniz konu, çay-kahve tüketiminin su ihtiyacını karşılamaması, aksine vücuttan suyun atılmasına yardımcı olmasıdır. Bu sebeple, çay-kahve tüketimini belirli bir ölçüde tutmanız gerekir.

Su ihtiyacınızı karşılayabilmek için bitki çaylarını denemelisiniz. Bitki çayları vücuttan fazla suyu atmadan sıvı ihtiyacınızı dengelemede ve hararetinizi kesmede size mükemmel bir yardımcıdır. Aynı zamanda gece geç vakitte yenilen yemekten sonra hazımsızlık problemi çekmenizi önler. İftar ve sahurdan sonra içeceğiniz bir-iki fincan bitki çayı ile bütün gün aç geçirilen günün stresinden kurtulabilir, su ihtiyacınızı karşılayabilir, tansiyonunuzu dengeler ayrıca da tokluk hissedersiniz.

Halsizlikten kurtulmak için...

16 saat boyunca aç ve susuz kalmak elbette sizi yorar ve kendinizi bitkin hissetmenize neden olur. Bunun için ise iftardan sonra enerji veren, vitamin ihtiyacınızı karşılayan besinler tüketmeniz faydalı olacaktır. Ağır tatlılar yerine meyve tüketimi hem lif ihtiyacınızı karşılar hem de kilo almanızı önler. Ayrıca diyet lifi takviyesi almanız açlık hissinizi de bastırmanızı sağlayacaktır.


Oruç tutarken nelere dikkat etmeliyiz ? Sağlıklı oruç tutabilmek için yapılması gerekenler nelerdir?
Ramazan ayının kavurucu yaz sıcaklarının görüldüğü Ağustos ayına denk gelmesi ile hem oruç tutup hem sağlıklı kalmak büyük çaba gerektiriyor.

Memorial Etiler Tıp Merkezi Dahiliye Bölümü’nden Uz. Dr. Murat Görgülü, sıcak havalarda oruç tutarken sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu.

Bayılma riskine dikkat!

Oruç tutulan dönemde sıvı kaybına dikkat edilmezse; halsizlik, kas krampları, çarpıntı, ateş çıkması gibi bulgular oluşur, daha fazla su kayıplarında tansiyon düşmesi ve bayılma gözlenebilir. Sıvı kaybı ile birlikte direkt güneş ışığına maruz kalma olursa sıcak çarpması tablosu da gelişebilir.

Bol sıvı almak sağlıklı kalmanın ilk şartı

Özellikle sıcak havalarda sıvı tüketimi çok önemlidir, oruç tutan kişilerin iftar ve sahur yiyeceklerini hafif ve sulu yemekler olarak düzenlemesi, iftar ve sahur arası sıvı tüketimine özen göstermeleri gerekmektedir.

İşiniz yoksa sokağa çıkmayın

Sıcak havalarda gerek terleme ile gerekse vücuttan buharlaşma yolu ile sıvı kaybının artması daha çok sıvı alımını gerektirmektedir. Oruç tutan kişiler, eğer bir zorunluluk yok ise, çok sıcak havalarda dışarıya çıkmamaya özen göstermelidirler. Eğer dışarı çıkılacaksa sabah erken ya da akşamüstü saatler tercih edilmelidir. Açık havada çalışan oruçlu kişilerin doğrudan güneş ışığından kaçınmaları, özellikle bol ve açık renk giysiler tercih etmeleri önerilir. Yaz mevsiminde çok kalabalık ve sıcak ortamlarda bulunmak hem sıvı kaybı; hem de kan şekerinde düşme gibi durumlar yaratacağından bu konuya da dikkat etmek gerekmektedir.

Mutlaka mola verin

Yaz aylarında özellikle açık havada çalışan ağır işçilerin mutlaka sahura kalkarak sıvı almaları, dengeli beslenmeleri gerekmektedir. Güneşin dik olduğu öğle vakitlerinde ve her 1-2 saatte bir mola verilip dinlenilmesi, gölge ve serin bir bölgede bulunulması çok önemlidir. Çok sıcak ve bunaltıcı durumlarda hafif serin duş alınması ferahlatıcı etkiye sahiptir.

İftarınızı 2 bölüm halinde yapın

Yaz aylarında oruç tutarken yemeklerimize de özellikle dikkat etmek gerekmektedir. İftarda bir kerede çok miktarda yemek yememeli, yağlı, baharatlı, tuzlu ve soslu yemeklerden kaçınılmalıdır. İftarda oruç hafif sulu yiyeceklerle ve kahvaltılık benzeri yiyeceklerle açılmalı ve bir kerede çok miktarda yenilmemelidir. Onun yerine iftardan bir iki saat sonra yine bir miktar yenilmelidir. Yatmaya 1-2 saat kala bir meyve yenilmesi hem enerji bakımından hem de içerdiği sıvı miktarı bakımından önerilir.

Sahurda hafif ama doyurucu gıdaları seçin

Sahura biraz erken kalkılıp sıvı besinler alınması, ağır yiyecekler yerine doyurucu ve hafif bitkisel kaynaklı besinler alınması gerekmektedir. Özellikle sahurda ağır hayvansal besinlerden uzak durulmalıdır. Bu tip besinlerden balık ve tavuk tercih edilmeli ızgara, haşlama ya da fırında pişirilerek iftar öğününde yenilmelidir.

Kronik hastalığınız varsa ve oruç tutmak istiyorsanız doktorunuza danışın

Yaz aylarında oruç tutarken bazı hasta gruplarının da özel olarak dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Yüksek tansiyon, kronik rahatsızlığı olan hastalar, kalp ve böbrek sorunu olan hastalar sıcak havalarda mutlaka doktorlarına danışarak oruç tutmalı; beslenme düzenlerinde büyük değişiklik yapmamalı ve ilaçlarını aksatmamalıdır. Sıcak hava ve sıvı kaybı nedeniyle bu tip hastaların genel durumlarında ve metabolik değerlerinde bozulma olabilir. Yine çok yaşlı kişilerin de sıvı kaybı ve sıcağa daha duyarlı oldukları unutulmamalıdır. Bu tip kişilerin oruç tutmaya başlamadan önce doktor kontrolünden geçmeleri önemli bir husustur.

GÖĞÜS TOPARLAMA ve SIKILAŞTIRMA HAREKETLERİ (Resimli)

Gönderen @smile 30 Temmuz 2011 Cumartesi


GÖĞÜS HAREKETLERİ
Göğüs kasları belkide vücudun en hızlı kuvvetlenen kas gurubudur. İri ve dolgun bir göğüs kafesinin, kişinin özgüveni üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz olsa gerek. Özellikle bayanlardan aldığım istekler üzerine göğüs toparlama, hacim kazandırma ve sıkılaştırma hareketlerine değinmek istiyorum. Toparlanma ve sıkılaştırmanın etkisiyle göğüsler daha dik, diri ve formda görüneceklerdir.

NOT: Göğüs kasları hareketleri yaparken, ellerin tutuş açıklığı omuz genişliğinden daha dar ise, göğüs kaslarının iç kısımları, daha geniş ise, dış ve yan kısımları daha etkili çalışır.

 4 hafta boyunca, göğüs kaslarını kuvvetlendirmek ve toparlamak için bu hareketleri yapınız. Antrenmandan sonraki 30 dk. içerisinde, kas onarımını hızlandırmak ve göğüslere hacim kazandırmak için mutlaka 50 gr.lık bir protein takviyesi kullanmaya özen gösteriniz. Eğer bütçeniz müsait değilse, 200 gr. fıstık ezmesi tüketmeniz de bu etkiyi gösterecektir.


1. ve 2. haftalar: Her egzersizden 1 veya 2 set, 6–8 tekrar

3. ve 4. haftalar: 2 veya 3 set, 6–8 tekrar


3. NOKTALI ŞINAV ÇEKME











1) Elleriniz üzerine yüz üstü uzanın, ayak parmaklarınızın üzerinde durun. Bir ayağınızı diğerinin üstünde tutun.

2) Gözleriniz karşıda olacak şekilde sadece göğsünüzü indirin fakat yere koymayın.

3) Bir saniye bu pozisyonda bekledikten sonra tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.


GÖĞÜSTEN AÇIP KAPAMA












1) İki elinizle dambılları alıp sırtüstü uzanın. Dambılları yukarıda birleştirip göz hizanızda tutun. Dizlerinizi büküp 90 derece kıvırın ki beliniz sehpaya deysin.

2) Yavaşça dambılları iki yana doğru açıp tekrar yavaşça kapatın. Başlama pozisyonuna dödüğünüzde göğüs kaslarınızı iyice sıkın.



KABLOLUDA YUKARIDAN İNDİRME












1) Kablolu Sisteme uzun bar takarak göğüslerinizi kalkmadan yukarıya doğru itin. Böylece beliniz geriye doğru kıvrılacaktır.



2) Dizlerinizi ve kalçanızı oynatmadan, ağırlığı göğsünüze çekin. Bir saniye tuttuktan sonra yavaşça başlama pozisyonuna dönmesine izin verin.



YOGA TOPU ÜZERİNDE ŞINAV ÇEKME












1) Standart şınav pozisyonu alın fakat ayaklarınız yere koymak yerine kaval kemiklerinizi topa yaslayın. Kollarınız ve sırtınız düz olsun.

2) Gözleriniz karşıda olacak şekilde sadece göğsünüzü indirin fakat yere koymayın.

3) Bir saniye bu pozisyonda bekledikten sonra tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.



DAMBILLARLA AŞAĞI MEĞİLLİ PRES
















1) İki elinizle dambılları alıp aşağı meğilli sehpaya uzanın. Dambılları göğüs hizanızda tutup, ayaklarınızın kilitlenmiş olduğundan emin olun.

2) Yavaşça, dambılları tek tek kaldırıp indirin. İndirirken düşmelerine izin vermeyin, kontrollü bir çalışma yapmaya özen gösterin.

NOT: Aşağı meğilli sehpada pres yapmak, göğüs kaslarının alt bölümlerine hacim kazandırır, daha dolgun ve diri görünmelerine sebebiyet verir.



KABLOLUDA ÖNDE BULUŞTURMA





















1) Kablolu Sisteme alttan teklik kelepçe takarak, denge için bir adım öne atın. Bacaklar omuz aralığı kadar açık olsun.

2) Dirseğinizi bükmeden ve kalçanızı oynatmadan, ellerinizi göz hizanızda birleştirin. İki saniye göğüs kaslarınızı sıkın.

3) Yavaşça ellerinizi yeniden başlangıç pozisyonunuza döndürün.

NOT: Kabloluda önde buluşturma hareketi, göğüs kaslarının iç kısımlarını çalıştırdığı için, göğüs sıkılaştırmada ve sarkmaları önlemede en iyi egzersiz şeklidir.



Kaan Berberoğlu
Olimpik Milli Yüzücü

Zayıflatan kumaş yok satıyor ...

Atatürk’ün emriyle ipekböcekçiliğini geliştirmek ve sınai olarak değerlendirmek için 1925 yılında Bursa’da kurulan İpekiş, kırışmayan, zayıflatan kumaşlarıyla Versace, Fendi gibi dünya moda devlerini peşinde koşturuyor.

Türkiye’nin ilk yünlü kumaş fabrikası da olan İpekiş’in Genel Müdürü Aşkın Kandil, son olarak cilt bakımı yaparak zayıflatmaya yardımcı olan Slimming kumaşları ürün yelpazelerine eklediklerini dile getirdi. Kandil “İç pazara 10 bin metre, dış pazara 5 bin metre ürettik. Talebe göre miktarı artıracağız. Bu kumaş kadınlardan daha çok ilgi gördüğü için kadın kıyafetlerinde kullanılıyor” dedi. Bütçelerinin yüzde 5’ini Ar-Ge ve Ür-Ge’ye ayrıldıklarını dile getiren Kandil, Rudolf-Duraner ile teknolojik işbirliğinde olduklarını ve kendilerine ait 14 kişilik Ar-Ge ekibinin anti stres kumaşlar üzerine çalıştıklarını vurguladı.
Yeni ürünle kötü koku tarih oldu
Şu anda en popüler olan kumaş modellerinin su, leke, koku tutmayan, kırıştırıldığında eski haline dönen ve anti bakteriyel kumaşlar olduğunu anlatan Kandil, yaz aylarının gelmesiyle de parfümlü kumaşlara ilginin artacağını anlattı. Kandil “Tere ve kokuya yönelik çalışılmış bir Ar-Ge çalışması. Kadınlarda ve erkeklerde ayrı ayrı deneyerek test ettiğimiz kokularla nanoteknolojil kapsülleri kumaşın içine yerleştirerek takım elbiseleri ürettik” dedi. Geçen yıl yüzde 12 büyüyen şirketlerinin 30 milyon lira ciro elde ettiğini belirten Kandil, “Porföyümüzün gelişmesine bağlı olarak artan talebe yetişmek için 2 milyon Euro’luk dokuma yatırımı yapacağız. Bu sayede hem 2 milyon metre olan üretim kapasitesini yüzde 30 artıracağız. Hem de yüzde 12 büyüyeceğiz” dedi.
45 milyon dolar yatırım
Fabrikanın 1991 yılında Tarman Group tarafından alındığını ve bugüne kadar altyapı, çevre ve teknolojiyi tamamen yenilemek için 45 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyleyen Kandil, İpekiş’in bugün parfümlü, su, yağ itici, kir tutmayan, kırıştırıldığında deformasyona uğramayan ‘Bionic Finish yüzde 100 yün kumaş koleksiyonu’ Versace, Christian Dior, Fendi, Armani, Max Mara Austin Reed, gibi markalar tarafından kullanıldığını söyledi. Kandil “Bir sonraki aşamada isteyen müşterilere istedikleri parfümü kumaşlarına uygulayacağız. Nano kapsüllerdeki parfümler, kumaşların içine yerleşecek ve patlayarak etrafına parfüm kokusu bırakacak. Parfüm kapsülleri milyonlarca adet olduğu için 10 kuru temizleme süresi kadar dayanıyor” dedi. Group olarak satışlarının yüzde 60’ını iç piyasaya yaptıklarını belirten Aşkın Kandil, ağırlıklı olarak ABD, Rusya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İran pazarıyla çalıştıklarını söyledi. 2010’u yüzde 12 büyümeyle kapatan markanın 2011 hedefinin ise yüzde 12 olduğunu sözlerine ekleyen Kandil, 2011’in ikinci yarısında yeni bir dokuma yatırımına hazırlandıklarını ve yurt içinde ise başta Sarar, Bisse, Kiğılı, İpekyol, Yargıcı’nın yanı sıra ve iç pazar ihracatçı konfeksiyon markası olarak faaliyet gösteren birçok takım elbise markasına satış yaptıklarını söyledi. Kandil ayrıca ABD’ye de döşemelik kumaş ihraç ettiklerini belirtti. 
SILVERPLUS İPEKİŞ ÜRÜNLERİNDE KULLANILIYOR
Cilt bakımı yapan gümüşlü kumaş
İpekiş, gümüş iyonları ile ferahlık ve hijyen sağlayan Silverplus antibakteriyel teknolojisini yüzde 100 yün takım elbiselik kumaş üretiminde uyguladı. İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil “Silverplus ciltteki zararlı bakterilerle savaşıyor ve zararlı etkilerini ortadan kaldırıyor. İpekiş’in tüm yüzde 100 yün kumaşları gibi kuru temizleme yapılabilen bu ürün, uluslararası test laboratuvarları tarafından onaylandı. Alman Rudolf Chemi’nin geliştirdiği Silverplus’ıniçerdiği gümüş iyonları ile yapılan ferahlık ve hijyenik apre sayesinde yünlü giysi üzerindeki engellenemeyen bakteri çoğalması önlenmekte, deri yüzeyindeki doğal denge korunmaktadır” dedi.
Kandil, gümüş iyonlarının yünlü kumaş gibi bakteri üremesine uygun ortamlarda devreye girerek çoğalmalarını engellediğini söyledi


Bugün sizinle evde veya ofiste rahatlıkla yapabileceğiniz birkaç egzersiz ile nasıl formunu rahatlıkla koruyabileceğinizi anlatmak istiyoruz. Eğer evden çıkamıyorsanız veya iş yerinde tıkılıp kaldıysanız ve fitness için zaman bulamıyorum diyorsanız bu hareketler tam da ihtiyacınız olan kurtarıcılarınız.

Bugünlerde bir fitnes centera gitmeye kalktığınızda; bütün gün çalışıp uzun bir zaman trafikte geçirdikten sonra egzersiz yapmaya vakit kalsa bile istek kalmıyor insanda, genelde yoğunluk ve keşmekeşlikten bıkıp, bırakın salona gitmeyi eve bile gitmeyi zar zor başarıyoruz. Böyle zamanlarda egzersizi evde yapmak daha sağlıklı olacaktır sanıyorum.



Gün içinde yapacağınız yarım saatlik bu hareketlerle stresiniz giderip güne sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz. Amcanızı ister birkaç yüz kalori yakmak olsun ister kas yapıp metabolizmanızı hızlandırmak, kendinizi çok iyi hissedeceğinize garanti veriyorum. Unutmamanız gereken şey, yağ yakımı için spor yapıyorsanız, egzersizin süresi minimum yirmi dakika olmalı ve mümkün olduğunca uzun süre yapılmalıdır.



KOLTUKTA DİP HAREKETİ

HAREKET NASIL?

İki koltuğu birleştirip ayaklarınızı uzatın. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın ki Chi enerjiniz iç organlarınız arasında dolaşmaya başlasın. Kollarınızı bastırarak yavaşça nefesinizi sonuna kadar verip karın kaslarınızı sıkın.



ÇALIŞAN KASLAR
Arka kol triseps kasları, karın kasları, göğüs kası.


AYAKLAR YUKARIDA ŞINAV ÇEKME

HAREKET NASIL?

Koltuğu ayaklarınızı uzatıp ellerinizi omuzlarınızın altına gelecek şekilde açın. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın, kollarınızı bastırarak yavaşça nefesinizi sonuna kadar verin ve karın kaslarınızı sıkın. Şınav hareketi boyunca belinizi bükmemeye çalışın.




ÇALIŞAN KASLAR
Göğüs kası, arka kol triseps kasları, omuz başları ve karın kasları.


AYAKLAR DESTEKLİ MEKİK ÇEKME

HAREKET NASIL?
Koltuğun altına ayaklarınızı yerleştirip ellerinizi başınızın arkasına koyun. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın, karın kaslarınızı sıkarak kalkın ve yavaşça nefesinizi sonuna kadar verin.




ÇALIŞAN KASLAR
Üst karın kasları, bacak kasları ve ayak bilekleri.


KARDİYO EGZERSİZ VE SPOR İLE YAĞ YAKMAK ...
Yağ yakmak için yüksek kalp atış hızında, yavaş tempoda ve sürekli olarak yapılan egzersize kardiyovasküler ya da kısaltılmış olarak kardiyo denir. 30 dakika boyunca durmaksızın yapılan koşu, bisiklet, yüzme ve kürek en popüler kardiyo egzersizlerdir.

 Fitness salonlarında kardiyovasküler türdeki egzersizleri kısa sürelerde yapan kişilere sık rastlanır, oysaki bu tür kısa süreliğine yapılan bir egzersiz ısınma dışında pek bir sonuç getirmez. Kardiyovasküler bir çalışmanın istenen hedefe (yağ yakmak gibi) ulaşmada etkisi olması için, 15 dakikadan az olmamak kaydıyla ve mümkünse 25 – 35 dakika süreyle yapılması gerekir.İnsan vücudunda, yağ yakma enzimleri ilk 10 dakikadan sonra harekete geçer. 10 dakika kadar yapılan kısa ve tempolu bir koşu yalnızca karbonhidrat yakmanızı sağlar. Böylelikle depolanmış yağları yakmadan spor yapmış olursunuz. Egzersizlerin minimum 25–30 dakika yapılması, yağ yakımının sağlanması için şarttır.

Haftada 3 ila 5 gün, 30–40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri yapmalı, başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak arttırmalıdırlar. Eğer zaten belli bir seviyedeyseniz, haftanın iki günü daha yoğun program uygulayabilirsiniz. Kardiyo programınızı düzenli uygular, yediklerinize dikkat eder ve programınızı sıkıcı hale gelmeden her 3–4 haftada bir değiştirirseniz, düz bir karına çok rahat sahip olabilirsiniz.

Kardiyo Çalışmanın Püf Noktaları

* Sabahları kalktığınızda, 8–12 saatlik açlıktan sonra vücudun glikojen rezervleri boşalmış olacağından teorik olarak, sabah aç karnına yapılan kardiyo tarzı yürüyüş, yüzme, koşu ve bisiklet egzersizleriyle yağ yakımı miktarı daha fazla olacaktır. Vücut karbonhidrat bulamayınca, enerji için yağ depolarına saldıracaktır. (Evet, bu göbeğiniz veya basenleriniz oluyor…)

* Sabahları kardiyo egzersiz yaptığınızda, metabolizma egzersiz sonrasında % 7–12 daha hızlı çalışmaya devam eder.

* Sabah sporunda yakılan yağ oranı ensülin azlığından dolayı; harcanan enerjinin % 67'siyken, günün ilerleyen saatlerinde bu oran % 50'ye kadar düşer.

* Sabah egzersiz yapmanın diğer bir faydası ise mutluluk verici hormon olarak bilinen endorfin hormonunun salgılanması ile kendinizi gün boyu iyi hissetmenizdir.

* Eğer egzersiz çalışmanızdan hemen önce bir şeyler yediyseniz, vücudunuz önce bu yediklerinizi daha sonra yağ depolarınızı yakmaya çalışacaktır.

* Yatmadan önce kardiyo egzersizi yaparsanız, antrenmandan sonra “afterburn” (hızlanan metabolizmanın yağ yakımına devam etmesi) dediğimiz bonustan faydalanamayacaksınız çünkü uykuya daldığınız anda melatonin hormonu metabolizmanıza -yavaşla komutu verecektir.

* Sabah egzersizi pozitif enerji verir ve uyanmanızı sağlar. İştahınızı kontrol etmenize ve öğünlerinizi daha sağlıklı seçmenize yardımcı olur.

* Kardiyo egzersizlerden en efektif şekilde faydalanabilmek için nabzınızı aşağıdaki tabloya göre hesaplamalısınız: (220-yaş)X%60 (alt sınır) (220-yaş)X%80 (üst sınır)

Örnek: 36 yaşındaysanız 220-36 =184 184X%60 = dakikada 110 ve 184X%80 = dakikada 145 atış gibi.


Kardiyo Egzersizlerin Faydaları

Kalp Sağlığı

Düzenli kardiyo egzersizleri yüksek tansiyon ve kolesterol seviyenizi düşürebilir, diyabet ya da kalp gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

Kemik Güçlendirme

Egzersiz güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmanın iyi bir yoludur. Yaşlılıkla bağlantılı gelişen kemik erimesini de yavaşlatmanın doğru bir yoludur.

Bedenen ve Ruhen Sağlıklı Hissetme

Formda olmak ve fizik olarak iyi görünmek size daha da enerji verecek, kaygı ve depresyonu azaltacak, kendinize olan güveninizi arttıracak ve stresle baş etmenizde size yardımcı olacak.

Sosyal Hayat

Aktif kalmanın size hayattan zevk almak, yeni arkadaşlar edinmek ve ailenizle daha kaliteli zamanlar geçirmek gibi katkıları olacağını unutmayın. Böylelikle sosyal hayatınız da gelişecektir.

Fiziksel Görünüm

Formda olduğunuzda daha iyi görüneceksiniz. Kardiyo çalışması, kaslarınızı şekillendirmenizi ve sağlıklı bir kiloda kalmanızı sağlayacaktır. Hatta duruşunuzu, postürünüzü daha da iyi hale getirmeniz mümkün olabilir.

Tabiî ki kardiyo egzersizleri hakkında anlattıklarıma katılmayanlar olacaktır. Her insanın vücudu farklıdır. Sizin için neyin en efektif şekilde çalıştığını ancak deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Bizim kültürümüz ile pek uyuşmayan (tembel olduğumuzdan olsa gerek) kardiyo çalışmalarından çok fayda göreceğinize inanıyorum. Evinizde de kendinize uygun kardiyo çalışması yapabilirsiniz; örneğin ip atlayabilirsiniz, merdivenleri hızla çıkabilirsiniz, merdivenleri zıplayarak kalbinizi hızlandırabilirsiniz...

Kaan Berberoğlu
Milli Sporcu


GÜNDE KAÇ KALORİ ALIYORUM DİYORSANIZ OKUYUN !!!
KAÇ KALORİ CETVELİ

1 Haftada 5 kilo... 8 kilo. ŞOK diyetle 10 kilo!

 Yaz ayları yaklaşırken magazin haberleri gazeteler böyle iddalar ile doludur. Aslında pek zor değil kilo alıp vermek nasıl mı : Aldığınız kalori ile harcadığınız kalori denklemidir herşey. Eğer sonuç negatif çıkıyor ise kilo veriyorsunuz demektir. Sonuç başabaş kalıyorsa herşey eşit demektir ki, bu da aynı kilonuzu koruyorsunuz demek olacaktır. Tabi bu denklemde çok önemli bir bilinmeyen var. Kaç kalori? Bir bakalım kaç kalori ?

MEYVELER

Elma 1 adet 60

Kayısı 1 adet 8

Muz 1 adet 100

Kiraz 100 gr 40

Hurma 1 adet 15

İncir 100 gr 41

İncir (kuru) 100 gr 59

Greyfurt 1 adet 60

Portakal 1 adet 50

Kivi 1 adet 34

Mandalina 1 adet 50

Karpuz 100 gr 19

Kavun 100 gr 18

Şeftali 1 adet 60

Armut 1 adet 70

Erik 1 adet 8

Üzüm 100 gr 57

Çilek 100 gr 26
KURUYEMİŞLER (100 gr.)

Badem 600

Hindistancevizi 603

Fındık 650

Fıstık 560

Fıstık Ezmesi 630

Çam fıstığı 600

Ceviz 549

Patlamış mısır 478

Kabak çekirdeği 571

Ay çekirdeği 578

Kestane 167


SEBZELER

domates 1 adet 14

enginar 1 adet 10

patlıcan 1 adet 28

taze fasulye 100 gr 90

brokoli 100 gr 35

brüksel lahanası 100 gr 35

kabak 100 gr 25

havuç 100 gr 35

karnabahar 100 gr 32

kereviz 100 gr 18

salatalık 1 adet 11

marul 100 gr 15

mantar 100 gr 14

soğan 100 gr 35

bezelye 100 gr 89

taze yeşil biber 120 gr 15

patates (haşlama) 100 gr 100

ıspanak 100 gr 26

lahana 100 gr 20

YUMURTA ve SÜT ÜRÜNLERİ

yoğurt (yağlı) 100 gr 95

süt (yağlı) 100 gr 68

süt - yarım yağlı 1subardağı (240ml) 113

light süt 1subardağı (240ml) 86

yoğurt (yağlı,meyveli) 100 gr 125

beyaz peynir (yağlı) 100 gr 275

kaşar peyniri (yağlı) 100 gr 413

parmesan (parmajan) peyniri (yağlı) 100 gr 440

karper peynir (üçgen) 1 adet 65

karper peynir (light) 1 adet 50

labne peyniri 1 kibrit kutusu 62

isviçre peyniri 30 gr 120
fransız brie peyniri 30 gr 96
mozarella 30 gr. 90
rikota (ricotta) 30 gr 56
camembert 30 gr 89
keçi peyniri 30 gr 59
yumurta 1 adet 80

yumurta akı 1 adet 15

yumurta sarısı 1 adet 65



TAHILLAR

1 dilim beyaz ekmek 28 gr 90

1 dilim kepekli ekmek 28 gr 60

1 dilim kızarmış ekmek 15 gr 35

1 adet kruasant 200 gr 200

bisküvi 100 gr 470

mercimek (kuru) 100 gr 314

arpa (kuru) 100 gr 367

bulgur (kuru) 100 gr 371

kuskus (kuru) 100 gr 367

mısır (kuru) 100 gr 342

buğday (kuru) 100 gr 364

susam 100 gr 589

makarna (kuru) 100 gr 339

makarna (haşlanmış) 100 gr 85

pirinç (kuru) 100 gr 357

pirinç (haşlanmış) 100 gr 125

Nestle honey nut cheerios mısır gevreği 100 gr 375
Nestle corn flakes mısır gevreği 100 gr. 374
Ülker Kellogs K bar 1 paket (21 gr.) 85


YAĞLAR (28 gr.)

tereyağı 206

margarin 204

sıvı yağ 130



ETLER (100 gr.)

biftek (ızgara) 278

tavuk (ızgara) 132

tavuk göğsü (haşlanmış) 150

kuzu (yağlı, ızgara) 282

kuzu ciğeri (yağda) 232

salam 446

sosis 295

pastırma-dana-dilimli 2 dilim 122

pastırma-hindi-dilimli 2 dilim 124

jambon 182

salam-macar 60g 138

light salam 60g 96

hindi ızgara köfte 211
hindi salam 60g 132

DENİZ ÜRÜNLERİ

Alabalık 1 adet 168

Midye 1 adet 9

İstiridye 1 adet 6

Karides 1 adet 144

Kalkan 100 gr 193

Levrek 1 adet 93

Palamut 1 adet 168

Somon füme 100 gr 171

Ton balığı 100 gr 121

Uskumru 1 adet 159

Tuzlanmış balık 100 gr 305

Barbun 100 gr 126

Barbun buğulama 100 gr 100

Buğulama balık 100 gr 70

Dil balığı 100 gr 202

Hamsi buğulama 100 gr 140

Sardalye 100 gr 140

Siyah havyar 1 yemek kaşığı 72

Istakoz 100gr 91

Kalamar 100 gr 314
Kılıç balığı 136 gr. 164,5
Mezgit 193 gr. 168
Ringa 184 gr. 290,5
Sazan 218 gr. 277
Yılan balığı 204 gr. 375,5



ŞEKERLİ GIDALAR (100 gr.)

çikolata 528
toblerone 525
kinder bueno 580
ülker alpella riva (1 paket) 251
Eti topkek meyveli 406
Eti browni gold 420
Çokokrem 538
Balık kraker 482
Pizza kraker 476
Cheetos mısır cipsi (peynirli) 490
Cheetos mısır cipsi (peynir baharatlı) 504

bal 315

üzüm pekmezi 293

kakao 289

kesme şeker-2 adet 10g 39

sütlaç 1 porsiyon 334

baklava-ev yapımı 30g 112

tahin helva 1yemek kaşıgı =10g 52

lokum-sade 5-6 adet 102

dondurma- sütlü 193

Eti cin 440

İÇECEKLER (100ml)

kakao (süt&şeker) 91

kahve (sade) 0

kolalı içecek 39

şekersiz çay 0

ice tea (buzlu çay) 30

viski 275

rakı 335

bira 42

şarap 85

portakal suyu 45

elma suyu 47

FAST FOOD

hamburger 255

çizburger 306

tavuk burger 279

patates kızartması (orta boy) 308

tavuk nuggets (6 adet) 259

tavuk şinitzel (100 gr.) 227

cordon blue (100gr.) 235
Mcdonalds bigmac 560

Burger King French Fries (1 small) 250

Burger King Onion Rings (medium) 320

Burger King Chicken Tenders (6'lı) 250

Burger King Whopper (1 adet) 670

Pizza Hut ince hamurlu peynirli (1 dilim) 150
Pizza Hut kalın hamurlu peynirli (1 dilim) 180
Dominos pizza breadsticks (1 parça) 116
Dominos pizza extravaganza (ince hamur 1 dilim) 324
Dominos pizza deluxe (ince hamur 1 dilim) 255
Dominos pizza meatzza (klasik hamur 1 dilim) 370
Kıymalı pide (1 adet) 498
Kıymalı yumurtalı pide (1 adet) 530
Lahmacun (1 adet) 250

YEMEKLER

BİFTEK SOSLU MAKARNA 1 servis (237 ml) 236
KREMALI TON BALIKLI MAKARNA 1 servis (237 ml) 205
TÜRLÜ SOSLU MAKARNA 1 servis (237 ml) 71
KIRMIZI ŞARAP VE MANTARLI MAKARNA 1 servis (237 ml) 100
JAMBON, MANTAR VE BİBERLİ MAKARNA 1 servis (237 ml) 155
İTALYAN USULÜ TAVUK SOSLU MAKARNA 1 servis (237 ml) 195
DENİZ ÜRÜNLERİ MAKARNA SALATASI 1 servis (200 gr.) 180


“Kucak” hareketi, yeryüzündeki bir anda en çok kas gurubunu çalıştıran hareket olsa gerek. Bu egzersiz hareketinin uygulanışı sırasında az çok her kas biraz yardımcı olduğundan maksimum kalori yakışı sağlıyor, bunu anlamak zor değil, dolayısıyla da metabolizma nasıl hızlandırılır sorusuna en iyi cevap oluyor. Eğer göbek eritmeniz gerekiyorsa, bu hareket vücudunuzu egzersiz hareketlerinden sonraki saatlerde de yağ yakmaya zorluyor.

KADINLARA ÖZEL…Bu mevsimde vücudumuzdaki bölgesel fazlalıklarla biraz daha barışık gibiyiz. Pantolonlar, çoraplar, uzun etekler, tunikler, şallar ve ceketlerimizin altında, hafif fazlalıklar ile selülitler, “gözden uzak, gönülden ırak” duruyorlar. Onlarla karşılaşmamak hiç de fena değil. Oradalar ama en azından gözümüze batmıyorlar! Havalar ısınırken mayolar yine vitrinleri süsleyecekler. Zaten genç kızlar için 2010 mezuniyet kıyafetleri çoktan hazırlandı. Dilerseniz siz de hazır olabilirsiniz. Çünkü bölgesel yağlanma ve sellülitlerden kurtulmak için doğru zayıflama hareketleri ile hedefinize emin bir şekilde yol alacaksınız…

Genetik kodumuzda yazıldığı üzere vücudumuzun belli bölgelerinde daha fazla biriken yağlar, bölgesel kilolar olarak karşımıza çıkarak orantısız bir görünüme neden olur. Özellikle Türk kadınlara özel sorunlu bölgeler olarak isimlendirilen, kalça, basen ve bacak bölgesinde, diyet programlarının her zaman sonuç vermediğinden, bu tip problemler için farklı bölgesel zayıflama yöntemleri giderek artan bir biçimde tercih edilmekte… Vücudumuz buluğ çağına kaç yağ hücresi ile girerse, aynı sayıdaki yağ hücrelerini ömür boyunca taşırız. Kilo aldığımız zaman yağ hücrelerinin sayısı artmaz, sadece boyutları büyür. Bunları küçültmek için ne yapmak mı lazım? Spor!

Selülite neden olan yağ hücreleri normal yağ hücreleri değildir. Bunlar özelliğini kaybetmiş, içinde su toplayan ve sertleşen dokulardır. Kilo vermek onları yerinden kıpırdatamaz. Bu hareket ile özellikle bel, basen, kalçalar, bacak bölümünün iç ve arka kısmı, diz içi ve yanları, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı yerlerde çok etkilidir. Bacak arkaları ve basenleri oldukça etkili çalıştıran kucak hareketi sayesinde lenf dolaşımı inanılmaz hızlanır ve selülitleri eritmeye başlar.

Bu hareket ile poponun bel ile birleştiği noktaya bağlanan üst popo kasları, kalça ittirme hareketi sayesinde güçlenir ve dışarı pompeli bir estetik görünüm kazandırır. Basenleri sıkılaştırır. Bu zayıflama hareketini, sağlıklı bir diyet ile birlikte yaparsanız, vücudunuzu yeniden yaratmanız mümkün. Kuşkusuz spor ve dengeli beslenme sizi hedefinize yaklaştıracaktır.



Kadınlar genel olarak, bu harekete erkeklerden daha iyi cevap veriyorlar. Her kişide ve her bölgede aynı verimliliği göstermeyebilir, ama aşağıda listesini yaptığım bölgelerde güvenle kullanabilirsiniz:

- Kalçalardaki fazlalıklar

- Karın bölgesi

- Poponun yeniden şekillendirilmesi

- Sırt bölgesinde kıvrım oluşturan fazlalıklar

- Bel bölgesinde yağlanma

- Uylukların iç kısımları

- Omuz ve kollardaki yağ fazlalıkları

- Dizlerde

- Gıdı yağları

- Çene kenarı fazlalıkları

- Uyluklardaki sellülitler

- Popo sellülitleri

- Üst bacakların arka ve yan kısımlarındaki sellülitler

Daha evvelde bahsettiğim gibi kucak hareketi herkes için değil, bu hareketi egzersiz programınıza katmadan önce mutlaka aile hekiminize danışmalısınız. Özellikle siyatik ve bel ağrıları çekenlerimiz için farklı hareketler daha uygun olacaktır.


Ünlü oyuncu Jennifer Aniston, 41 yaşında olmasına rağmen görenleri kendine hayran bırakıyor.
Yaşından oldukça küçük gösteren Ünlü oyuncu Jennifer Aniston, gençlik ve fit görünmesinin sırrını , formunu nasıl koruduğunu ve nasıl bir beslenme (diyet) programı uyguladığını açıkladı.
Jennifer Aniston Diyeti : Jennifer Aniston

Ünlü oyuncu Jennifer Aniston, 41 yaşında olmasına rağmen görenleri kendine hayran bırakıyor. 
Jennifer neden yaşlanmıyor?

Amerikan magazin basını, bugüne kadar herhangi bir estetik operasyon geçirmeyen Aniston'ın sırrını açıkladı: Spor, bebek maması ve genler!

Amerikan magazin basını, bugüne kadar herhangi bir estetik operasyon geçirmeyen Aniston-ın sırrını açıkladı: Spor, bebek maması ve genler!  Aniston son iki yıldır uyguladığı bebek maması diyeti sayesinde vücudunun formunu hiç kaybetmediğini söylüyor.
Aniston son iki yıldır uyguladığı bebek maması diyeti sayesinde vücudunun formunu hiç kaybetmediğini söylüyor.  Günde 14 kez bebek maması yiyerek diyet yapan Aniston, ayrıca Gwyneth Paltrow ve Madonna'yla da çalışan antrenör Tracy Anderson'la düzenli olarak spor yapıyor.
Günde 14 kez bebek maması yiyerek diyet yapan Aniston, ayrıca Gwyneth Paltrow ve Madonna-yla da çalışan antrenör Tracy Anderson-la düzenli olarak spor yapıyor.  Ancak Jennifer Aniston'a göre, sağlıklı ve genç görünmesinin sırrı genlerinde yatıyor.
Ancak Jennifer Aniston-a göre, sağlıklı ve genç görünmesinin sırrı genlerinde yatıyor. Aniston'ın Girit asıllı olan babası Yannis Anastassakis, ABD'ye göç ettikten sonra oyunculuk kariyerine başlarken adını John Aniston olarak değiştirmiş.
 Aniston-ın Girit asıllı olan babası Yannis Anastassakis, ABD-ye göç ettikten sonra oyunculuk kariyerine başlarken adını John Aniston olarak değiştirmiş.  Jennifer Aniston, Akdeniz kökenli olmasının geç yaşlanmakta kendisine büyük avantaj sağladığını söylüyor.
Jennifer Aniston, Akdeniz kökenli olmasının geç yaşlanmakta kendisine büyük avantaj sağladığını söylüyor.  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  
Jennifer neden yaşlanmıyor?  

 

Yağ Yakma Diyeti ile 7 Günde En Az 3 Kilo Verilir ...

Gönderen @smile 16 Temmuz 2011 Cumartesi


YAĞ YAKMA DİYETİ

Bu diyet programı ABD’deki Minneapolis Mayo Klinik’de hazırlanmıştır.

Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. Diyet, vücudu zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.

Kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa diyete engel değildir.
* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.
* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.
* Diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.
* Bir haftada 6,5 – 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.

Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber
veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.

10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadarve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo kaybedersiniz.

*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

Diyet Programı :

1.Gün:
 
Çorba ve meyve günü:

Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:

Çorba ve sebze günü:

Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle
yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:

Çorba, meyve ve sebze günü:

İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi
hiç aldatmadıysanız 2,5 – 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:

Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):

Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar
yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun
potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:

Et, Domates ve Çorba günü:

Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca
300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar
domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8
bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:

Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:

İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.
2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.
Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:

Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:

Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve
istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız
4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun
yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.


Su vücudumuzdaki organ, doku ve eklemlerin en önemli ve temel bileşenidir. Vücudumuzdaki her organın varlığı suya bağlıdır. Vücudumuzun %75'i sudan meydana gelmiştir. Beynin %85'i, kanın %90'ı, kasların %75'i, böbreklerin %82'si ve kemiklerin %22'si sudur. Vücudumuzdaki organlar ve salgı bezleri eğer iyi ve temiz su ile beslenmezse sonunda görevlerini yapamaz hale gelirler.

Yetişkin bir insan her gün terleme, idrar ve soluk yoluyla yaklaşık 2,5 litre su kaybeder. Vücuttaki su oranı %5 düştüğünde sorunlar gözlenmeye başlar. Yetişkin bir bireyde bu bitkinlik ve huzursuzluk olarak kendini gösterir. Bebeklerde de bu belirtiler su kaybının işareti olabilir. Yaşlı bir insan için %5 su kaybı, özellikle sodyumla birlikte vücuttaki elektrolit oranı düşeceğinden vücut kimyasının bozulmasına neden olur. Bu kişilerde yaşlılık belirtileri genellikle kırışıklık, durgunluk ve hatta uyumsuzluk şeklinde görülür. Vücuttaki su kaybı uzun süre devam ederse, yaşlanma etkisi ve hastalık riski hızlanarak artar.
Eğer yeterli miktarda sıvı almazsak, hücreler dolaşım sisteminden yani kandan sıvı çekerler. Bu da kalbin zorlanmasına sebep olur. Aynı zamanda böbrekler suyu iyi süzemez. Böyle bir durumda böbreğin görevini karaciğer ve diğer organlar üstlenir ve bu durum bu organlarda şiddetli tahribata neden olur. Bunlara ilaveten, kabızlık, deride kuruluk ve kaşıntı, sivilce, burun kanaması, idrar yolları enfeksiyonu, öksürük, nezle, sinüzit ve baş ağrısı gibi sağlık sorunları da görülebilir.

Peki benim için ne kadar su yeterli?



Vücudunuz için gerekli su miktarı ağırlığınızla doğru orantılı. Basit bir hesaplama için vücut ağırlığınızı 32 gram ile çarpabilirsiniz.



Günde ne kadar su içmeniz gerektiğini hesaplamak için aşağıdaki kutucuğa kilonuzu yazıp HESAPLA düğmesine basın.


















Her insanın su ihtiyacının farklı olduğunu söyleyen uzmanlar bazı durumlarda uyarıyor !!!
Günde 8 bardak? Daha fazlası? Aslına bakılırsa herkesin içmesi gereken su miktarı farklıdır. Ünlü sağlık merkezi Mayo Clinic uzmanları kişilerin ne zaman ne kadar su tüketmesi gerektiğini açıklıyor...
İçtiğimiz su miktarını arttırmamız gereken bazı durumlar söz konusudur. Bu durumlar;

- Fiziksel aktivitede artış
-Sıcak ve nemli hava
-kuru iç mekanlar ve yüksek rakım( havadaki nem azaldığında)
-Özellikle ateşli, kusmalı ve ishalli rahatsızlıklar
Yapılan araştırmalar kadınların 2.7 litre su içmesinin yeterli olduğunu gösteriyor. Yediğimiz besinlerden ihtiyacımız olan suyun %20'sini karşılayabildiğimiz için kabaca 2.2 litre su içmek yeterli oluyor.
Ancak kesinlikle alkollü ve kafeinli içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Bu tür içecekler vücuttaki hücrelerin susuz kalmasına neden oluyor.




Özellikle tatil diyetlerinin arttığı şu dönemde bir deri bir kemik olanlara sürekli ‘ne kadar şanslı’ diye imrenilerek bakılır. Ancak yapılan çalışmalar obezite gibi aşırı zayıflılık halinin de sağlığı tehdit ettiğini gösterdi.
Bilim adamları zayıflılık geni olarak adlandırılan genin erkeklerde diabet hastalığını tetiklediğini öne sürmekte.

Sadece diabet mi?

Yapılan çalışmalar aşırı zayıf kişilerin akciğer rahatsızlıklarına, kemik kırılmalarına, erkek üreme kapasitesinin düşmesine ve bayanlarda gebelikte düşük yapma riskine ve hatta trafik kazalarında ölüme kadar normal kilolulara göre daha çok maruz kalmaktalar.
Peki, aşırı zayıf ne demektir? Sınırı nereden başlar?

Tüm dünyaca kabul edildiği üzere vücut kitle endeksi (BMI) 18.5’un altında yer alıyorsa aşırı zayıf olarak nitelendirilir. Vücut kitle endeksi kilonuzun boyunuzun karesine bölümüyle hesaplanır (kg/m2).

Çok zayıf kişilerde bulunduğu söylenen bu genin tip 2 diabet ve kardiyovasküler hastalık riskini arttırdığı söylenmekte. Cambridge Üniversitesinden Dr. Ruth Loos bu genin iç organlarda bulunması gereken yağları da yok ettiğini ve bu şekilde risk faktörlerini oluşturduğunu belirtti.

Bu genin sadece resmin bir parçası olduğunu belirten Loos, sadece Amerikada yılda 34000 kişinin aşırı zayıflığa bağlı sorunlardan ötürü öldüğünü vurguladı. Yılda aşırı kilo almaya bağlı 112.000 kişi hayatını kaybederken, aşırı zayıflığa bağlı ölüm oranlarının da yüksek olması tehlike sınırlarını zorlamaya başladı.

Bir çok kişinin zayıflığından ötürü sahip olduğu risklerden habersiz olduğunu vurgulayan bilim adamları başlıca tehlikeleri şöyle sıraladı:

Kemik kırılmaları, eklem problemleri ve kalp krizi, düşük, depresyon, akciğer problemleri, sperm kalitesinin düşmesi, trafik kazalarında ölme.

Aşırı kilolar sağlığı olumsuz etkilediği gibi aşırı zayıf olma veya aşırı ve hızlı kilo verme de sağlığa zararlıdır. Hedef sürekli dengeli beslenerek, günlük hareket miktarımızı arttırarak formda kalmak ve sağlıklı olmaktır.

Özellikle tüm dünyada termojenik, yani vücut metabolizma hızı ile yağ yakımını arttırarak kilo kaybı sağlayan yeşil çaylı form içecekleri hem genel vücut sağlığı hem de sağlıklı kilo kaybı için önerilmektedir. Bireylerin temel hedefi sağlıklı ve formda bir yaşam tarzını hayatlarının parçası haline getirmektir.



Dilara Koçak, sofranızın 3 mucize besininin faydalarını açıklıyor...
Kefir Enginar ve Zencefilin sayısız faydaları var.
Kefir Enginar ve Zencefilin Yararları Nelerdir?
Kefir
Kefir sütte bulunan tüm besin öğelerini içerir. Kuzey Kafkasya orijinli; inek, koyun, ve keçi sütünden yapılan fermente içecektir. Günlük beslenme içinde süt veya yoğurt yerine kullanılabilir.

Evde üretmek mümkün olduğu gibi sanayi tipi olanlar da tercih edilebilir. Kefirdeki laktoz oranı azaldığı için laktoza duyarlı kişiler kefiri rahatlıkla içebilirler. Kefirdeki karbondioksit sindirimi kolaylaştırır. Kefirin sağlığa katkısına baktığımızda bağışıklık sisteminin güçlendirmek, yiyeceklerin hazmını kolaylaştırmak, bağırsak duvarının zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak, ishali önlemek ve tedavi etmek gibi etkilerinden bahsedilebilir. Bazı araştırmacılar kefiri 80 yaşın üzerinde yaşamın anahtarı olarak görmektedirler. Yazın soğuk içecek olarak rahatlıkla tüketilebilir.

Enginar
Enginarın sağlığımıza, özelikle karaciğerimize faydaları birçok kişi tarafından biliniyor. Özellikle bu dönemde taze olarak ulaşabildiğimiz enginarı, haşlayıp salatalara ekleyerek ya da zeytinyağlı olarak ya da pirinç-bulgur karışımıyla içini doldurup dolma haline getirerek yapraklarından da faydalanabilirsiniz. Yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve manganeze ek olarak A vitamini, B1 vitamini ve C vitaminleri içerir. Enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesinin yanı sıra safranın kolay akışını sağlamasıdır:
* İçeriğindeki birçok vitamin ve minerallere ek olarak enginarda bulunan 'Ciarin' adlı madde karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
* Safra salgılanmasının artışına etki ederek hazımsızlık ve diğer sindirim şikâyetlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
* Enginar, böbreklerdeki üre konsantrasyonunu artırarak diüretik etki oluşumuna yardımcı olabilir.
* Enginar, kandaki kolesterol seviyesinin ayarlanmasına yardımcı olabilir.


Enginarın Besin içeriğine Yakın Bakış;

1 adet orta boy çiğ enginar (yaklaşık 130 gr.) ortalama 60 kalori içerir.
* Doymuş yağ oranı çok düşüktür.
* Kolesterol içermez.
* Posa içeriği yüksektir.
* Demir içeriği yüksektir.
* Fosfor ve niasini yüksek miktarda içerir.
* B6 vitamini içinde iyi bir kaynaktır.



ZENCEFİL
Sağlık sorunlarının tedavisinde bitkisel ürünler ve doğal desteklerin kullanımı giderek artıyor. Zencefil en çok kullanılan bu ürünlerin ilk 10’u içerisinde yer alıyor. Mutfakta bir baharat olarak kullanılan zencefilden, geleneksel Hint ve Çin tıbbında, astım, diyabet, mide bulantısı, felç ve diş ağrısı gibi acılı durumların tedavisinde de yararlanılıyor. Kas ağrılarının azaltılması için zencefilin olabilecek etkisi üzerine yoğunlaşmalar da var.

Mide bulantısına karşı zencefilin etkileri
Hamilelik sırasında mide bulantısı ve kusma için tedavi olarak uzun zamandan beri zencefil önerilmektedir ve deneysel olarak da görüldüğü üzere, hareket hastalığıyla ilişkili olarak mide bulantısını azaltmıştır. Zencefilin kemoterapinin yan etkilerini azalttığı da kanıtlanmıştır. Amerikan Birliği Klinik Onkoloji’nin 2009’daki yıllık toplantısında sunulan araştırmaya göre, meme kanseri olan hastalara standart şekilde verilen kusmayı engelleyen ilaca 0.5 gr. ve 1.0 gr. zencefil eklenmiştir. Katılımcılar kemoterapi tedavisinden 3 gün önce ve 3 gün sonra günde iki kez zencefil takviyesi almışlardır. Buna göre mide bulantısı oranında, ilacı plasebo (yalancı ilaç) olan hastalara göre yaklaşık yüzde 40 azalma görülmüştür

Zencefil ve ağrı tedavisi
Zencefil ayrıca kireçlenme ağrısının tedavisinde de değerlendirmeden geçmiştir. Kireçlenmesi olan hastaların dahil edildiği çalışmanın verilerine göre, günlük 30 mg.’dan 500 mg.’a kadar zencefil alımının 4 haftadan 36 haftaya kadar devam etmesi sonucunda kalça ve dizlerde hareketten dolayı oluşan ağrının azaldığı görülmüştür. Zencefil aynı zamanda tümör dokusunun ölmesinde de etkili bir faktördür. Araştırma sonuçlarında “Zencefil, kas ve eklemlerde olan şişme ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olan önemli bir maddedir” diye bildiriliyor.

Zencefili daha fazla kullanmak için;
* Bitki çaylarına taze zencefilden bir dilim ekleyin
* Limonata yaparken içine taze zencefil deneyin
* Kurabiyelerinizde toz zencefille farklı bir aroma yakalayın
* Sıcak su içine biraz bal biraz zencefil atarak boğazınızı yumuşatabilirsiniz.

Followers