Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

20 adımda nasıl kolay kalori harcanır ?

Gönderen @smile 1 Ekim 2010 Cuma

Sadece günlük yaşam şeklinizi değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilir ve sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Nasıl mı ? İşte cevabı :

Bu öneriler ile, Özel diyet yiyecekleri almanıza, Yüksek ücretli diyet salonlarına üye olmanıza gerek yok. Sadece günlük yaşamınızda basit değişiklikler yapmanız yeterli.
1- Kilo almanın en belirgin sebeblerinden biri, bir diyete bağlı olmadan yemek aralarında atıştırmaktır. Eğer bir diyete bağlı değilseniz bu atıştırmalarınız yerine su için.
2- Buzdolabınızın içini boşaltın. Böylelikle hem para harcamanızı engelleyecek, hemde sizde atıştırma hissi meydana getiren yiyecekler gözünüzün önünden gidecek.
3- Uyku düzeninize çok dikkat edin. Sizi rahatlatacak kadar dinlenin. Bunu yaparsanız birşeyler atıştırarak alacağınız enerjiyi uyuyarak toplamış olursunuz.
4- Çoğu diyet programında olduğu gibi Alkol almaktan, Ekmek yemekten kaçının, Karbonhidratlı gıdalardan uzak durun.
5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya çalışın. Akşamları film izleme gibi zevkleriniz varsa bunu karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın.
6- Kahvaltı yapmayı asla ihmal etmeyin. Kahvaltı gün içinde size yetecek kadar enerji verecektir ve  böylece öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.
7- İki Öğün arasında acıkır ve yeme istedi duyarsanız onun yerine sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Uzmanlar,  müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesinin uyarıldığını belirtiyor.
8- Ayakta yemek yemekten vazgeçin.
9- Yeşil çay tüketin. Yeşil çay içmek vücuttaki mevcut kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak kadar tüketlemeye çalışın.
10- Yemek yerken yemeğe odaklanın. Televizyon karşısında,  kitap vs. okurken ya da başka birşeylerde uğraşırken yemek yemeyin.
11- Günde en az 20 – 25 dakika gündüz yürüyüşü yapmaya özen gösterin. Gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardım eder.
12- Sağlıklı şeyler yiyin. Abur cubur yemekden kaçının, Dışarıda yemek zorunda kaldığınızda ise çocuk menülerini tercih edin ya da sossuz salata yiyin.
13- Kendinizi zorlamayın. Sağlıklı zayıflama programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye çalışın.
14- Bahçe ve toprak işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe ve toprak işiyle uğraşmak 500 kalori harcamanızı sağlar.
15- Apartmanlara girdiğinizde asansör yerine merdivenleri kullanın.
16- Ev işleri ile de uğraşarak kalori yakabilirsiniz. Ev işleri ile uğraşın.
17- İp atlayın. Çok muhteşem bir egzersizdir ve hem de çok eğlencelidir .
18- Azar azar olmak kaydı ile sık yiyin.
19- Çikolatayı çok mu seviyorsunuz ? Her akşam küçük bir parça çikolata yiyin.  Size mutluluk verecek kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
20- En önemli nokta Kendinizi asla ve asla sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter. Bunu hiç unutmayın.
Sağlıklı zayıflama o kadar zor birşey değildir. Diyet programlarına yüklenmeden önce mutlaka böyle basit uyarıları göz önünde bulundurun ki sadece zayıflamak için değil sağlıklı olmak için de adım atmış olun .

0 yorum

Yorum Gönder

Followers