Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Uzun zamandır kilolarınızı kafanıza mı takıyorsunuz?? Hamileliğinizde doğal olarak epey kilo aldınız. Dikkat ederseniz doğal olarak diyoruz çünkü hamilelikte kilo almak kadar doğal bir şey yoktur.!!!
Sağlıklı bir şekilde doğum yaptınız ve bir an önce bu fazlalıklardan kurtulmak istiyorsunuz. İşte size uzmanlarımızdan aldığımız tavsiyeler ve örnek diyet listeleri... Bu menüler, kilo vermenizin yanı sıra emzirme döneminde sağlıklı beslenmenizi de sağlayacak. Uzmanlarımız, Diyetisyen Selahattin Dönmez, Diyetisyen Taylan Kümeli ve Diyetisyen Dilara Koçak bizleri, doğum sonrası kilo ve emzirme dönemi beslenmesiyle ilgili bilgilendiriyor. 

Emzirme döneminde sağlıklı beslenme
Bu hassas dönemde beslenme düzeninizle ilgili bilgileri Uzm. Diyetisyen Selahattin Dönmez'den aktarıyoruz.

Hamilelik sürecinin ardından biyolojik olarak emzirme dönemi başlar. Annede süt salgılanması için gerekli değişikliklerse hamilelikte hazırlanmış olur. Doğum sonrasında bebeğinizle mutlu olmanız, onu görebiliyor olmanız, okşayabilmeniz, yanınızda hissedebilmeniz ve de sütünüzün bebeğiniz için en iyi besin olduğunu bilmeniz, sizi emzirmeye hazırlayan en önemli şeyler. Başarılı süt salınım süreci, bebeğin doğum sonrasında ilk kez anneyi emmesi ile birlikte başlar. Emmesiyle meme ucunda oluşturduğu uyarı, süt salgısını harekete geçirir. Emzirme sonucu prolaktin hormonu salgılanır. Annelerde bulunan oksitosin adı verilen hormonsa oluşan süt salgısının meme kanallarına akmasını, boşalmasını sağlar.

Emzirme döneminde sütün verimi, bazı yönleri ile beslenmenize bağlı olarak değişebilir. Yeterli ve dengeli beslenirseniz hamilelik sırasında deri altında depolanmış yağları vücut, emzirme süresince kaynak olarak kullanılır. Böylece kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo verirsiniz.

Anne sütünün bebek için yeterliliğiyse bebeğin günde ortalama 20-30 gram süt içmesiyle değerlendirilebilir.

Bu dönemde diyet yapmanız önerilmez. Ancak sağlıklı ve dengeli beslenerek hem sütünüzün yeteri kadar gelmesini sağlayabilir hem de kolay forma girebilirsiniz.

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de aşırı yağlı yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durun. Sütünüzün gelmesi içinse bol bol su için.

ÖRNEK MENÜ
Kahvaltı
1 kase doğranmış mevsim meyvesi
1 tatlı kaşığı fındık ezmesi veya bal veya reçel
1-2 dilim peynir
1-2 dilim ekmek
Bol çiğ sebze

Ara Öğün
1 su bardağı süt veya 1 adet meyveli yoğurt

Öğle Yemeği
1 kase tercih edilen çorba
1 küçük tabak pişmiş sebze yemeği
1-2 ince dilim ekmek
Salata (az yağlı)

Ara Öğün
1 avuç içi kadar fındık/badem/ceviz veya tuzsuz yer fıstığı veya 2 orta boy taze mevsim meyvesi

Akşam Yemeği
1 kase yoğurt veya cacık
1 avuç içi kadar et veya tavuk veya balık
1-2 ince dilim ekmek
Salata (az yağlı)

Ara Öğün
1 orta boy taze mevsim meyvesi

0 yorum

Yorum Gönder

Followers