Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Miyom (myom) rahim ve rahim ağzında görülebilen, iyi huylu urlar, yani tümöral yapılardır. Genellikle yuvarlak ve pembemsi renkte olan bu miyomlar rahim içinde her yerde bulunabilirler.

Miyom Neden Oluşur ? Miyom Sebepleri Nelerdir?
Miyomun oluşumuna yol açan etkenler tam olarak açıklık kazanmamış olsa da, miyomun  gelişmesinde ve büyümesinde östrojen  hormonunun yer aldığı gösterilmiştir.


Miyomun Bayanlarda Görülme Sıklığı Nedir?
Kadınlarda görülen iyi huylu tümörler arasında miyom en sık görülenidir.  Kadınlarda sıkça, yani bayanların %20 – 70 gibi çoğunluğunda görülebilmektedir. 35 yaşın üzerindeki bayanların %20’sinde miyom görülmektedir. Miyomların en sık görüldüğü aralık 35-45 yaşlar arasıdır.

Otuzbeş yaşın üzerindeki kadınların % 20’sinde rahimde ur (myom ya da miyom) görülmektedir. Yani aslında oldukça sık rastlanan oluşumlardır.
 Miyom Kansere Dönüşür mü? Miyom Tehlikeli midir?
Genel olarak miyomlarda % 0.5 oranında kanser gelişim olasılığı olduğu kabul edilmekle birlikte, birçok çalışmada bu oranın çok daha düşük olduğu görülmüştür. Yani miyomu olan kadınların telaşlanmalarına gerek yoktur. Menopoz döneminden sonra miyom pek görülmez. Eğer Menopozdan sonra rahim duvarından bu tip bir ur çıkarsa bu daha çok kötü huylu olarak değerlendirilir. Bunlar daha çok miyomun kanser olarak çıkan türüdür ve menopoz sonrası çıkan urlar kısa sürede ameliyat edilmelidir.
Miyom daha çok kimlerde görülür?
Her 100 kadından yaklaşık 15′inde çapı ufak veya büyük, az sayıda veya çok sayıda, belirti veren veya vermeyen miyomlara rastlamak mümkündür.
Miyomlar sıklıkla 30-40 yaş grubu kadınlarda saptanırlar. Ergenlik çağından önce teorik olarak miyomlara rastlamak mümkün olmakla beraber bu durum enderdir. Miyomlar menopoz çağında vücutta östrojen hormonu salgısının azalmış olmasıyla birlikte gerileme gösterirler ve bu nedenle üreme çağında miyom tanısı almış kadınların çoğunda menopoza girdikten belli bir süre sonra miyomların hızla küçüldüğü ve hatta kaybolduğu gözlenir.
Yirmili yaşlarda pek sık miyom görülmemektedir. Fakat otuzlu yaşlardan sonra miyom çok sık görülmeye başlar. Daha çok otuzlu yaşlardan menopoza kadar olan süre içinde sık gözükür.
Miyom Teşhisi Nasıl Yapılır?
Miyom basit bir jinekolojik muayene ile tespit edilir. Hem karından bakılan ultrason ile hem de vajinadan bakılan ultrason ile standart bir kadın doğum uzmanı miyom teşhisini çok rahat koyabilir. Kadın sağlığı açısından her hanım menopozdan sonrada her yıl düzenli olarak kontrol yaptırmalıdır. Cinsel aktif olduktan sonra belli bir ailesel risk yoksa normal yıllık kontroller ile gidilmelidir. Fakat ailesel veya kişisel bir risk olmuşsa daha sık kontrole gidilmelidir.
Konunu anahtar kelimeleri: miyom neden oluşur,kadın hastalıkları miyom nedir,rahimde ur bitkisel doğru olarak tedavi,suna dumankaya miyom,ahmet marankinin rahimde miyom formülü,miyom sebepleri,myom neden oluşur,rahimdeki iyi huylu miyomlar,kad,rahim içindeki miyomlar tehlikelimidir

0 yorum

Yorum Gönder

Followers