Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Bugün sizinle evde veya ofiste rahatlıkla yapabileceğiniz birkaç egzersiz ile nasıl formunu rahatlıkla koruyabileceğinizi anlatmak istiyoruz. Eğer evden çıkamıyorsanız veya iş yerinde tıkılıp kaldıysanız ve fitness için zaman bulamıyorum diyorsanız bu hareketler tam da ihtiyacınız olan kurtarıcılarınız.

Bugünlerde bir fitnes centera gitmeye kalktığınızda; bütün gün çalışıp uzun bir zaman trafikte geçirdikten sonra egzersiz yapmaya vakit kalsa bile istek kalmıyor insanda, genelde yoğunluk ve keşmekeşlikten bıkıp, bırakın salona gitmeyi eve bile gitmeyi zar zor başarıyoruz. Böyle zamanlarda egzersizi evde yapmak daha sağlıklı olacaktır sanıyorum.



Gün içinde yapacağınız yarım saatlik bu hareketlerle stresiniz giderip güne sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz. Amcanızı ister birkaç yüz kalori yakmak olsun ister kas yapıp metabolizmanızı hızlandırmak, kendinizi çok iyi hissedeceğinize garanti veriyorum. Unutmamanız gereken şey, yağ yakımı için spor yapıyorsanız, egzersizin süresi minimum yirmi dakika olmalı ve mümkün olduğunca uzun süre yapılmalıdır.



KOLTUKTA DİP HAREKETİ

HAREKET NASIL?

İki koltuğu birleştirip ayaklarınızı uzatın. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın ki Chi enerjiniz iç organlarınız arasında dolaşmaya başlasın. Kollarınızı bastırarak yavaşça nefesinizi sonuna kadar verip karın kaslarınızı sıkın.



ÇALIŞAN KASLAR
Arka kol triseps kasları, karın kasları, göğüs kası.


AYAKLAR YUKARIDA ŞINAV ÇEKME

HAREKET NASIL?

Koltuğu ayaklarınızı uzatıp ellerinizi omuzlarınızın altına gelecek şekilde açın. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın, kollarınızı bastırarak yavaşça nefesinizi sonuna kadar verin ve karın kaslarınızı sıkın. Şınav hareketi boyunca belinizi bükmemeye çalışın.




ÇALIŞAN KASLAR
Göğüs kası, arka kol triseps kasları, omuz başları ve karın kasları.


AYAKLAR DESTEKLİ MEKİK ÇEKME

HAREKET NASIL?
Koltuğun altına ayaklarınızı yerleştirip ellerinizi başınızın arkasına koyun. Yavaşça kendinizi indirirken derin bir diyafram nefesi alın, karın kaslarınızı sıkarak kalkın ve yavaşça nefesinizi sonuna kadar verin.




ÇALIŞAN KASLAR
Üst karın kasları, bacak kasları ve ayak bilekleri.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers