Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Su vücudumuzdaki organ, doku ve eklemlerin en önemli ve temel bileşenidir. Vücudumuzdaki her organın varlığı suya bağlıdır. Vücudumuzun %75'i sudan meydana gelmiştir. Beynin %85'i, kanın %90'ı, kasların %75'i, böbreklerin %82'si ve kemiklerin %22'si sudur. Vücudumuzdaki organlar ve salgı bezleri eğer iyi ve temiz su ile beslenmezse sonunda görevlerini yapamaz hale gelirler.

Yetişkin bir insan her gün terleme, idrar ve soluk yoluyla yaklaşık 2,5 litre su kaybeder. Vücuttaki su oranı %5 düştüğünde sorunlar gözlenmeye başlar. Yetişkin bir bireyde bu bitkinlik ve huzursuzluk olarak kendini gösterir. Bebeklerde de bu belirtiler su kaybının işareti olabilir. Yaşlı bir insan için %5 su kaybı, özellikle sodyumla birlikte vücuttaki elektrolit oranı düşeceğinden vücut kimyasının bozulmasına neden olur. Bu kişilerde yaşlılık belirtileri genellikle kırışıklık, durgunluk ve hatta uyumsuzluk şeklinde görülür. Vücuttaki su kaybı uzun süre devam ederse, yaşlanma etkisi ve hastalık riski hızlanarak artar.
Eğer yeterli miktarda sıvı almazsak, hücreler dolaşım sisteminden yani kandan sıvı çekerler. Bu da kalbin zorlanmasına sebep olur. Aynı zamanda böbrekler suyu iyi süzemez. Böyle bir durumda böbreğin görevini karaciğer ve diğer organlar üstlenir ve bu durum bu organlarda şiddetli tahribata neden olur. Bunlara ilaveten, kabızlık, deride kuruluk ve kaşıntı, sivilce, burun kanaması, idrar yolları enfeksiyonu, öksürük, nezle, sinüzit ve baş ağrısı gibi sağlık sorunları da görülebilir.

Peki benim için ne kadar su yeterli?



Vücudunuz için gerekli su miktarı ağırlığınızla doğru orantılı. Basit bir hesaplama için vücut ağırlığınızı 32 gram ile çarpabilirsiniz.



Günde ne kadar su içmeniz gerektiğini hesaplamak için aşağıdaki kutucuğa kilonuzu yazıp HESAPLA düğmesine basın.

















0 yorum

Yorum Gönder

Followers