Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Oruç Tutarken Sağlığınıza Dikkat Edin!
Bu Sene 16 Saat Oruçlusunuz! İşte Oruç Tutarken Zorlanmamanız için Birkaç Öneri...
11 Ayın Sultanı Ramazan bu sene Ağustos sıcaklarına denk geldi. Günlerin uzunluğu, havanın sıcaklığıyla birleşince oruçlu geçirilen 16 saat çoğumuz için çok yorucu oldu. Peki, bu zorlayıcı koşullarda oruç tutarken daha rahat edebilmek için birkaç öneriye ne dersiniz?
Oruçluyken su kaybı nasıl önlenir? Ramazanda susuzluğu nasıl önleriz? Oruçluyken bitki çayları susuzluğu önler mi? Ramazanda sıvı kaybına karşı ne yapılmalıdır?

En büyük sorun su kaybı!

Bu Ramazan'da hepimizin yaşadığı en büyük problem bunaltıcı havalarda uzun saatler boyunca sıvı alamamak. Özellikle de yaz aylarında aşırı terleme problemiyle beraber su kaybı iki kat daha artar. Aşırı terlemeyi önlemek sıvı kaybını da önemli bir ölçüde önlemenizi sağlar.

Ayrıca, iftardan sahura kadar olan süreç içerisinde sıvı alımınızı dengede tutmanız gerekiyor. Sıvı kaybını minimuma indirmek için iftarda yemeğe az da olsa çorba içerek başlamanız faydalıdır. Çorba içmek ayrıca sizi daha tok tutacağından daha az yemek yiyecek ve birden bünyenize yüklenmeden daha dengeli beslenmenizi sağlayacaktır.


Çay-kahve tüketimine dikkat! Bir tek bitki çayları su ihtiyacınızı karşılar!

Ramazan'ın en büyük keyiflerinden birisi de iftardan sonra içilen Türk Kahvesi ve demleme çaydır. Fakat burada dikkat etmeniz konu, çay-kahve tüketiminin su ihtiyacını karşılamaması, aksine vücuttan suyun atılmasına yardımcı olmasıdır. Bu sebeple, çay-kahve tüketimini belirli bir ölçüde tutmanız gerekir.

Su ihtiyacınızı karşılayabilmek için bitki çaylarını denemelisiniz. Bitki çayları vücuttan fazla suyu atmadan sıvı ihtiyacınızı dengelemede ve hararetinizi kesmede size mükemmel bir yardımcıdır. Aynı zamanda gece geç vakitte yenilen yemekten sonra hazımsızlık problemi çekmenizi önler. İftar ve sahurdan sonra içeceğiniz bir-iki fincan bitki çayı ile bütün gün aç geçirilen günün stresinden kurtulabilir, su ihtiyacınızı karşılayabilir, tansiyonunuzu dengeler ayrıca da tokluk hissedersiniz.

Halsizlikten kurtulmak için...

16 saat boyunca aç ve susuz kalmak elbette sizi yorar ve kendinizi bitkin hissetmenize neden olur. Bunun için ise iftardan sonra enerji veren, vitamin ihtiyacınızı karşılayan besinler tüketmeniz faydalı olacaktır. Ağır tatlılar yerine meyve tüketimi hem lif ihtiyacınızı karşılar hem de kilo almanızı önler. Ayrıca diyet lifi takviyesi almanız açlık hissinizi de bastırmanızı sağlayacaktır.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers