Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Ünlülerin doktoru Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ‘Kilo vermenin sırrı yediklerinizi azaltmaktan, aktivitenizi artırmaktan geçiyor’ diyor.
Pek çok kişinin neden kilo aldığını anlamadığı için nasıl kilo vereceğini bilmediğini söyleyen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vücudumuzun bir hesap makinesi gibi olduğunu ve fazla kalorilerin mutlaka yağ olarak depolandığını söylüyor.

Kendisinin bile zaman zaman kilosunu yönetmekte zorlandığının altını çizen Müftüoğlu, mucize diyetin olmadığını anlatıyor ve sağlıklı kilonun sırlarını bizimle paylaşıyor.
Fazla kilolardan kurtulmak için doğru bir planla işe başlamak gerekiyor. Bütün araştırmalar hangi yaş ve kiloda olursanız olun sağlıklı bir vücudun ayda 2-4 kilodan daha fazla kaybı kabullenmekte güçlük çekeceğini gösteriyor.

Kilo vermenin 4 altın kuralı

Düşük yağlı, orta düzeyde protein ve yeterli miktarda karbonhidrat içeren diyet: Kek, kurabiye, bisküvi, şeker ve tatlılar yerine meyve, sebze, bulgur, makarna ve kepekli ürünler yemeyi deneyin.
Egzersiz olmadan olmaz: Kilo yönetimi programı yaşam koşullarınıza uygun size özel hazırlanmış bir egzersiz planını mutlaka içermelidir. Verdikleri kiloyu başarılı bir şekilde koruyanların sırrı “günde 30 ila 45 dakika yürüyüş”tür.
Vazgeçilmez öğün kahvaltı: Kilo sorunu olanların büyük bir kısmında kahvaltı alışkanlığı olmadığı saptanmıştır. Atlanan bir kahvaltının ardından yeterli, dengeli ve çeşitli bir öğle yemeği genellikle yapılamaz.
Kilo takibi ve porsiyon kontrolü: Haftalık kilo takibi yapmak her gün tartılmaktan çok daha yararlıdır. Bunun yanı sıra porsiyon kontrolünün, edinilmesi gereken önemli bir alışkanlık olduğunu unutmayın!

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR

Diyet ve light ürünler kilo aldırmaz!
Şok diyetler daha çok yağ kaybettirir!
Bitki hapları, hızlı kilo verdirir!
Limon-greyfurt, ananas zayıflatır!
Yağ kıran aletlerden faydalanalım!
Masajla kaslara elektrik vermekle, yağ kaybediliyor!

Bunlar çok önemli

Tuz kullanımını azaltın. Günde 2-3 gramı geçmeyecek miktarda tuz tüketmeye çalışın.
Yemeklerinize potasyum bakımından zengin, maydanoz, nane, kekik, dereotu, soğan, limon gibi tat vericileri kullanmaya özen gösterin.
Kansere karşı koruyucu etkisi olan sarımsak, sofranızda mutlaka yer alsın.
Bitkisel sıvı yağları tercih edin.
Yeşillikleri unutmayın. Bol bol tere, roka, yeşil soğan, maydanoz tüketin.
Peynirinizi tuzsuz almaya dikkat edin ya da suda bekletin.
Zeytin tüketimini günde 4-5 adet olacak şekilde sınırlayın.
Günde 3-5 porsiyon meyve-sebze tüketin.
Turşu, salamura ve ev salçası tüketimini azaltın.
Tereyağı, margarin, kuyrukyağı ve içyağı kullanmayın.
Alışverişe gittiğinizde dikkatli olun. Sepete bir şey koymadan önce düşünün. Benzer ürünlerin farklı içerikleri ve daha yararlı, daha az zararlı olanlarını bulabilirsiniz. Etiketleri okuyun.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers