Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Bu tarifi adım adım izleyerek, lezzetli dondurma yapmanın aslında hiç de zor olmadığını göreceksiniz.
Ev yapımı sade dondurmanızı çikolata sosuyla ya da çilek, muz gibi meyvelerle de servis edebilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin


Yapılışı
  • Yumurta sarısını bir tencerede çırpın.
  • Sırasıyla vanilin ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katarak bütün malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
  • Tencereyi ocağa alın ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
  • Karışımı buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
  • Tamamen soğuyan dondurmayı bir kaba alıp en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
  • Tamamen sertleşene kadar dondurmayı buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
  • Servis etmeden önce bir süre buzlukta beklettiğiniz dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers