Ev yapımı sade dondurmanızı çikolata sosuyla ya da çilek, muz gibi meyvelerle de servis edebilirsiniz.
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
Yapılışı
- Yumurta sarısını bir tencerede çırpın.
- Sırasıyla vanilin ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katarak bütün malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
- Tencereyi ocağa alın ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
- Karışımı buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
- Tamamen soğuyan dondurmayı bir kaba alıp en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
- Tamamen sertleşene kadar dondurmayı buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
- Servis etmeden önce bir süre buzlukta beklettiğiniz dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.
0 yorum