GEREKLİ MALZEMELER;
* Beyaz lahana,
* Havuç,
* 1/2 yeşil elma,
* 1 çay bardağı kefir veya sulu yoğurt,
* 1 çay kaşığı limon,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Beyaz lahanayı, ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. Her ikisini de karıştırın. Bol miktarda tuz atın ve tuz ile havuç lahana karışımını ovun. Bu işlem, lahananın çiğnenmesini ve sindirimini kolaylaşrır. Lahana ve havucu bol su ile yıkadıktan sonra, rendenin ince tarafı iel, elmayı rendeleyin. Elma rendesini ve diğer verilen malzemeleri de, salatanın içerisine karıştırın. Sabah kahvaltısı yerine tüketin. Eğer isterseniz, bu salatanın yanında, 1 dilim lıght peynir ilave edebilirsiniz.
0 yorum