Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

Diyetiniz başarılı olmuyor mu? Hiçbir diyetten doğru sonuç alamadınız mı?

Diyetlerin %95’inin neden başarısız olduğunu, son günlerin en ilginç kitaplarından bilinçaltımızı formatlayan “Yıka Beynini!” kitabının yazarı ve kişisel gelişim uzmanı M. Barış Muslu’ya sorduk.
Amerika’da diyet sektörünün cirosu 50 milyar dolar. Buna rağmen, diyetlerin %95’inin işe yaramadığını, ve nüfusun %30’una yakınının obezite sorunu yaşadığını biliyor musunuz?

Peki, diyetler neden başarısız oluyor? Bu sorunun cevabını “Yıka Beynini!” kitabının yazarı ve kişisel gelişim uzmanı M. Barış Muslu veriyor.

Neden “duygusal açlık” hissederiz?
“Duygusal açlık” bize atalarımızın mirası. On binlerce yıl öncesini bir düşünün; doyabilmek için sadece meyve-sebze toplamayı ve avlanma fırsatını kollayan, toplanan besini uzun süreli stoklayamayan atalarımızın beslenmesi günümüze göre çok daha fazla sorunluydu.

İşte bu nedenle bilinçaltımızın “açlık” ve “tehlike” ilişkisi üzerine güçlü bir tarihsel koşullanması var. Eğer açsak, bilinçaltımızda tehlike çanları çalar. Çünkü ona göre, eski zamanlardaki gibi, açlıktan ölme tehlikesi vardır!

Peki, bu “açlık” ve “tehlike” ilişkisi nasıl oluyor da bize kilo aldırıyor?
Kısacası “açlık” bilinçaltı için “tehlike” demektir. Ama bilinçaltı bu iki anahtar kelimenin yerini değiştirerek de çalışabiliyor maalesef. Yani “tehlike” bilinçaltı için “açlık” anlamına da gelebiliyor. Yani tehlike varsa bir başka deyişle, içimizde kaygı, endişe, sinir, üzüntü gibi negatif duygular varsa, karnımız da otomatik olarak acıkıyor.

Çoğu zaman, bu ilişki o kadar otomatik oluyor ki, aç olmadığımız halde buzdolabına gittiğimizde, hissettiğimiz duyguların farkında bile olmadan yemek yemeğe başlıyoruz. Çoğu kişi atıştırma anında ne hissettiğinin farkında olmadan yiyor. Kalıcı kilo verebilmek için ilk adım bu duyguları ortaya çıkarmak.

Duygusal açlığımızı neden özellikle şeker ve karbonhidratlarla bastırıyoruz?
Bunun nedeni şeker ve karbonhidratların diğer besinlere oranla çok daha hızlı kana karışması. Bilinçaltımıza, çok süratli ve mucizevi şekilde “açlık tehlikesinden” kurtulduğumuzun sinyalini en hızlı bu gıdalar veriyor.

Örneğin sınav stresiyle gece boyunca ders çalışan öğrenciler çoğunlukla karbonhidrat ve şekere dayalı atıştırmalar yapar. Bu zararlı atıştırmalara en sık bulunan bahane de şudur: “Beynimi çalıştırıyorum ve beynimin şekere ihtiyacı var”. Oysa işin gerçeği stres ve endişeyle kendini tehlikede hisseden bilinçaltının yarattığı açlık hissidir.

Diyete başlayanların % 95’i neden başarısız oluyor?
Son yıllarda, ekonomik gücü olanlar, kişiye özel diyetlerle diyetisyenler eşliğinde zayıflamaya çalışıyor. Bu yaklaşım, daha öncesinin “kopyala yapıştır diyet” mantalitesine göre büyük bir gelişme içerse de, sadece “yiyeceklere” odaklanıyor.

Diyete bağlı kalarak, kilo veren insanların çoğunun belli bir süre içerisinde kilolarını geri alması hepimizin bildiği bir gerçek. En sağlıklı diyetin bile başarısız olabilmesinin nedeni ise beslenmeyle ilişkili duyguların hiçe sayılması. Yemekle ilgili bilinçaltındaki ilişkilendirmelerden dolayı, insanlar belli bir süre sonra kendilerini sabote etmeye başlıyorlar.

Değişmeyen duygusal durumları “uzun süreli” yemek yeme alışkanlıklarında kalıcı değişikler yapmalarına engel oluyor. Sonunda, uzun uğraşlar sonunda verilen kilolar, çok kısa zamanda geri alınıyor.

Çözüm: Duygusal oburluğa neden olan duygulardan tamamiyle arınmak
M. Barış Muslu’ya göre, daha önce diyet yapıp kilolarınızı geri aldıysanız, ve mevcut kilonuzdan memnun değilseniz, yapmanız gereken kendinizi sabote etmenize neden olan olumsuz duyguları NeuroFormat™ yöntemleriyle çok kolay bir şekilde temizlemek. Böylece, kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulacaksınız.

M. Barış Muslu, “Yıka Beynini!” kitabında diyetlerimizi sabote eden duyguları temizlemeyi çok basit ve pratik yöntemlerle aktarıyor. Kitabın önemli bir bölümünü diyetlerde kalıcı başarı sağlamak için yapmamız gerekenlere ayırmış.

Bu basit yöntemlerle, bizi buzdolabına götüren ve diyetlerimizi sabote etmemize neden olan faktörleri temizledikten sonra, başarı kendiliğinden geliyor.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers