Yazılara Abone Ol Yorumlara Abone Ol
http://idealkilo-zayiflamak.blogspot.com


Günlük kalori ihtiyacınız, günlük kalori harcamanız ile günlük kalori alımınızın formüle edilmesi ile hesaplanır. Günlük kalori ihtiyacını öğrenmek için bir çok bilim adamı ve bilimsel çevre farklı metodlar önermişlerdir. Ancak günümüzde insanın kilosunun 5 katı kadar günlük kalori ihtiyacı olduğu ortalama olarak alınır. Ortalama bir hesaptır, eğer genç bir erkekseniz veya yaşlıysanız farklılık gösterebilir. Bir diyetin içerdiği kalori oranı genelde belirtilir.


Eğer belirtilmemişse diyet içindeki gıdalardan kalori boyutunu kolayca hesaplayabilirsiniz. Kalori hesaplarken porsiyonun büyüklüğünü ve miktarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Diyet uzmanları size kalori hesabında yardımcı olurlar. Kişisel kalori hesabı yanlış ölçümlere neden olabilir.
Günlük kalori ihtiyacı açık verebilir. Vücudunuz normal bir zayıflama sürecinde sadece yağları kullanıp incelmenizi sağlar. Ancak sağlıklı bir zayıflama sürecinde değilseniz protein de kullanımaya başlanır. Eğer kalori açığı çok büyükse ve diyet içinde protein yeterli değilse protein kullanımı artar. Bu doğru bir zayıflama yöntemi değildir. Bir süre sonra vücutta güç düşmesi ve protein eksikliği görülür.

0 yorum

Yorum Gönder

Followers